Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 15:14

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page « 1 2 3 4
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-09 12:33 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-13 2:04
Posts: 441
Location: Kaunas
Vidas wrote:
Bet lig siol nesuprantu, kada ir kodel prasidejo ta asimpatija mano asmens atzvilgiu (kad ji yra, manau, neverta gincytis). Beje, "dar praschiau" vis delto leidzia daryti isvadas :). Vadinasi buvo prastai :)
Prastai - dar nereishkia piktai :)
Del asimpatijos - Vidai, ji yra, neturiu ka slepti. Bet ne tavo, o tavo kuriniu atzhvilgiu. Prasidejo visa tai seniai - dar nuo "Pachiu papraschiausiu keleiviu" (jei nemaishau pavadinimo - apsakymas, buves GLF - 1997). Kodel asimpatija? Todel kad piktoka, garbes zhodis. Gera gi ideja. Tik... nerealizuota iki galo. Ir butent ta bruozha izhvelgiu ir 2 ish 3 fantasy.lt tinklapyje publikuotu apsakymu. Malonia ishimtim tapo tik "Drakono Akis". Nezhinau, man susidaro tox ispudis, kad koja pakisha skubotumas. Fantazijos tikrai nestokoji, o kai reikia ramiai apgalvot, pashlifuot kurini - tingi, ar ka? :) Juk bent jau veiksmas "trijuose noruose pateiktas gerai - "uzhgriebia". Bet visa tai nueina shuniui ant uodegos del gana grubiu kalbos klaidu.
Vidas wrote:
Pries kuri laika vienas laikrascio redaktorius buvo pasiules isleisti nedidele mano kuriniu knygele. Nujauciu, kokios kritikos ji butu sulaukusi...
:)
Na, manau, kad jei jau butu ishleidzhiama tokia knygute - prie jos butinai padirbetu redaktorius. Paprastai taip jau buna leidyklose :)
Tad ir kritikos - bent del tokiu klaidu, kaip "Trijuose noruose" - butu mazhiau :)
O va del kitko - kas ten zhino? Neskaichiau gi tos knygutes :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-09 13:31 
krakadyla wrote:
Na, bent jau pripazhistate skaitytoju teise nepamegti joosu rashymo stiliaus. Bent uzh tai achioo.
Koorinio publikavimas juodrashtiniam variante -- IMHO, elementari nepagarba skaitytojui. EOT.
Taip taip taip...vadinasi, jei man tavo rashinelis nepatiko, tai ash arba neteisingai mastau, arba taves nesuprantu, taip isheina? :o
Aha...megstam liaupses ir balzama ant dooshios, nepaisant kokybes, autoriau? Ar man susidare klaidingas ispoodis , ar tikrai tamstos kaukole veikia kaip filtras, praleisdama vidun tik pavirshutinishkus komentarus *O jega! pavaryk dar bichas!", o bet kokia, tegu ir konstruktyvi kritika beviltishkai atshoka kaip zhirniai nuo sienos? Bet tada, leiskite pastebeti, tamstos karjeros perspektyvos atrodo ganetinai vargingos: juk paprastai mokomasi ish savo klaidu. O jas neigdamas, bijau, kad taip ir liksi pradinuk...t.y., pradedantis rashytojas amzhiams... :mrgreen:
[/b][/quote]

Krakadyla, kuriuo gi savo postu as nusipelniau tokio puolimo? Atrodo, taip akiplesiskai nesokau i akis;) Ir neteigiau tokiu dalyku, kaip "visi turi megti", "visi turi suprasti" ir t.t. Dabar gi pasirodo, kad as ir kaukole mastau ;) ir nemoku suvokti kritikos.
Nesitikejau, kad iki tokiu kliedesiu reiks aiskintis. Gaila.
Kaip sakiau, tas kurinys rasytas seniai, jo neperziurinejau (taip, kaltas, taip, skaitytoju atzvilgiu pasielgiau negerai). Taip, matau daug negeru dalyku (ypac dabar :)).
Bangi, tikrai dekingas uz atviruma.
Visu labai prasau nutraukti tarpusavio puldinejima. Jei matote forume nepaminetu apsakymo klaidu, netikslumu ir kitokiu nesamoniu, nurodykite. Bus idomiau sulyginti su tuo, ka pastebiu as.
Dekui uz aktyvuma :wink:


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-09 13:57 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-16 13:37
Posts: 403
Quote:
Krakadyla, kuriuo gi savo postu as nusipelniau tokio puolimo?
"Fendomas" masto teisingai. Arba teisingai supranta kurini" -- shtai va shiuo. Ar ne per daug arogantishka, a? :mrgreen:
Nors puolimu ash savo posto ir nepavadinchiau...
Quote:
Atrodo, taip akiplesiskai nesokau i akis;) Ir neteigiau tokiu dalyku, kaip "visi turi megti", "visi turi suprasti" ir t.t.


Neteigei, neteigei. Kaip ir ash neteigiau, kad tu teigei.
Quote:
Dabar gi pasirodo, kad as ir kaukole mastau ;)
Kiek pamenu, tai apiboodinau tavishke kaukole kaipo filtra, kuris kazhka praleidzhia/nepraleidzhia vidun, t.y. pas smegenis. Kaip tu chia sugebejai perskaityti tvirtinima, kad tu mastai kaukole -- neisivaizduoju. Nors dabar jau mazhiau stebiuosi del tavo paties supainiotu kaip spagechiai lekshtej sakiniu, nors tikrai nesitikejau, kad teks tiesiogiai ishaishkinti toki paprastuti palyginima. :)
Quote:
Visu labai prasau nutraukti tarpusavio puldinejima. Jei matote forume nepaminetu apsakymo klaidu, netikslumu ir kitokiu nesamoniu, nurodykite. Bus idomiau sulyginti su tuo, ka pastebiu as.
Bootinai! Tik kiek veliau, jei leisite. Tokiems dalykams reikia truputi pasiruoshti -- norint, kad tai bootu tikrai konstruktyvi kritika. :wink:

_________________
Alien II: He repairs cottages and plants flowers. His eagerness to do good makes him one of the most popular.
------------


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-09 14:48 
:)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-09 15:20 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
bangis wrote:
Ish tikruju - pirmasis postas nebuvo pateiktas korektishkai. Ir uzh pateikimo forma atsiprashau Vido Gavelio.
Tik to man ir tereikejo. As, savo ruoztu, atsiimu savo zodzius del guzu.

Malonu, vis delto, kad kai kas dar sugeba rasti laiko ir noro pateikti civilizuotos kritikos. Srazu by tak.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-10 15:02 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-16 13:37
Posts: 403
O shtai ir truputelis (tikiuosi, irgi civilizuotos) kritikos.

Potencialius oponentus norechiau priesh tai informuoti, kad kritika, be abejo, subjektyvi ir atspindi mano pozhioori, kuris standartishkai nebootinai sutampa su redakcijos pozhiooriu. :mrgreen:

Taigi, pirmiausia kas krinta i akis, yra, aishku, gramatines klaidos. O ju gi visai nesunku ishvengti, uzhtenka kartais pachiam antra karta persiskaityti. Arba atiduot kokiam rashtingam pazhistamam.

Toliau...dauguma rashytoju, jeigu jie nera kokie nors super 'prodvinutyje' experimentatoriai, vengia painioti laikus. T.y. jei jau pradejo rashyti bootuoju, tai bootasis ir lieka per visa koorini -- arba bent jau per skyriu, jei knyga didesnio formato. O kai chia nuo vieno sakinio bootajam laike be jokio reikalo pershokama i esamaji, tai truputi gadina stiliu.

Dar labiau stiliu gadina sunkiasvoriai zhodzhiu dariniai. Mano supratimu, rashytojai, kurie 'pieshia', yra idomesni uzh tuos, kurie 'aprashineja'. O tokis gargaras kaip 'sugeneravo garsini signala' visai neblogai tinka i kursini darba, bet trumpuchiam apsakymui ar neuzhtektu ko nors panashaus i 'pyptelejo'? :wink:
Panashiai yra su nereikalingais apiboodinimais. Chia gi visai trumpas apsakymukas, ir tai, kad Leo yra 30 metu ir jis aukshtas, juk neturi jokios reikshmes, ar ne? Jau geriau ji ishkart tada ivardinti, nei puse puslapio vadint 'astronautu' ir nuleisti jo varda lyg ish dangaus vidury dialogo. Stilius gi nukenchia.

Tuo ir pabaikim kabinejimasi prie stiliaus. Dabar apie pachia ideja. Man susidare ispoodis, kad Visatos pradzhia nutiko labai neseniai, kadangi toji Dvasia elgiasi lyg koks paauglys su atitinkamu humoro jausmu. Na kam gi jai reikejo uzhmetyti vargsha laiva tais shablonishkais siaubo filmu koshmarais? Ka jinai suzhinojo apie tuos 'dvikojus koonus' (dar vienas ishsireishkimas, sukoores vaizduoteleje labai linksma paveiksliuka)? Gi ish tos izhangeles atrode, kad anai roopi kazhka suprasti, o chia truputi pagasdino ir atstojo? Ar ash neidemiai skaichiau?
O tiems, kas sako, kad 'nu ir kas, kad stilius zhalias, bele tik ideja gera!' -- pavyzdzhiui, torta irgi galima pavadinti ideja, gimusia ish miltu, tachiau zhmones bevelija valgyti pati torta, o ne springi saujomis jo zhaliavos, argi ne? Vadinasi, skirtumas yra. :mrgreen:

Tai tiek bootu pastabu.

_________________
Alien II: He repairs cottages and plants flowers. His eagerness to do good makes him one of the most popular.
------------


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-10 17:20 
Stai ir sulaukem :) Tikrai labai civilizuotas vertinimas :) Nuoseklus :)
Trumpi atsakymai.
Del gramatiniu klaidu pats netikrinau siandien, tik prasukau per word'o spelling'a - ir nepatikesit - nieko nerado. Bet sutinku, kad viena kita gali buti ir prasokusi. Netobulas tas spellingas.
Laiku vientisumo siuo metu reikalauja pastraipai (literatai, per daug nesipiktinkite), bet sutinku, kad keliose vietose tuo papiktnaudziavau.
Apibudinimai. Taip pat sutinku, kai kur jie nereikalingi, o kai kur galetu ir atsirasti. Po ilgesnio laiko tarpo perziurint kurini, tokios mintys kyla neisvengiamai :)
O apie Dvasias ir dvasias nenoreciau uzsivesti :) Na, kas gi jas supaisys? Gal jos vieni "metukai"" prilygsta musu Visatos amziui? O gal zmogaus amziui? Ka jinai veike su taip zmonemis? Supratimo neturiu :) Gal tikrino, ar turi dvasia, gal norejo suzinoti, kaip jie elgiasi ekstremaliomis salygomis, norejo bent kazka suzinoti. Turbut kazka ir suzinojo, jei atstojo ir viska grazino i savas vietas (arba bent jau jai taip atrode). Ji tik pradeda pazinti zmones, gal vel kada "prisikabins" prie kokios laivo :)
Dekingas uz sugaista laika.
:)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page « 1 2 3 4

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 42 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited