Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 13:49

All times are UTC+04:00




Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 173 posts ]  Go to page 1 2 3 4 518 »
Author Message
PostPosted: 2004-02-08 14:12 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
2 Frydrichas

///tu neturėjai kada persirenginėti, vis dar dėvi tuos pačius išpeckiotus rūbus. IQ roll succeeded: tu daugiau ar mažiau pažįsti visus delegacijos dalyvius diplomatus ir jų palydas, nesunku, apie kokį čiurkų princą kalbama///

- Velnias, kokia nesėkmė, - keikteli seras Otas. - Tada padarykime taip, herr Frydrichai: kai tik galėsite, praneškite jo kilnybei, kad princas Tamyras paspruko nuo savo apsaugos. Vargu tai bandymas pabėgti, tačiau mes jautėme savo pareiga tai pranešti. Dabar mes vykstame į miestą jo ieškoti. Geros nakties.
Riteriai apsisuka ir skubiai nueina. Kurį laiką stovi sargyboje, laikydamas už pavadžio tą nuostabų žirgą. Stengiesi neklausyti, kas vyksta kurfiursto palapinėje, tačiau laikas nuo laiko vis išgirsti pakeltas intonacijas - viduje kunigaikštis ginčijasi su kažkokia moterimi. Nesupranti nė žodžio - kalba tau nepažįstama.
Praslinko koks pusvalandis. Daugiau lankytojų nepasirodė, ir tu pradėjai po truputį knapsėti nosimi - nuovargis ir alkoholis darė savo ///HT roll made exactly///. Supranti, kad dar ketvirtis valandos ir tu užmigsi. Bet čia tavo miegus išblaško stiprus vėjo gūsis. Jis išsiveržia iš kurfiursto palapinės, plačiai ją atlapodamas. Šis vėjas toks stiprus, kad bemaž išverčia tave iš kojų - pakimbi ant žirgo pavadžių. Savo ruožtu eržilas sužvinga ir atsistoja piestu. Šiaip ne taip tau pavyksta jį nulaikyti ///ST contest won by 1///.
Po kelių sekundžių iš palapinės išpuola kurfiurstas. Su nuostaba pastebi, kad jo krūtinė ir rankos kruvini.
- Greitai! Surask man vertėją! - liepia jis tau ir pats vėl išnyksta palapinėje - tu net nespėji jam nieko atsakyti.
Vertėją? Nieko sunkaus. Tik ką daryti su žirgu? Tu desperatiškai apsidairai - pririšti šio šėtono nėra prie ko. Pamatai pro šalį sliūkinantį kažkuri darbininką (nuo jo aitriai dvokia, bet ne alkoholiu), įbruki jam į rankas vadeles ir mestelėjęs "Saugok arklį kaip savo akį. Tai kurfiursto įsakymas. Aš tuoj grįšiu." nuleki į vertėjų palapinę. Atlapojęs ją sušunki:
- Vertėjas! Kurfiurstui reikalingas vertėjas! Skubiai!

2 Grintonas:

Kazanovos atrodo sutrikę. Jie persimeta tarpusavyje pusbalsiu pora žodžių, tada su mergina pradeda kalbėtis gestais. Na, visų šitų įžeidžiančių gestų nepavadinsi pokalbiu. Stebėtina, kaip visos žmonių tautos įžeidimu laiko vieną ir tą patį. Abi pusės negaili ir žodinių įžeidimų, bet nepradedi jų versti - tuščia jų. Kurį laiką stebi šitą "susišaudymą" numoji ranka ir grįžti į palapinę. Ten padarai dar porą pastabų savo rašliavoje ir eini miegoti. Palapinėje šiaip turėtumėt miegoti penkiese, dabar be tavęs čia yra dar du, vienas taip knarkia, kad tau kyla nerimas dėl palapinės patvarumo. Šiaip ne taip tau pasiseka užsnūsti...
- Vertėjas! Kurfiurstui reikalingas vertėjas! Skubiai!
Pašoki ant kojų, rankoje jau paruoštas peilis. Tfu, kriminalinė praeitis... Matai palapinės įėjime kažkokį vyriškį. Apsidairęs pastebi, kad tavo kolegoms jo pasirodymas nepadarė visiškai jokio įspūdžio - jie abu toliau pučia į akį.

2 Melchioras

Vis dar kvepėdamas salierais, eini tarp palapinių. Galva šiek tiek sukasi, ir tai yra malonu. Išsitrauki mamos portretą, ji žiūri į tave su nepiktu priekaištu. Nutaisai prasikaltusią veido išraišką, gūžteli. Mama, įvertink, aš einu, o daugelis kitų tegali tik šliaužti... Apsidairai - tai šen, tai ten voliojasi knarkiantys kūnai. Tai ten, tai šen. Ir ten. Ir čia irgi. Ir čia. Ir va ten. Ne, va ten kūnai nesivolioja, ten du kūnai neša trečią. Cha, pasisekė tam trečiajam, rado, kas jį parneštų. Nešantys kūnai apsirėdę margais estališkais drabužiais. Vienas vyriškais, kitas moteriškais. Jie prineša trečiąjį kūną prie ketvirtojo kūno. Šis stovi, apsirėdęs jis pilkais kelioniniais rūbais. Kažkur tu tokius jau matei, ir dar ta lazda... Ketvirtasis suplasnoja rankomis, bet nenuskrenda. Keistas kažkoks - plasnoja, o nenuskrenda. Va jei tu paplasnotum, tai tikrai nuskristum, tik dabar tu ne nuotaikoj skraidyti. Kai dar kartą pažiūri į tą grupelę neteisingų, negulinčių kūnų, pamatai, kad liko tik trys: tas, kurį nešė, kažkur dingo. Ai, supaisysi juos...
Eini toliau, nieko nelieti, niekam netrukdai. Doras krovikas grįžta namo po išgertuvių. Tylutėliai dainuoji sau po nosim. Kai iš kažkurios palapinės pasigirsta "Užsikimšk, prietranka, ko čia plyšauji???", pradedi dainuoti mintyse. Taip net fainiau.
Nei iš šio, nei iš to kažkas tave sustabdo ir papurto. Atsibudęs iš savo meninių apmąstymų, matai, kad čia tas šakutininkas, tik dabar jis ne su šakute, o su arkliu.
- Saugok arklį kaip savo akį. Tai kurfiursto įsakymas. Aš tuoj grįšiu, - liepia tau šakutininkas ir dingsta.
Kurfiursto įsakymas tai kurfiursto įsakymas. Stovi, laikai. Arklys tau nepatinka - per didelis, per juodas. Tu arkliui irgi nepatinki, kas galėtų jį kaltinti, salierais nuo tavęs neša per mylią, o kuinai, sako, uoslę turi dar geresnę, nei žmogaus. Arklys pradeda išdarinėti visokias nesąmones - stotis piestu, kalbėtis su tavim savo arkliška kalba, galų gale ištraukia tau iš rankų vadeles ir nušuoliuoja. "Ot bliamba," - pagalvoji tu. Galva jau beveik nebesisuka ir tai yra blogai. Bėgi paskui arklį, pačiumpi jį už uodegos ir dabar jis tave velka paskui. Bandytų suplasnoti ir nuskristi, bet tu jį laikai stiiiipriai. Ai, oi, ai, ai, ai….

2 Tamyras

Tavo kraujas verda. Maža to, kas įvyko per puotą, dabar dar tave tardė kaip kokį chuliganą miesto valdininkai. Tu nesupranti nė žodžio norskiškai. Jie nesupranta Imperijos kalbos. Po kurio laiko jie tave paleidžia ir du vikingai, vesdami už pavadžių tavo arklį, palydi tave atgal į delegacijos palapinių. Ir vėl tave gano kaip nepaklusnų kumeliuką!
Tarp palapinių tu jau joji vienas – vikingai stebi tave iš aikštės pakraščio. Labai norisi juos abu sušaudyti iš lanko… Bet čia pamatai link tavęs šuoliuojantį nuostabų juodą eržilą. Įsikibęs jam į uodegą paskui velkasi žmogus, aikčiodamas ir dejuodamas perlėkęs per kiekvieną kupstą. Panašu, kad žirgas pasibaidė.

2 Frankas

Ieškai sau nakvynės vietos tai vienur, tai kitur, bet užmigti sunku: iš vertėjų palapinės eina toks knarkimas, kad ir patrankos garsas jo nepermuštų, bardų palapinėje girdisi dainos, kažkoks pirklys parsivaręs, ko gero, visą kuopą kekšių, garsai iš jo palapinės sklinda atitinkami… Bet randi palapinę, iš kurios girdisi vos pora balsų, šnekasi apie kažką, kartais pakelia balsą, bet nepiktybiškai. O ir šilčiau čia gerokai. Susirangai sau ramiai ir užsnūsti.
Tave pažadina staigus vėjo gūsis. Nuo palapinės įėjimo girdi frazės nuotrupą “…rask man vertėją…”. Paskui – “Saugok… savo akį…kurfiursto…grįšiu.” Po to – žvengimas, keiksmai, kanopų dundėjimas. Piktai atsidūsti, pasiimi savo antklodę, eini į tą pusę. Pamatai tolstantį nuo palapinės žirgą, jam į uodegą įsikabino kažkoks pusprotis. Mesteli akį į palapinės vidų – ir nustėri: palapinės viduryje guli kruvinas merginos kūnas, virš jo palinkęs vyras bajoriškais drabužiais. Jis kažką bando pusbalsiu šnekėti. Kurfiurstas – tai va kodėl šita palapinė tokia prašmatni – staiga pasuka į tave galvą, pamato tave, grėsmingai patempia lūpas. Tiesiog antžmogišku greičiu jis atsiduria šalia tavęs, įtempia į palapinės vidų ir uždaro palą.
- Šnipinėji? Kas tu toks? Kas tave siuntė? Ar moki Norskos kalbą?

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 
 Post subject:
PostPosted: 2004-02-08 15:38 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-13 14:12
Posts: 1665
Location: Vilnius
Ech...na kagi, dirbti kazkamtai reikia, gal ir ka idomaus isgirsiu. O jeigu vel kazkas uzsinorejo norskiete merga parsiversti...na tikekimes, kad ne,o tai si karta tikrai nevertejausiu, tegu mojuojasi rankom tarpusavi, kad tokie gudrus. Paveiksliuku paziuret matai...nevykeliai.
Grintonas issisupa i apsiausta, prisimines rasaluotaji uzsikisha uz dirzo pistoleta (maza kas girtiems i galva saus), griebia rasybos reikmenis ir zengia pro palapines anga.
-Einam...

_________________
In the land of Mordor, there shadows lie...


Top
   
 
 Post subject:
PostPosted: 2004-02-09 1:36 
Offline
User avatar

Joined: 2003-01-09 17:24
Posts: 400
Location: Kaunas
"Ach, tai chia tas laukinis... pamane, kad gali elgtis taip, kaip savo gimtose stepese. Koks jis princas, jeigu shitaip elgiasi.. bet kuriuo atveju, praneshiu ish kart kai gerbiamas kurfiurstas bus laisvas. Labos nakties" tariau Otui. Ir kas chia per kompanija susirinko, kazhkoks laukinis, neva princas, su rashalu nesiskiriantis net prie puotos stalo praschiokas, dabar dar shis keistas svechias ar vieshnia su zhirgu. Taigi, turininga diena. Girdedamas shuksnius vis maschiau ko ji nori ish kurfiursto. Seni reikalai, sena skola, senas pazhadas? Bet kuriuo atveju, nora suzhinot nustelbe noras pailseti.
Staiga visus miegus ishblashke vejo gusis - ish kur? Palapineje vejas? Nejau magija? Gal tada ir zhirgo sparnai nebuvo iliuzija? Nespejus ilgiau pagalvoti puoliau vykdyti isakymo ir kaip matant atidaves zhirga praeiviui atsiduriau verteju palapineje. Pazhystamo rashtininko veidas nemaloniai nustebino. Akies krashtu pastebetas pistoletas sukele pasipiktinima - kuriu velniu rashtininkui ginklas? Shaulys mat! Kauptukas tokiam praschiokui labiau pritiktu!
"Ne einam, o begam, nera kada delsti!" burbelejau piktai ir nuskubejau link palapines. Bloga nuojauta kankino su kiekvienu zhingsniu artejant...


Top
   
 
 Post subject:
PostPosted: 2004-02-09 10:17 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-19 19:00
Posts: 1132
Location: Klaipeda
Saukiu "Paleisk zirga - sugausiu!" (mintyse, "dziaukis kad dar jis tik tave tempia ir nesispardo"). Gaudau, bandau nuraminti ///imho, riding rollas prijoti, graplinu pavadzius ir animal handling rollas. Kartoti kol pavyksta///

///Optional///
!!!Beje, kad dramatiskiau atrodytu, noreciau jodamas persokti ant to juodo zirgo ir tada bandyt ji nuraminti...!!!

_________________
it's all in your head


Last edited by golemas on 2004-02-09 11:17, edited 2 times in total.

Top
   
 
 Post subject:
PostPosted: 2004-02-09 11:02 
Offline

Joined: 2003-01-02 17:58
Posts: 3307
Location: Vilnius
"Pripazistu, kad kvaila ideja griebti arkli uz uodegos" - galvoja Melchioras, - "na bet si diena tikrai kazkokia suknista. Vienok salmas nors ir trukdo galvoti, bet stai tokiose situacijose labai pravercia. Pabandysiu nuraminti ta arkli zodziais kuriuos girdejau is arklininko"

Melchioras laikosi uodegos ir pradeda keiktis riebiais zodeliais, nuo kuriu padoriai mergaitei ausys ne tik paraustu ir susiraitytu, bet dar ir i mazgus susimazgytu.
/// Hearing roll - cia dar tokioj situacijoj reikia dar isgirsti kad kazkas kazka saukia///

_________________
zinoti meistras turi viska
meistras turi but ramus
tegu visiems jis neitinka
jis juk zino kas kur bus


Top
   
 
 Post subject:
PostPosted: 2004-02-09 11:06 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-19 19:00
Posts: 1132
Location: Klaipeda
Kuo arciau tuo geriau isgirsti. Anyway saukiu, kol isgirsti

_________________
it's all in your head


Top
   
 
 Post subject:
PostPosted: 2004-02-09 14:46 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
2 Frydrichas, Grintonas, Frankas

pusiau tekini įveikę kelią tarp vertėjų palapinės ir kurfiursto būsto, Frydrichas ir Grintonas įpuola į vidų ir pamato tokį vaizdą: visas kruvinas kunigaikštis stovi netoli įėjimo, suėmusį už atlapų kažkokį medžiotojo rūbais apsirengusį vyriškį...jūs prisimenat, kad matėt jį pašėkusiai šokant puotos metu... Palapinės viduryje guli mergina prašmatniais paskutinės Imperijos mados rūbais. Mergina paplūdusi krauju, žaizda kakle. Iš rūbų nesunku atpažinti, kad tai - princesė Brunhilda. Pmatęs naujai atėjusiuosius, von Lerbachas atstumia į šoną Franką ir kreipiasi į vertėją:
- Gintonai, jūs privalote man padėti. Mergina miršta, ji tik kažką sapalioja norskiškai, į klausimus neatsako. Pabandykit ją prakalbinti, ar bent jau paklausykit, ką ji kalba. Frydrichai, nenuleiskit akių nuo šito šnipo, - kurfiurstas duria pirštu į Franką.

Gintonui priėjus prie princesės, jis mato, kad jos kakle dvi skylės kaip nuo vampyro įkandimo. Brunhilda gargaliuodama murma:
- ...karališkas kraujas...svaigina kaip vynas...o vynas jau baigias, tai ką?...ir bus karas naujas...ir kraujas liks grynas...visi užmirš žodį "taika"...

2 Таmyras ir Melchioras

Krovikas tik išgirdo, kad kažkas kažką rėkia, jis toliau skriejo įsitvėręs žirgo uodegos ir bandė jį nuraminti rinktiniais arklininkų keiksmažodžiais. Tamyras paskutinę akimirką susilaikė nuo pavojingo džigituotės triuko ///tu neturi overconfidence///, jis prijojęs čiupo žirgą už pavadžio ir, stipriai trūktelėjęs, jį sustabdė. Princui nemenkai padėjo jo paties arklys, išdresiruotas būtent tokiems veiksmams. Juodajam žirgui staigiai sustojus, Melchioras dar palėkė į priekį porą metrų iš inercijos, saugiai nusileido, stabdydamas galva, ir sustojo. Jam iš užančio išlėkė mamos portretas ir atsistojo, atsirėmęs į kažkokį akmenėlį, prieš pat kroviko nosį. Ponios Putelienės veidas spinduliavo užuojauta ir rūpesčiu, ir šis spinduliavimas akimirksniu numalšino skausmą, kuris sklido iš daugelio Melchioro kūno vietų. Krovikas pasitaisė šalmą, įsikišo portretą atgal užantin, atsistojo, nusibraukė kur ne kur žemes ir priėjo prie barbarų princo, kuris stebėjo visą šį skrydį ir pakilimą iš balno, neslėpdamas pašaipios šypsenėlės. Tamyras vėl pasijuto kaip stepėje, visos paskutinių valandų nuoskaudos išgaravo kaip nebuvę.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 
 Post subject:
PostPosted: 2004-02-09 14:59 
Offline

Joined: 2003-01-02 17:58
Posts: 3307
Location: Vilnius
Melchioras priejo prie princo, ir nusilenke siam iki pat zemes, galbut net galva i grindini stuktelejo (bet velgi odinis salmas savo vietoje).
- Neapsakomai dekoju jums maloningasis pone. Jus mane isgelbejote, gaila, kad nesu bardas - sukurciau apie jusu zygdarbi nuostabia daina. Jei ne jus.... och net nedristu prasyti jusu palydeti sita velnio arkli iki sito... kuffee... kaffe...kofee...kupe...kupiuristo...eee... kufiuristo (gilus atodusis) palapines

_________________
zinoti meistras turi viska
meistras turi but ramus
tegu visiems jis neitinka
jis juk zino kas kur bus


Top
   
 
 Post subject:
PostPosted: 2004-02-09 15:31 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-19 19:00
Posts: 1132
Location: Klaipeda
Tamyro sirdyje dabar grumesi is susizavejimo juoduoju ristunu kylantis noras siuo zirgu pajodineti ir pagarba kurtfiurstui bei svetimai nuosavybei. Vis tik pagarba nugalejo ir Tamyras tik dabar isgirdo kazka vapanti Melchiora, kuris jo supratimu jau turejo buti seniai "atsijunges". Tamyras pasilenke ir istiese ranka ragindamas krovika sestis uz jo, mol "pavezesiu" ir (galbut) uzuode salierais gesinta peregara. "Girtam velnias paduskele pakisa" - paaiskejo klajokliui...

_________________
it's all in your head


Top
   
 
 Post subject:
PostPosted: 2004-02-09 15:35 
Offline

Joined: 2003-01-02 17:58
Posts: 3307
Location: Vilnius
Krovikas dukart neraginamas pasinaudojo kvietimu

_________________
zinoti meistras turi viska
meistras turi but ramus
tegu visiems jis neitinka
jis juk zino kas kur bus


Top
   
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 173 posts ]  Go to page 1 2 3 4 518 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited