Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 3:01

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page « 15 6 7 8 9 »
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2004-01-08 21:54 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-05 18:28
Posts: 22
Location: Kaunas
Gali buti kad jos atejusios is pagonybes, bet esme, kad dabar jos svencamos kaip krikscionishkos.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-01-09 21:58 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-16 17:15
Posts: 465
Location: Klaipėda
MudzhyJ wrote:
Ir vel su tais irodymais. Sunku kazhkaip lyginti Jezu ir minotaurus. Tiesiog jei tu netiki, niekad nejutai kad Dievas ir yra tai niekas taves ir neitikins. Mitas, meninis kurinis, Biblija kazhko tokio neprimena, tai ishimtinai Jezaus mokymas.
Mudzhyj, jei dar nesupratai tai buvo sarkastishko tipo ispejimas tau kad naudotum diskusijoj nequetzalishkus argumentus (t.y."yra taip, nes ash sakau kad taip yra"). ash pateikiau objektyvia tavo pateiktu sakiniu analize. nepamirshk kad ne visas pasaulis krikshcionishka dieva laiko vienintele ir neabejojama tiesa. sekanti syki pateik argumentus, o ne vien savo nuomone. jei visi pateikines savo nuomone be argumentu, gausis flemas o ne diskusija.
MudzhyJ wrote:

kiek zhinau "priesh mus era" reishkia priesh zhmogaus atsiradima, o ne priesh kristaus gimima. nepatikt turetu tas, kad metai skaiciuojami nuo nezhinia kokio mitinio ivykio? <skip...>
Manai atejo koki vienuoliai, surashe stora knyga, numete zhmonem ir sako "tikekit, chia Jezus gyveno toksai"? Kuriu velniu jiem tuo tiket? Tiesiog daug zhmoniu savo akim mate Jezu, o jo aprashyti zhodzhiai po to ishplito po visa pasauli.
priesh musu era reiskia priesh visuotinai metrashciuose pradedama naudoti data, kaip nekeista vakaru pasaulyje tai - kristaus gimimas (priezastis zr ankstesniam mano poste). taip patogiau, nes niekas iki shiol neishsiaishkino tiksliu zmogaus atsiradimo metu. juk nenoretum rashyti "60056 +/- 5000 metu balandzio 15"? va taip ir gavosi kad gyvenam nuo taip vadinamo kristaus gimimo. o jei nori metu rashyma pateikti kaip pagrindini dievo egzistavimo argumenta, tai kodel azijieciai metus skaiciavo kitaip? :P
oi ne, labai butu gerai kad taip butu paprasta. zmonem nuosekliai plove smegenis. prasidejo visa tai kaip sekta, pagaliau igijo pakankamai pasekeju, kad ishkiltu kaip religija, ir shtai turim tai ka turim. beje visu religiju ishkilime didziausias vaidmuo skiriamas butent fanatikam - nuo kitatikiu zudymo iki didvyrishkos mirties uz tikejima kitu tikinciuju tikejimui sustiprinti, baigiant idiotishkom religinem haliucinacijom "oo man dievas pasirode"(pastarasis pavyzdys ish praktines patirties, pranashavo senis pasaulio praeiti.). buciau bent kiek labiau paranojishkas - pasakyciu kad zydai prastume sushvelninta savo tikejima, o tai jiem uzkniso tai kad juo dubina uz zydishka nacionalizma( kitaip judaizmo nesugebu traktuoti, o juk judaizmas - krishcionybes pirmtakas). ankstyvasis iliuminati hehe.

_________________
People are divided into two groups: those, who divide people into groups and those who don't.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-01-10 6:33 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-13 20:57
Posts: 1410
Location: Vilnius
MudzhyJ wrote:
Gal geriau pats pasiskaityk ir issiaiskink kodel tie zhmones buvo nuzhudyti ir ar tikrai viskas buvo Dievo paliepimu?
Taip, tikrai Dievo paliepimu.
MudzhyJ wrote:
Visas shitas ka tu kopinai buvo parashyta PRIESH Naujaji Testamenta, rask man kokia citatele ish jo, but labai idomu.
Tamsta, be abejo, zhinote, kad krikshchionybe pripazhista IR Senaji, IR Naujaji Testamentus, o ne vien Naujaji? ;)

MudzhyJ wrote:
Visus Egipto pirmagimius (Išėjimo Knyga 12:29) galiu pakomentuoti:
Erodas, o ne joks Dievas, liepe visus ishzhudyti vaikus iki 2 metu, nes sklido kalbos, kad Betliejuj gime karalius, isganytojas ir jis bijojo netekti sosto. ir t.t. neieskosiu chia visam sarashui komentaru.
Taip kad nereikia visokiu nusisnekejimu per visa ekrana.
Butent - nereikia nusishnekejimu. Tamsta pats bishki Testamentus supainiojote, o Didysis_Nuoshirdzhiai_Tikintis_Katalike ;) Egipto pirmagimiai buvo ishzhudyti keli tukstantmechiai pries Jezaus (ir Erodo) gimima ;) Jezus, Erodas - visa tai jau ish Evangeliju, Naujojo Testamento. O chia kalbama apie Ishejimo Knygos (kuri, tarp kitko, yra Senajame Testamente, dar daugiau - jo pradzhioje) epizoda, kur Moze demonstravo Vieshpaties Dievo galios pranashuma priesh Egipto zhiniu magija. Ir Dievas, grynai siekdamas parodyti, koks jis krutas, mete ant Egipto septynis prakeiksmus. Pirmagimiu ishzhudymas buvo vienas ish ju. Taigi, marsh skaityti Biblijos. Kai baigsi - galesi pratesti diskusijas ;)

_________________
„Ne tik levas GM, bet ir kaip zmogus gajdys“ (c) gre


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-01-11 3:01 
Offline

Joined: 2003-01-02 17:58
Posts: 3307
Location: Vilnius
man labiau idomi vieta kur
"dievas uzkietino Faraono sirdi kad tas nepaleistu zydu"
o po to uz tai nubaude faranona

man tai panasu i gryno vandens nesamone

_________________
zinoti meistras turi viska
meistras turi but ramus
tegu visiems jis neitinka
jis juk zino kas kur bus


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-03-17 19:04 
Offline
User avatar

Joined: 2004-03-08 20:33
Posts: 18
Location: vilnius
as tai manau, kad jums visiems tik melstis ir beliko... zinojot, vaikai, kad dievo nebuvo? :twisted:

_________________
HCN


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-03-18 10:07 
Offline

Joined: 2002-12-19 22:42
Posts: 2976
O, mano mėgstama tema :)
Quote:
Tiesiog daug zhmoniu savo akim mate Jezu, o jo aprashyti zhodzhiai po to ishplito po visa pasauli.
Gal gali pavardint nors vieną, savo akim mačiusį jėzų? Pageidautina, kad tai būtų tikras, istorinis asmuo, apie kurio istoriškumą kalba daugiau šaltinių, ne tik evangelija.
Quote:
nequetzalishkus argumentus (t.y."yra taip, nes ash sakau kad taip yra").
Nelabai supratau, tas apibrėžimas kabutėse taikomas mano ar ne-mano argumentams? Jei mano, gal gali pacituot nors vieną tokį?
Quote:
.taj nuo ko siulai dabar metus Toxi skaiciuot, jei nebuvo Jezaus? Jei netiki, tai turetum ir zhiuredamas i toki datu rashyma bjauretis
Šis metų skaičiavimas (nuo spėjamo Kristaus gimimo) buvo sugalvotas Romos vienuolio Dionisijaus Mažojo 525 metais. Po Europą pradėjo plisti nuo 532 metų. Jei ką, Jėzaus gimimo datą vienuolis nustatė ir padedamas angelų :) Ir , jei dar įdomu, iš kitų istorinių šaltinių žinoma, jog Erodas (čia tas, nuo kurio į Egiptą bėgo Jėzaus tėvai su kūdikėliu) mirė maždaug 4 m. pr. Kr. Žiaurokas, sakyčiau, žmogus buvo, jei ketveri metai po savo mirties vis dar persekiojo nekaltus kūdikėlius :rofl:

_________________
We never tire of looking at each other
Only the mountain and I


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-03-18 10:13 
Offline

Joined: 2002-12-19 22:42
Posts: 2976
Quote:
Visas shitas ka tu kopinai buvo parashyta PRIESH Naujaji Testamenta, rask man kokia citatele ish jo, but labai idomu.
Štai, prašom:

If anyone comes to me and does not hate his own father and mother and wife and children and brothers and sisters, yes, and even his own life, he cannot be my disciple.
Jėzus Kristus, Lk. 14, 26

Jei čia įžiūri kokią nors paslėptą meilės artimui prasmę, parodyk ir mums :)
Quote:
Biblija shiaip jau parashyta ne kazhkieno, o daugelio zhmoniu, apashtalu ir panashiai, kurie jezaus mokyma patejke rashtishka forma.
Biblija yra parašyta būtent kažkieno. Išskyrus Pauliaus laiškus, (nors ir kai kurių jų autoryste abejojama), visų kitų naujojo testamento knygų autorystė nežinoma. Todėl ir vadinamos "evangelija pagal Matą", etc. kad krikščionys spėja, jog ta evangelija yra parašyta pagal Mato darbus. Tuo tarpu ne-krikščionių istorikai apskritai neturi supratimo, kas ir pagal ką ten rašė. (Neskaitant kelių įkompiliuotų folko pasakų).

_________________
We never tire of looking at each other
Only the mountain and I


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-03-18 13:47 
Offline
Lokys
User avatar

Joined: 2003-05-16 0:12
Posts: 1260
Location: Vilnius
"gerai kad imho tik. iki shiol nera aishku ar homeras buvo toks ar ne, gal tai buvo keli rashytojai kurie rashe ta kurini"

Kiek zinau, dabar "moderniausia" nuomone yra ta, kad Homeras juos tik perdainuodavo/perdeklamuodavo.

"Juokinga man zhiurint kaip tu pakopines kazhka gali spresti apie neva Dieva kaip Killeri."

Kad killeris - nieko cia nuostabaus, jis sukurtas pagal zmogaus, ir dar vyro pavyzdi. Man tik idomu, is kur tais laikais tiek zmoniu buvo. :D http://www.ldolphin.org/popul.html , http://members.cox.net/ardipithecus/evo ... ie019.html Taip iseina, kad pagal ta zudyniu sarasa, buvo iszudyta siek tiek daugiau, nei egzistavo. Ar cia kaip "ultranightmare" 3D shooteriu lygiuose, kur nusauti priesai respawninasi? :)

"pagal ka tik pateikta Mudzhyj aprashyma darosi aishku kad biblija ish esmes nesiskiria nuo graiku mitu"

Be abejo. Kaip ir nuo kiekvienos kitos kulturos mitu.

Eh, ir kodel pas mus dominuojanti religija - ne "Norse" ?.. Degintumem eretikus, netikincius i Odina ar Tora, ant dujiniu virykliu, baznyciose kabetu ne kryziai, o Mjolnyrai, pomirtinio gyvenimo idealu butu nesibaigiantis alus ir zveriena naktimis bei nesibaigiancios sportines machankes dienomis vietoj angelu choru, baltu debeseliu ir pan...


"satanizmas beje man irgi ... religija galu gale..."

Eh... na ar kada nors satanizmas bus nustotas maisyti su setono garbinimu?.. Satanizmas yra FILOSOFINE SISTEMA, o ne religija.

_________________
Why do you necessarily have to be wrong just because a few million people think you are? ©Frank Zappa
kur labai open-minded, tiesiog nesugeba pasakyti, jog šūdas ir yra šūdas ©revenant


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-03-18 21:32 
Offline
User avatar

Joined: 2004-03-08 20:33
Posts: 18
Location: vilnius
tai nori pasakyt, kad jau satanistai i velnia netiki, nors ir vadinasi "satanisatais"? ir apeigu nedaro kaip baznycioj, tik dar labiau iskrypusiai, su visokiais sekso, gyvuneliu zudymo, maldu ritualais? nuo kada tai kazkokia "sistema"? sektos principai akivaizdus!

_________________
HCN


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-03-27 16:20 
Offline

Joined: 2002-12-19 22:42
Posts: 2976
Satanizmas yra religija. Ar sekta ar kaip bepavadinsi. Ji turi savo apeigas, savo hierarchiją, savo anti-dievą. Filosofinę sistemą taip pat turi, kaip ir kiekviena religija. Satanizmas ir yra šėtono garbinimas.

_________________
We never tire of looking at each other
Only the mountain and I


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 88 posts ]  Go to page « 15 6 7 8 9 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited