Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 23:19

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 5 »

Kas šiuo metu darosi LARP?
Trūksta normalių poligonų. 0%  0%  [ 0 ]
Trūksta normalių LARP siužetų. 13%  13%  [ 3 ]
Trūksta ką nors organizuojančių meistrų. 9%  9%  [ 2 ]
Trūksta žaidėjų. 48%  48%  [ 11 ]
Nėra laiko LARP'ui. 0%  0%  [ 0 ]
Nėra pinigų (įrangai, kelionei į Larp vietą, brangus įėjimas ir t.t.). 0%  0%  [ 0 ]
Kita. 13%  13%  [ 3 ]
Man px ant LARP'o. 9%  9%  [ 2 ]
Nežinau ką čia veikiu. 4%  4%  [ 1 ]
Dabar 1 ryto ir aš girtas vdrėbizgi. 4%  4%  [ 1 ]
Total votes: 23
Author Message
PostPosted: 2013-07-05 18:34 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-11 22:31
Posts: 910
Location: Vilnius
NEON_as wrote:
Blet, gerbiamas Spali (Asmeniskai tau)


Asmeniškumus prašome išsakinėti asmeniškai - pašto arba PM'o pagalba. Nesugebat parašyti nesikeikdami - nerašykit, nes bus ištrinta.

_________________
"Dead is dead. Parts are parts. Dead guys is parts" - Ripperjack


Top
   
PostPosted: 2013-07-06 16:17 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
Tiesiog keli momentai, nesigilinant į Spalio trolinimą ir Neono reikalavimą, kad kažkas, kas nori tik pa3,14zdelinti, papasakotų, ką pats padarė vardan hiphopo.

1. Dėl niubikų. Neegzistuoja toks daiktas, kaip LARPo judėjimas, egzistuoja konkretūs žaidimai, ir niubikai, dalyvaujantys vienam žaidime, beveik niekada nedalyvaus kitame, jei jis nėra tiesiogiai susijęs su pirmuoju. Hell, ne niubikus tai irgi liečia. Kiek procentų žmonių, kurie dalyvavo Summerlanduose, dalyvauja Westerose? Kiek procentų žmonių, kurie dalyvavo RPGamtoje pries porą savaičių, dalyvauja Westerose? Kaip tai paaiškinti? General animosity?

2. Dėl kainos. Renginio kaina (10 Lt ar 50 Lt) neturi jokios rimtesnės įtakos dalyvavimui renginyje. Jei dalyvavimas būtų nemokamas, daugiau žaidėjų neprisirinktų. Keli moksleiviai, kurie susigundytų chaliava, būtų kompensuoti kelių žaidėjų, kuriems veikia štampas "viskas, kas yra nemokama, yra šūdas arba apgaulė". Išankstinė registracija, sumokant babkes, tik padidina discipliną: kai esi sumokėjęs 10 Lt avansu, tau žymiai rečiau "pasikeičia planai". O tai, kad "geriau aš eisiu papeintbolinti už tuos pačius pinigus", yra nesąmonė: ar yra kažkokia kontora, kuri organizuos 2 parų ilgio žaidimą už 40 Lt? Duokit nuorodą. Taip, LARPas neatlaiko konkurencijos su kitomis pramogomis, bet toli gražu ne dėl savo kainos, o dėl to, kad reikalauja valios ir pasiruošimo; "plug and play" epochoje tokie dalykai neišgyvena.

3. Dėl laiko stokos. Laiko stoka neegzistuoja, egzistuoja tik prioritetų skalė. "Tam ir tam neliko laiko" reiškia tiesiog "Aš turėjau žymiai svarbesnių ir įdomesnių užsiėmimų". Pavyzdžiui, pagulėt ant sofkės ir penktą kartą peržiūrėt aštuntą Simpsonų sezoną.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
PostPosted: 2013-07-06 16:57 
Offline

Joined: 2013-04-27 8:40
Posts: 87
shizzar wrote:
Tiesiog keli momentai, nesigilinant į Spalio trolinimą ir Neono reikalavimą, kad kažkas, kas nori tik pa3,14zdelinti, papasakotų, ką pats padarė vardan hiphopo.

Kas tas LARP'as yra pradėjau aiškintis, poto kai įsigijau sklypą Trakų raj. ir pas kaimynus kažkokį keistą statinių masyvą pastebėjau. Pirma išsiaiškinau kas pasirašė už atitinkamas kaimynų ribas buvusiam mano sklypo savininkui, poto išsiaiškinau kas tai per asmuo (o tai buvo gerb. V.P.Laimės giminė), tada išsiaiškinau kas ten vyko, va taip atradau LARP.

Kas dėl "hiphopo" kaip žmogus užsiregistravęs tik (Užsiregistravo: 2013-04-27 7:40), maždaug tuo pat metu viskame ir tik pradėjęs po truputi gaudytis kolkas nieko gero nenuveikiau, o ir nebuvo tam laiko ir INFO. Kas asmeniškai sau tai įpusėjau laisvalaikiu pint chainmail'ą , pasidariau porą paminkštintu kardų, užsisakiau odą iš peilininkų. Kas dėl "abšiago" kolkas tik RPGamtą parėmėm su žmona, nors galėjau tik penktadienį būt ir šeštadienio pradžioj (tikėjaus, kad į darbą neprireiks, ale 75% žinojauj kad, matyt, trumpam).

O šiaip tai aš už principą, kad prieš kažkur lendant reik informaciją susirinkt, kitaip gali ir malkų priskaldyt. Vat info ir renku, LARP'as , bent jau koks buvo anksčiau, net neįsivaizduoju koks jis dabar, užkabino, va ir norėtųsi kad jis nemirtu, o tam reik kažką daryt, o kad kažką daryt, kaip jau minėjau reik INFO.
Quote:
Kiek procentų žmonių, kurie dalyvavo Summerlanduose, dalyvauja Westerose? Kiek procentų žmonių, kurie dalyvavo RPGamtoje pries porą savaičių, dalyvauja Westerose?
Kas liečia žmonių dalyvavima RPGamtoje, summerlande ir t.t. ir nedalyvavima westerose tai viena iš temu į kurias reikėtų pasigilinti.

lengviausia būtų pačių žmonių ir paklaust (o geriausia anonimiškai). Aš tai matau keletą galimų priežasčių, katrų dalis anksčiau buvo išsakyta.

1. Kažkam gal vistik ta kaina ir neįtinka, vistik būkim sąžiningi Lietuvoje pinigus mokėt, ir dar jaunimas, kas pagrinde yra LARP'e, arba negali, arba nenori, bent jau ne simbolinius, o realesnius pinigus. Va ir gaunasi aritmetika, galima daug liaudies pritraukt nebrangiai ir turėt gerą žaidimą ir tas pačias pajamas (jei ne didesnes) iš kiekio, arba brangiau iš mažiau liaudies ir turėt šnipšta.

2. Imam kad ir tąpati summerlandą, žmonės forume ne vienus metus po jo dar temas kuria forume ar į senas rašo su klausimais ar summerlandas dar bus (net šįmet tokių buvo), gandus kad 4 rengiamas mėto ir t.t.. Vadinasi ir žaidėju yra dar ir užkabino summerlandas juos kažkuom. Išvada nauji renginiai (jau kuris laikas tik viena tematika) arba neužkabina taip kaip buvę, arba kažkas juose nebepriimtina liaudžiai, taisyklės, tema dar kažkuom vėlgi ne tūnot krūmuose (ar statybose poligono) siūlau kaikam, o bandyt konstruktyviai aiškintis, tiesiai klausimus ir duodant (vėlgi anonimiškos apklausos duoda sąžiningesnius atsakymus).

3. RPGamta išvis į šitą kompaniją nejungčiau, ten renginys kitas ne Larp'as o boardgame's, kam gamta, kam pjankė, kam vistik ir Larpas, kam dar kažkas. Vat ir idėja nori daugiau dalyvių junk pramogas liaudžiai. Kad ir pvz pradžioj pusdienis kam apmokymų ale "burelis" kaip LARP'int, kaip kostiumus daryt ar ginklus ir t.t. (jei naujokų užsirašo toks ir toks skaičius o ir seniem viens iš kito yra ko pasimokyt, kitiem tuo metu kad ir boardgame'u sesijas organizuot, kam mokytis nereik, kita kokią pramogą, ar Rungtis kokias įvadines (brainstorm'int šia tema kiek nori galima, o va užsistabarėt nėra ko ant seno).

4. Manau žmones paprastumas taisyklių papirko, o dabar kažkokie riteriai, ceremonijos, kodeksai riterių, leidimai, mokesčiai ir t.t beto taisyklės labiau ne į lauko LARP, o į boardgame "game of thrones" neša. Strategijos, intrigos, machinacijos, visa tai manau labiau kabinetams, o ne laukui. O ta dalis apie moteris išvis iš kojų verčia "moteris visada iš lieka pavaldi savo vyrui(na ar tėvui, jei nevedus)" "moterys nėra apmokamos... jų darbai yra siuvinėti, šokti, mokytis etiketo, rūpintis namais" na čia net nekomentuosiu. Aišku kas kuria žaidimą to ir taisyklės, bet atsižvelgiant į tai kad tai vienintelis LARP renginys visoj Lietuvos jau keletą metų, tai manau kritika jam galima, nes jis šiuolaikinį larp'ą ir parodo.

viskas išsakyta aukščiau yra mano asmeninė nuomonė, katra nebūtinai teisinga, tam ir yra diskusijos, kad prieiti prie konsensuso.

pagarbiai Spalis


Last edited by Spalis on 2013-07-06 19:21, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: 2013-07-07 23:12 
Offline
User avatar

Joined: 2004-03-12 17:17
Posts: 159
Location: Vilnius
LARPG tikrai neatrodo numirę, šaunu, kad vyko / vyks ir Summerland, ir Westeros, ir postapokaliptiniai žaidimai. Bet kaip sužinoti - o gal kur nors vyksta tegu smulkesni, tegu kabinetiniai, bet kiek kitokie žaidimai? Tiesiog manęs asmeniškai netraukia tokia tematika kaip viduramžiška fentezi ar tokie akcentai, kaip kovos ir kostiumų gamyba. Pvz., paėmus pirmą pasitaikiusį pavyzdį iš N galimų, būtų visai nieko pamėginti štai tokį žaidimą: http://noon22.ru/other.html . Gal kažkas kažką daro ir čia nesiskelbia? Juk pati prisidėdavau prie Silmarillion ir kitų panašių žaidimų, kurie vykdavo kasmet, bet, žiūriu, nuo 2008 m. šiame forume apie tai neberašėme (reiks pasitaisyti).

_________________
Tai ne paprastas žiedas, o kažkoks prietaisas! – Z.Bobyr


Top
   
PostPosted: 2013-07-08 11:05 
Offline

Joined: 2006-05-08 19:05
Posts: 1040
Location: Vilnius
1) Ne manau, kad tai galima nauduoti kaip kažkokia svaria priežasti
2) Irgi nematau tame problemos. Visi žaidimai kaip Summerlandas ar Westerosas yra serijos, su vienu kažkokiu pagrindu. Kažkur yra autorinis siužetas, kažkur sukurtas orgais. Bet Summerlandas tarkim mane užkabino naujoviškom sistemom, kurios buvo nauduotos taisyklėse ir dar daugiau - butent žaidimo paruošimu. Buvo realus miestelis, buvo realus oficialus poligonas, kur tave niekas neišmes. Ta prasme, stipri organizacija traukia labai, nes visi miegsta komforta ir stabiluma. Kuo mes dabar ir siekiam.
3) Na čia jau kalba gali stipriai išsišakoti
4) Čia aš leisiu sau nusišipsoti (aa) Jeigu mes norim kažkada prisiartinti prie europiniu larpo standartu, reikia pratintis prie dideliu taisykliu ir prie gero "isivažiavimo" į žaidimo pasauli. Tarkim europiniu Warhammer tematikos larpu taisyklės gali sėkti iki 200 ir daugiau psl., kurias perskaičius ir gerai pasiruošius tu atvares žaisti nelaužisi žaidima kitiems kvailas klausimais, sukursi gera geima kaip sau taip ir kitiems. Ko smulkmeniškiau aprašomas pasaulis, situacija ir kita, to geriau patiems žaidėjams. Paprastumas ir kokybė - sunkokai pasiekiamas rodiklis. Na o jeigu kažkam yra per daug raidžiu :melyne: :pries:

_________________
Svetainė: http://www.lauretaur.com El.paštas: info@lauretaur.com
[ img ]
[ img ]


Top
   
PostPosted: 2013-07-08 11:17 
Offline

Joined: 2013-04-27 8:40
Posts: 87
Quote:
Buvo realus miestelis, buvo realus oficialus poligonas, kur tave niekas neišmes. Ta prasme, stipri organizacija traukia labai, nes visi miegsta komforta ir stabiluma. Kuo mes dabar ir siekiam.
va apie šitą gal galima plačiau? Kaip supratau nusimato "permanent" poligonas?


Top
   
PostPosted: 2013-07-08 12:09 
Offline

Joined: 2006-05-08 19:05
Posts: 1040
Location: Vilnius
Poligonas - kaip territorija yra labai gera ir ilgiems metams. Niekas ja nei pardavines nei pan., todėl turi ilgas perspektyvas. Metinė nuomos kaina visai maža + reikia gerai elgtis su gamta ir prižiureti.
Summerland'o poligone visai nebuvo vandens telkinio. Cia yra. Ezeriukas biski didesnis nei RPGamtos, svarus, tik apauges. Reikes kitais metais daryti priejima ir galima bus plaukioti. Ezeras poligono centre, todel veliau galima aplink ezera bus pristatyti miestelius ir net kada nors nauduoti kaip zaidibine jura. Pats poligonas gal 20 HA +-. Yra ir miskiukai ir kalniukai ir pievos. Tik zole auksta. Kol kas tai problema, nes reikes labai daug pjauti, vel gi siam kartui nespesim. Yra vienas kalniukas prie pat ezero is kurio matosi ketvirtadalis poligono. Ten planuojamas pagrindinis miestas. Miškai retoki, todėl pritaikyti vaikščiojimui.
Iš minusu - bloga situacija su aikštele mašinoms statyti. Realiai jos nera. Galvosim ka daryti. Pašaliniai gyventojai randasi už poligono territorijos, todėl visiškai negali sutrukdyti.
Nuoroda i territorija yra cia - http://westeros.do.am/index/informacija/0-17

_________________
Svetainė: http://www.lauretaur.com El.paštas: info@lauretaur.com
[ img ]
[ img ]


Top
   
PostPosted: 2013-07-08 12:15 
Offline
User avatar

Joined: 2006-11-11 18:53
Posts: 623
Location: Vilnius
1. reik daugiau zaidimu. negaliu kviest zmogaus ateit i zaidima, kurio nera.
2. reik skirtingu zaidimu. geru ir mandriu taip pat kaip ir paprastu vienadieniniu kur butu lengva ateit naujokui o patyres zaidejas ateitu atsipalaiduot ir gerai praleist laika galbut. viskas tai augina kultura.
MK turint daugiau patirties turetu but vis lengviau organizuot zaidimus. poligonas yra, butaforijos prikrauta, vis maziau laiko turetu sueit organizacijai. taip pat kaip ir zaidejam turint vis daugiau rubu, po biski.

marketingo reikia :) as turiu gebejima traukt tuos naujokus i larpus, teisiog gyvai papasakojes jiem kaip ir kas. bet beveik neturiu kur traukt. va i GoT jei pasiseks ka istrauksiu, bet GoT ner labai tinkamas pradinukam.
beje, GoT mk. ar jum bus tvarkoi jeigu as itrauksiu kokiu neplanuotu zmoniu i larpa? ar juos kuomnors uzimsit? GoT atrodo toks per baisus naujokams :) reik juos nuramint.

jeigu norit kad butu normalei su larpu. jis turi but Judejimu ir bendruomene. su tam tikra pastovia periodine veikla.
pagal mane, visas judejimas pradejo labiausiai nykt butent kai nustojo but rengiamos treniruotes.

_________________
"Don't drink glowing water."
--The Vault Dweller


Top
   
PostPosted: 2013-07-08 19:30 
Offline

Joined: 2013-04-27 8:40
Posts: 87
Quote:
Tik zole auksta. Kol kas tai problema, nes reikes labai daug pjauti, vel gi siam kartui nespesim
O tai bandėt talką daryt? Nemačiau kotai forume jokios žinios, kad pagalbos reiktų. Na kas dėl žolės tai trimerio neturiu, o va jei reiks benzopjūklo :pjuklas: tai kreipkitės įsigijau šįmet va tokį http://www.youtube.com/watch?v=5qTBGo4gG8g sklypo valymui.

p.s. o tai jei teritorija nuomojama, ant kiek ten galima šeimininkaut, kad ir tuos pačius poligonus statant? Ir mintys pamąstymui, kiek ilgai visokie marozai, prie ežerų pagert suvažiuojantys, užtruks nuniokot?

p.p.s. buvo mintis kad trūksta poligonų normalių gal kaip summerlando stacionarių, galvojau gal pas save pastatyt, bet jei jau yra tai galima bus kaip kitaip prisidėti.

p.p.p.s kitas klausimas kas ten buvo su Latviu LARP parama, gal kas žino, gal galima ką ant LT prastuminėt?


Top
   
PostPosted: 2013-07-08 21:45 
Offline

Joined: 2006-05-08 19:05
Posts: 1040
Location: Vilnius
to Eretik: trauk. aisku tokie kurie randomiskai atvaro i zaidima be isankstynes registracijos vargu ar gaus daug idomiu pradiniu uzduociu (nors tegu viska paskaito ir intike ir taisykles), bet nors gales palarpinti, gauti ispudzius ir aisku uzsidegti :) Aisku jeigu sakykim tu juo laikysi prie saves aiskinsi reikiamus dalykus, padesi jiems, manau ir "meska pataps zuikiu". Na ir aisku suorganizuoti +- padoru kostiuma ir ginkla (jeigu reikia) irgi butinas reikalas.

to Spalis: pfff fuck off this talka :pasikart: . Nei karta niekas neatsiliepe kur mes tik tvirtoviu nebuvom state. Jau senai viska patys darom, jeigu i larpa vos susirenka zmones apie kokia talka is vis galima kalbeti. Na del pjuklo gal ir paprasysim. Na ir seip but gerai pakalbet - numesk pm savo telefona.

p.s. o tai jei teritorija nuomojama, ant kiek ten galima šeimininkaut, kad ir tuos pačius poligonus statant? Ir mintys pamąstymui, kiek ilgai visokie marozai, prie ežerų pagert suvažiuojantys, užtruks nuniokot? - na galima kazkiek medziu slapta iskirst. :) Morozai ir pan net toli nera, nes territorija pakankamai atitolusi, todel pasaliniu visiskai nebuna.

p.p.s. buvo mintis kad trūksta poligonų normalių gal kaip summerlando stacionarių, galvojau gal pas save pastatyt, bet jei jau yra tai galima bus kaip kitaip prisidėti.
- na jeigu geresnis bus pasiulymas - mes dar turim galimybe pasvarstyti

p.p.p.s kitas klausimas kas ten buvo su Latviu LARP parama, gal kas žino, gal galima ką ant LT prastuminėt? - ten ne buvo realizuotas sitass dalykas. Uzstat mes bandem pradeti praeitais metais rasyti ant sito projekto, bet ten tiek daug reikalavimu ir problemu iskilo, kad tam kad paruosti viska reikia tesiog pilnus metus tik su prrojektu dirbti. Tarkim jeigu pradeti judintis po Westeroso, tik 2015 metams realiai galima padaryti. Nors as pats esu jaunimo LJTB narys ir visada galiu kreiptis pagalbos zinanciu zmoniu, daug dalyku dar sustoja ties musu klubu ir pacios Lauretaur asociacijos. Siam momentui as nesu jos pilnavertis vadovas, negaliu tureti visu ipareigojimu ir seip neturiu pakankamai laiko viska sutvarkyti. O mano noras butent stumti viska per savo organizacija, tai visu pirma visu finansu kontrole, neikainuojama patirtis ir remiamas socialinis darbas. Todel jeigu kazka labai stipraus iseis surengti ir padaryti :new: tai tik 2015 m. Iki to laiko aisku galima kurti mazesnius bet kokybiskus larpus traukti naujuokus ieskoti nauju meistru kurie nores organizuoti zaidynes - be problemu

_________________
Svetainė: http://www.lauretaur.com El.paštas: info@lauretaur.com
[ img ]
[ img ]


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 5 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited