Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 0:11

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 55 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 5 6 »
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2011-11-16 4:49 
Offline
User avatar

Joined: 2007-07-31 23:58
Posts: 559
Nieko aš nelyginu. Juk sakiau, kad geresni man jie visi už Oblivion. Būtent dėl visų tavo minėtų priežasčių ir ne tik. Tiesiog po jų iš karto eina Oblivion, kuris irgi yra labai geras žaidimas.
Tiesa Oblivion persuasion mini-game išvis neturėjau omeny, turėjau omeny, kad tas wikipedia bendravimas yra pakankamai efektyvus, kad už jį žaidimas negautų minuso, nors negautų ir pliuso. Su Arcanum ir PT Oblivion nesilygina tavo minėtais aspektais, tačiau ne tai žaidimo varikliukas, o didelis įdomus pasaulis, įvairūs questai (kaip jau sakiau - dauguma šlamšto, bet yra ir gerų), bendra žaidimo atmosfera, siužetas, factions, pasirinkimo ir veiklos, bei charakterio, už kurį nori pasirinkimo gausumas. O CRPG veikėjų sistemomis kaip jau sakiau esu domėjesis, bent jau visų tavo išvardintų žaidimų - nuodugniai. Tiesiog matau tavy nepilnai pagrįstą turbūt išankstinį, ar per labai trumpą laiką atsiradųsį nepasitenkinimą Oblivion, galbūt net elitistinį snobizmą jo atžvilgių. Tiesiog pvz Arcanum patirtą gardų RPinimą, kai susikuri savo character conception ir jį įgyvendini žaisdamas galėjau patirti ir Oblivion ir iš to pasisemti +- tiek pat malonumo. Šiuo atveju lyginu su Arcanum, nes tikrai panašūs savo pobūdžiu žaidimai ( didelis pasaulis, daug nebūtinai įdomių questų, absoliuti characterio ir veiklos pasaulyje laisvė )


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-11-16 5:33 
Offline
User avatar

Joined: 2007-07-31 23:58
Posts: 559
zhukaSS wrote:
complexxL9 wrote:
Kaip nevertinanciam fallout ir fallout2, fallout 3 man buvo geresnis uz juos abu kartu sudejus.
you just nailed it
ta prasme tavo nuomone dabar jau yra nieko verta :D
Man irgi Fallout 1 ir Fallout 2 pagrinde Fallout 3 lenkia tik savo atmosfera ir nuotaikos sukūrimu. Na ir žinoma idėjos įgyvendinimo originalumu. Visame kitame apylygiai. Labai patiko visi trys žaidimai. Fallout 3 turbūt mažiausiai, bet čia dėl to, kad minėtoji atmosfera ir žaidimo nuotaika man yra svarbiausias faktorius žaidime. Kas tą atmosferą kuria? Manau, kad pateikimas. Pvz Fallout 3 kai kurie veikėjai nors ir nėra blogai sukurti, ar pan, bet tiesiog atrodo vakarėlio gadintojai (neleidžia įsijausti į žaidimą). Plius ir grafika man F1 ir F2 geresnę, čia manau senesnius žaidimus mėgę žmonės sutiks. Valdymas F3 galėtų būti kaip Half Life 2 :) Dabar kai žaidi atrodo lyg sutrikęs žmogui lygsvaros mechanizmas galvoj ir šiek tiek išgėręs.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-11-16 12:35 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-16 13:37
Posts: 403
Dabar kaip tik žaidžiu F3 ir FNV paraleliai. F3 panašus į Oblivioncą - didelis, kvailas ir gražus. FNV vienok toks pats gražus, tik protingesnis. Ale šiaip ispūdis toks - žaidei vieną, žaidei visus, ir sukišus ~100 valandų į Oblivioną (kuris iš pradžių baisiai nepatiko, paskui staigiai padarė kablį subinėn ir taip pat staigiai atsibodo main questo nė nepradėjus) abu naujieji Falloutai žaidžiasi nuspėjamai, nekabina ir kai pagalvoju, kiek įdomesnis būtų FNV jei ne Oblivion fatique, net gaila darosi. Iš kitos pusės, Oblivioncas išmokė valdyt vidinį kleptomaną ir nejamt kiekvieno kibiro vien dėl to, kad gali.

O naujausią kloną kada nors reiks išbandyt, bet didelės skubos nėr. Vis tiek viskas tas pats.

P.S.:
complexxL9 wrote:
as tai pamenu, kad planescape torment man labai nepatiko [...]
as uz ff8 beje.
+ falloutai nepatiko....+ DA2 patiko... hm...complex, jei ne paslaptis, tu iš kurio vaikų darželio? Turėtų būt neblogas, su Internetu ir konsolėmis, būtinai reikia koordinates užsirašyt.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-11-16 12:51 
Offline
User avatar

Joined: 2011-07-05 16:12
Posts: 31
Location: Vilnius
Dar galiu pridurti, kad fallout tactics man labiau patiko uz fallout 1. Dabar jau tikrai sito darzelio nerasi. I istorijas as ju net nesigilinau nes charas per toli nuo ekrano, kad man rupetu.

_________________
6kiB avatarui, bleeding edge technologies.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-11-16 19:29 
Offline
User avatar

Joined: 2009-07-20 19:42
Posts: 65
Location: Vilnius
Matau būsiu vienas iš tų nepopuliarių veikėjų, kuriems Oblivionas su Morowindu pastaruosius 8 metus buvo tie vedamieji žaidimai, kurias žavėjausi ir žaidžiau iki pat 11.11.11 Suprantu tuos kuriems Oblivionas nepatiko, kadangi visos pasakytos blogybės apie jį +/- tikros, tačiau jei žvelgti iš kitos pusės, Oblivionas su teisingais grafikos modais yra vienas nuostabiausių žaidimų kuriuose tu gali gyventi savo gyvenimą. Tiesiog susikuri veikėją ir laikaisi principų pagal kuriuos gyveni tame pasaulyje. Sakykim jei sunkiasvoris karys negali lakstyti ir sneakinti, jis ir nelakstys ir nesneekins, jau nekalbant apie fasttraveling'ą ir panašius dalykus. Todėl sakau man tai yra patys nuostabiausi kada nors žaisti žaidimai. Dabar Skyrim... eh... tokių kontraversiškų jausmų savyje seniai beturėjau. Jis turi daugybe minusų, tiesiog galybe... jei pradėti vardinti:
- nėra klasių;
- nėra levelscaling'o (o taip tai pliusas obliviono, tai buvo sudėtinga sistema sąlygojanti daugybę žmogiško faktoriaus klaidų darymą, veikėjo levelinimo eigoje, tačiau kai įsikirsdavai į sistemą, suprasdavai jog ji nuostabi), dabar esanti sistema turi lygiai tokius pat minusus charo levelinimo eigoje, tik gal kiek švelniau pasireiškiančius ir kai kam gal nepastebimus. O taip, charą galima overlevelinti dabar lygiai taip pat sėkmingai kaip ir oblivione, tik tai švelniau pasireiškia. Ir beja būtent todėl buvo panaikintos klasės bei tokie skilai kaip Atletic ir pan. O mano nuomone tereikėjo tiesiog patobulinti buvusią ir galima buvo pasiekti kur kas geresnių rezultatų.
- grafika... na kol kas jai labai labai toli iki obliviono su teisingais modais. Tik yra niuansas, kad varikliuko galimybės yra įspūdingos ir tikėkimės bus moderių panaudotos. Pvz, stoviu ant kalniuko už upelio, o tolumoje miesto bokštai... jie matosi, o va fermos apačioj kažkodėl ne... :)
- kažkur skaičiau atsiliepimą, jog pasaulis milžiniškas... pasaulis yra lygiai toks pat kaip obliviono, tik kad kalną tenka apeiti, negalima jo perplauki kaip tos upės oblivione. Ir beja tai vienam iš intervių yra patvirtinę patys kūrėjai.
- UI... čia nė nėra ką pridurti... tragedija ir tiek, tikėkimės moderiai sutvarkys.
- AI, o taip teisingai perskaitėt dirbtinis intelektas man asmeniškai vietomis pasirodė idiotiškas. Pvz. stovi guardai šalia banditų ir guardai juos užpuola tik tada kai aš prieinu... nu pleee oblivione tai vykdavo savaime...
Štai tiek esminių minusų, kurie man pasirodė patys patys... Dabar gal apie pliusus. Žaidimas užkabino nuo pat pirmųjų minučių. Ir nė kartelio nebuvau pagalvojęs apie uninstall (su kitais žaidimais taip būna dažniausiai). O taip žaidimas nuostabus, jis nepakartojamas... :) Vien ką reiškia kai eini komandoj su kažkokiu piligrimu ir išmeti nereikalingą daigtą, o jis staiga visas pasipiktinęs pareiškia - kaip tu drįsti šiukšlinti!!! tai nuostabu, nemanot? :) Toliau prie guardo bandžiau išlaužti spyną neutralios dėžės, ta prasme ji niekieno, tiesiog guli prie forto, ir ką jūs manot... supakavo :D Tiksliau nesupakavo o davė 5 bounty ir įsivaizduojat aš jį sugebėjau įkalbėti mane paleisti... va čia tai gėris... :) Žodžiu, kaip ir sakiau jausmai absoliučiai kontraversiški, tačiau žaidimas nuostabus! :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-11-16 20:02 
Offline
User avatar

Joined: 2008-10-05 19:17
Posts: 167
Location: Vilnius
Quote:
Oblivionas su teisingais grafikos modais yra vienas nuostabiausių žaidimų kuriuose tu gali gyventi savo gyvenimą. Tiesiog susikuri veikėją ir laikaisi principų pagal kuriuos gyveni tame pasaulyje. Sakykim jei sunkiasvoris karys negali lakstyti ir sneakinti, jis ir nelakstys ir nesneekins, jau nekalbant apie fasttraveling'ą ir panašius dalykus.
Tai vadinama LARPinimu ir tai yra labai, labai blogai!!! Gal aš labai senamadiškai žiūriu į žaidimus, bet, mano nuomone, pačios žaidimo taisyklės ir apribojimai turi diktuoti žaidimo stilių. Jei žaidimas nereaguoja į pavogtą daiktą, aš tikrai jį pavogsiu. LARPinimas, kai žaidėjas pats susigalvoja papildomas taisykles - aš neimsiu šio daikto, nors manęs niekas nepagaus, kadangi gal čia kokio nors NPC brangus turtas ir jis labai liūdės jo neradęs - man atrodo analogiškas role-playing'ui MMORPG, apie kurio šalininkus sakoma these people are very creepy.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-11-16 20:26 
Offline

Joined: 2011-07-22 19:58
Posts: 59
Location: Vilnius
Tai gaunasi, kad pačiam prisigalvoti taisyklių žaidime yra "labai labai blogai", nes kažkas mano, kad įsijausti į žaidimą yra "creepy"? Įdomus mąstymas.

Pvz aš sau taikau taisyklių beveik visuose žaidimuose, nes tada lengviau į žaidimą žiūrėti ne kaip į kažkokią interaktyvią programą, o kaip į istoriją, kurioje dalyvauji. Nežinau ar aiškiai išsireiškiau.


Aš matyt gerokai jaunesnis už jus esu, tai visų tų "senų gerų" RPG žaidęs nesu. Mačiau čia keletą pavadinimų, bet nuo kokio pradėt? Labiausiai domina tamsūs pasauliai, moraliniai pasirinkimai ir grind'inimo minimumas/neegzistavimas.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-11-16 20:58 
Offline
User avatar

Joined: 2008-10-05 19:17
Posts: 167
Location: Vilnius
Quote:
Pvz aš sau taikau taisyklių beveik visuose žaidimuose, nes tada lengviau į žaidimą žiūrėti ne kaip į kažkokią interaktyvią programą, o kaip į istoriją, kurioje dalyvauji. Nežinau ar aiškiai išsireiškiau.
Aš stengiuosi nuolat priminti sau ir kitiems, kad žaidimas yra pirmiausia žaidimas, t.y., jį reikia laimėti :) Jei norėsiu istorijos, paskaitysiu filmą ar pažiūrėsiu knygą. Žaidimą visų pirma turėtų būti įdomu žaisti, visa kita - antraeiliai dalykai. Didžiam mano nusivylimui, žaidimų pramonė šį principą ne tik ignoruoja, bet vysto priešinga kryptimi :(
Quote:
Aš matyt gerokai jaunesnis už jus esu, tai visų tų "senų gerų" RPG žaidęs nesu. Mačiau čia keletą pavadinimų, bet nuo kokio pradėt? Labiausiai domina tamsūs pasauliai, moraliniai pasirinkimai ir grind'inimo minimumas/neegzistavimas.
Kam man sukti galvą, jei yra sąrašiuks:

http://rpgcodex.net/phpBB/viewtopic.php?t=55367

Pagal tavo pageidavimą tai idealus žaidimas turėtų būti Planescape: Torment. Daug kas rekomenduotų Arcanum, tačiau man jis per daug neišbaigtas, nepaisant jo pliusų. Nuo savęs ypač rekomenduočiau Dark Sun: Shattered Lands, jei nebijai tikrai senų (DOSinių) žaidimų - man labai patinka jo dying earth stiliaus pasaulis ir nelinijiškumas, be to, tai vienas tokių žaidimų, kurį žaidžiant galima daug ką atrasti (ko šiuolaikiniuose žaidimuose beveik nebebūna dėl handholding).


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-11-16 21:20 
Offline
User avatar

Joined: 2009-07-20 19:42
Posts: 65
Location: Vilnius
Quote:
žaidimas yra pirmiausia žaidimas, t.y., jį reikia laimėti Jei norėsiu istorijos, paskaitysiu filmą ar pažiūrėsiu knygą. Žaidimą visų pirma turėtų būti įdomu žaisti, visa kita - antraeiliai dalykai
Įdomus požiūris, o skaitydamas fantastinę knygą irgi labiausiai lauki sužinoti kaip ji baigsis?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-11-16 22:04 
Offline

Joined: 2011-07-22 19:58
Posts: 59
Location: Vilnius
revenant wrote:
Aš stengiuosi nuolat priminti sau ir kitiems, kad žaidimas yra pirmiausia žaidimas, t.y., jį reikia laimėti :) Jei norėsiu istorijos, paskaitysiu filmą ar pažiūrėsiu knygą.
O tai nemanai, kad būtent dėl to, kad daug žmonių = daug "žaidimo" apibrėžimų, yra nemažai skirtingų žanrų? Kas per RPG, kur istorija - antraeilis dalykas?

Vat FPS'uose man svarbu tik kad patiktų žaisti ir laimėti - istorija ir t.t. yra antraeiliai dalykai. Tegul žmonės sako ką nori, bet visuose modern warfare'uose pasijutau kaip veiksmo filmų žvaigždė ir that's good enough for me.


Ačiū už sąrašą, reikės pabandyt būtinai. Kažkaip įtariu, kad gana limituotos vizualinės galimybės turėjo tuometinius kūrėjus sukoncentruot būtent ties istorija.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 55 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 5 6 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited