Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-19 9:14

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 2013-08-04 1:51 
Offline

Joined: 2013-08-04 1:36
Posts: 1
Sveiki, Naujokas,

Rašau knygą, laukių komentarų:

http://www.jrvolton.blogas.lt

_________________
Kas mes ?
http://www.jrvolton.blogas.lt


Top
   
PostPosted: 2013-08-05 16:02 
Offline
User avatar

Joined: 2005-09-24 23:08
Posts: 1449
Location: Vilniaus kaimas
Hmm, galvojau šiaip belekoks spamas, pasirodo dar vienas žmogus norintis rašyti.

Kadangi laukiu rimtesnio darbo darbe ir santykinai nuobodžiauju, pagalvojau, užmesiu akį.
Quote:
Londonas. Žemės klimato keitimosi centras.
- Sere, gavome pranešimą iš Islandijos tyrimų centro, jie praneša, kad vandens lygis per naktį pakilo du metrus!
- Kokios prognozės, Tomai? Kiek laiko praeis, kol vandens kylimą pastebėsime Anglijoje?
- Pagal mano apskaičiavimus - dvi dienos, daugiausiai trys Sere.
- Išsiųsk šį pranešimą Majersui, tegul evakuoja vakarinių pakrančių žmones.
- Gerai, Sere, - pasakė Tomas ir jau ruošėsi išeiti iš kabineto.
- Jeigu bus naujienų, aš būsiu savo kabinete. – Styvas lengvais žingsniais nuėjo link savo darbo vietos. – Dieve mano, nepraeis nei mėnuo ir būsim po vandeniu.
Praėjo pora valandų, kol Styvo kabineto durys vėl atsidarė. Įėjo Tomas. Jis buvo sunerimęs. Rankoje turėjo keletą lapų. Jis lėtai priėjo prie stalo ir tarė:
- Sere, gavome keturis pranešimus apie vandens lygio keitimąsi. Kanados mokslininkai pastebėjo spartų vandens kylimą rytinėje pakrantėje. Kolegos iš Rusijos, Amerikos bei Australijos praneša tokias pačias blogas žinias. Aš jiems išsiunčiau patvirtinimus, kad mes tai pat turime blogų žinių, dėl vandens kylimo. – tai pasakęs Jis atsiduso.
- Aišku. Tokie pranešimai nieko gero nežada. Reikia siųsti žinią FCO, tegul organizuoja pasaulio valstybių vadovų susitikimą. Reikia tartis, kaip apsaugoti? Kur iškelti pakarančių gyventojus? – Styvas buvo ramus, nuo stalo pasiėmė pasaulio žemėlapį ir lėtai apžvelgė …
Matyt turimas omenyje LCCA (London Climate Change Agency) Jų pagrindinis veiklos tiklas yra mažinti išmetamų dujų kiekius Londone. Berods reogranizuota 2008 metais. Yra dar London Climate Change Partnership, kurie irgi, surprise, surprise, dirba Londono klimato pokyčių srityje.

Tau matyt reikia kokio nors - http://www.ioc-sealevelmonitoring.org/l ... d&dir=desc
Sea level Data Facility - ju yra labai nemažai išmetyta visokiuose kampuose.

Majer yra prancuziškas vardas.

'Sere' kontekste skamba idiotiškai. Per daug kartų ir labai įkyriai. Bendradarbiai dažniausiai elgiasi familiariau. Britai aišku galėtu pabrėžti sere, jeigu pašnekovas kilmingas. Arba greičiausiai būtų naudojamas kreipinys Daktare. Bet kai Lietuviškai verčiame Mr. Brown, tai būna ponas Braune. Atkreipki dėmesį kad naudojama pavardė. Jei tave vadina pavarde, o tu vadini vardu - gaunasi keistas mišinys.

"Dieve mano, nepraeis nei mėnuo ir būsim po vandeniu."
Iš kur mes gausim vandens šitam užsipilimui?
Siūlau ekspermentą - į arbatos puodelį įmesk sušaldytą leduką. Vanduo pakils. Dabar pažymėk vandens lygį ir lauk kol ištirps. Pokyčio ištirpus ledui nebus - na, kažkiek vandens išgaruos.

Globalaus atšilimo panikuotojai skelbia apie 34-50 metrų. Net Vilniaus dalis an taurakalnio nebutų užsemta.

Apie Anglijos apsėmimą nėra net kalbos - ten svarbu relative height.

Dėl FCO tingiu gilintis, bet spėju kad nevisai jų reikalas. Čia kaip apie klimato atšilimą skūstis užsuienio reikalų misnisterijai, o ne aplinkos apsaugos.
Quote:

2096 metai. Praėjo keturiasdešimt šeši metai po paskutinio pranešimo iš Londono tyrimų centro. Dabar jis po vandeniu, kaip ir visa Didžioji Britanija, Airija, Danija… Po vandeniu pasinėrė daugiau kaip pusė sausumos. Apsemta JAV, Australija, beveik visa Afrika. Neapsemta liko tik kalnai: Uralas, Alpės, Karpatai, Himalajai, Tibetas, Kordiljerai, Andai… Žmonės įsikūrė kalnuose. Iš dešimties milijardų liko tik – du. Kiti žuvo kovodami dėl žemės plotų. Žemę gaubia tamsa: įvairios dujos, cheminės atliekos. Kurios karo metu sureagavo tarpusavyje ir sukūrė tirštus nuodingųjų dujų debesis. Jie gaubia visą planetą, tarsi – šydas. Saulės spinduliai sunkiai prasiskverbia. Nuolatiniai žaibavimai, trenksmai, stiprūs vėjai tapo kasdienybe. Praėjęs laikas žemę pakeitė negrįžtamai.
Kalnuose verda gyvenimas, vargu ar jis panašus į praeities šurmulį. Žmonės, kad ir kokioje beviltiškoje padėtyje bebūtų sugebėjo išgyventi.
Kovodami dėl žemės plotų?

14 metrų kilimo mapas. Pridėjus dar kokius 20 nelabai kas pasikeistų.

http://www.godlikeproductions.com/exter ... 13%26m%3D7

Turbūt karas bus amžinas.

Įvairios dujos? Trenksmai ir žaibavimai?

Pradedu skaityti kaip visišką fantazy, kur paaiškinimas yra magija.

Kas irgi yra labai lėva, bet ką padarysi.
Quote:
Himalajai.

Kalnai žiba, mirga tūkstančiai šviesų, matosi žmonių statiniai. Tibetą, Himalajus ir šalia esančius kalnus pasidalino: Kinija, Rusija, Japonija, Indija ir Iranas. Kitų Azijoje gyvenusių tautų tiesiog nebeliko. Išliko stipriausieji. Indija, Kinija ir Japonija sujūngė savo jėgas kovoje dėl vietos po saule, o Rusija ir Iranas tapo neišskiriamais sąjungininkais.
Tibeto kalnai Azijoje tapo pagrindinė gyvenamoji vieta. Kalnų pakraščiuose įsikūrė mažiau pinigų ir įtakos turėją žmonės.
Vardinimas ir elementari gramatikos stoka. Turėję. Ir panašiai. Nesikabinėsiu per daug nes viską galima išgaudyt su daug laiko, bet reikia bent bandyti.
Rusija ir Iranas tapo sąjungininkais? Kokiu pagrindu Rusijai atiduoti ką nors Iranui?
Kur Amerika?
Quote:
Mostovas įsikūręs šešių tūkstančių kilometrų aukštyje, pačiame Tibeto centre. Tai modernus, pilnas technologijų miestas. Mieste nepamatysite bokštų su auksiniais kupolais, neliko praeitį menančių statinių. Aštrių briaunų, metalu dengti namai. Kadangi oras užtęrštas, žmonės sugebėjo įsikurti kalnų viduje. Išgręžtos ištįsos olos, o jose verda gyvenimas. Pilna žmonių: kurie juda, bėga, kalbasi. Šurmulys apvalia para. Miestas atrodo, tarsi skruzdėlynas.
Kas atsitiko su Lhasa?
Quote:
Tibeto kalnyne įsikūrė trys miestai: Mostovas, Vedino miestas ir Aldoras. Mostovas – pagrindinis centras, jame įsikūrė visi valdymo organai, pagrindinės organizacijos. Vedinas – žmonių poilsio ir pramogų miestas. Aldoras – mokslininkų centras, daug įvairių institutų, mokslo centrų. Daugybė laboratorijų: tiriančių aplinką, kosmosą, išradinėjančių naujas technologijas. Čia taip pat įsikūręs FCO centras, kuriame sprendžiamos globalinės problemos. Tokie centrai taip pat įsikūrė Alpėse, Kordiljeruose. Šie centrai tarpusavyje bendradarbiauja, keičiasi svarbia informacija.
Aldoras. FCO būstinė.
Naujo miesto niekada neapsimoka satyti nuo nulio. Ypač kai yra tibeto miestelių ir analogiškų vietų. FCO būstinė? Britų Užsienio ir Britų Commonweath ministerija valdo pasaulį?

Aldoras?
Mostovas?
Vedinas?

Kodėl ne pagal etnines grupes? Rusai su NovajaMoskva arba Pobėda arba Vizivanyje?

"Šie centrai tarpusavyje bendradarbiauja, keičiasi svarbia informacija"
Labai naudingas sakinys. Be jo, atrodytų, kad visos mokslo bendrovės dirba tik už aukštos sienos ir nieko vieni kitiems nerodo. Juk ne nuo jų priklauso magiško floodo problemos išprendimas, right?


Nusibodo.



p.s. Jeigu užgavau ir iš tiesų nieko nesuprantu, linkiu visokeriopos sekmės su knyga. Tikriausiai nepriksiu.
p.p.s. va ka daro keli menesiai mokinimosi ieškot problemų.

_________________
I've seen your version of sanity. It bores me.


Top
   
PostPosted: 2013-08-06 10:40 
Offline

Joined: 2002-12-19 22:42
Posts: 2976
Dar gi Kinija, Rusija, Indija ir Iranas yra labiau valstybės nei tautos, pagal populiarius sąvokų apibrėžimus. Net ir Irane persai tesudaro kiek daugiau nei pusę gyventojų (~60%), ką jau kalbėti apie Rusiją, Indiją ir Kiniją.

Gramatinės klaidos. Vandens kylimą? :threaten:

Akivaizdus patirties trūkumas. OK šios kritikos neapginčiau nes nesu ten baigęs kokios literatūrologijos ir negaliu baksnoti į labai konkrečias vietas. Bet dialogai nenatūralūs, įžanga neįtraukianti ir panašiai. Prisiekčiau, kad kol kas esi dar labai nedaug rašęs, ir tai jaučiasi, jaučiasi man, jausis visiem kas daug skaitę. Nepradėk nuo knygos, pradėk nuo apsakymų, pamėgink juos kur nors publikuoti kur nepriima bet ko. Šio to išmoksi. Šokinėjimas aukščiau bambos dažniausiai baigiasi sprando nusisukimu.

Jei kūrinys pretenduoja į SF, do your research. Žr. XXI Century žinutę :) Kita vertus, jei kūrinys pretenduoja į lengvą komediją / actioną ar pan., kur techninės detalės neturi jokios reikšmės, viskas paaiškinama mokslinių žodžių kratiniu, problemos sprendžiamos taikomuoju flebotiniumu, tai turi jaustis nuo pat įžangos. Skaitytojas turi nuo pirmų pastraipų suprasti, kokią knygą skaito.

Krūvos naujų vietovardžių ir panašiai man asmeniškai visada užmuša atmosferą. Nežinau aš kas tos abrakadabros, jos skamba kaip random generatorium sukurti pavadinimai neturintys jokio ryšio su niekuo, ir tuomet nerūpi man kas ten vyksta, o kai nerūpi, knygą dedu į šoną. Pridėti daug naujų pavadinimų yra bloga idėja, nebent esi Tolkinas ar Martinas ir moki tą daryti. XXI Century irgi šiek tiek rašė apie tai, aš dar tik pridėsiu kad Aldoras labai didelei daliai skaitytojų užmuš atmosferą negrįžtamai.

Apskritai iš visų kūrinių, kokius randominiai naujokai ar nenaujokai išstatė šiame forume, šis yra vienas geriausių. Bent jau pavyko perskaityti. Dažniausiai būna tokie beviltiški, kad nesivarginu toliau pirmų kelių pastraipų.

Džiaugiuosi galėdamas padėti tobulėti, ir tobulėti rašosi su u trumpąja. Dar sykį grįžtant prie gramatinių klaidų... lietuvių kalba nėra lengva, beveik visi jas daro. Nesikabinėju prie visokių smulkmenų ir nepropaguoju laikytis kiekvienos naujos VLKK išrastos nesąmonės. Bet tokias? Arba tu ne lietuvis, arba beveik neskaitęs lietuviškų knygų, arba ir tai ir tai. Daug skaitantys žmonės tokių klaidų paprasčiausiai nedaro, nebent netyčia ne tas klavišas paspaustas. Tad dar viena rekomendacija: skaityk. Daug.

_________________
We never tire of looking at each other
Only the mountain and I


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited