Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 17:53

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 »
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-16 18:17 
Offline
User avatar

Joined: 2003-03-07 11:25
Posts: 567
Location: Kawnas
Gerai Shizzar pasake, fantastai turi judeti nuo mazensniu iki didesniu dalyku. Bet klubai todel ir mirsta, kad neturi ka pasiulyti jaunimui. Va kaip man buvo su feniksu :) na pirmi du menesiai tikrai buvo idomu, tiek nezinau, tiek fainu zmoniu. Tai papasakoja viena, tai pamokina kita. O poto na sorry as galiu ir namie pageimint ar knygas paskaityt. Alu irgi geriu penktadienio vakarais. Na taip ir pasibaige viena karta kita. Gal tai kiek idomiau buvo pries litkona ir pan. (cia dar praeitu metu). Zodziu isvada: klubas turetu skatint kaskokia nariu veikla, daryt kaskokiu projekteliu kur butu itraukiami visi klubo nariai (na bent jau kaska naujokams ir jaunimui). Kad ir paprastas dalykas kaip scenariju kurimas, na jus naujokai kurkit, va ateikit antradieniais mes paredaguosim pabandysim, o poto siuskit Shizzar'ui ir gal alaus laimesim :) . Arba kad ir elementaraus fenzino darymas, juk naujokai ir jaunimas yra tokia darbo jega pigi (ir dauguma tikrai padarytu tai sumalonumu ir dar padekotu). Na bet juk viskam reikia, kad "senoliai", bent jau vienas kitas, irgi zusiimtu. O pastoiviai klausyt kaskokiu nostalgisku pavirkavimu, aceit kaip buvo gerai bado metais, nes viskas buvo taip paprasta ir nyku :twisted:

_________________
Ne tu ne defektas tu defektuotas. (c) Gimly


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-16 21:11 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2003-01-09 23:27
Posts: 1336
Location: Vilnius
KazE wrote:
Arba kad ir elementaraus fenzino darymas, juk naujokai ir jaunimas yra tokia darbo jega pigi (ir dauguma tikrai padarytu tai sumalonumu ir dar padekotu). :twisted:
Na, abejociau del jaunimo, kaip pigios darbo jegos entuziazmo, ypac fenzinu leidyboje. Daug kas is jaunuju prie "Fenikso plunksnos" prisideda? O prie "Dorado raganu" (kurios nuolat kviecia - skelbimas yra kad ir sio tinklapio forume ir)?..

Daugelis naujoku puikiai isijungia i veikla, bet dar daugiau lieka pasyviais stebetojais, kurie "gal ir prisijungs, jei jiems pasiulys ka idomaus". Ir "seniai" daznai susiduria su tokia problema, jog raginimams, ikalbinejimams bei siulymams sunaudoja daugiau energijos nei tuosiulymus igyvendintu patys. Tad spjauna ir padaro patys arba visai nedaro.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-16 23:59 
Offline

Joined: 2003-01-02 17:58
Posts: 3307
Location: Vilnius
yra sakoma:
Isileisk orka i fenzina - ant virselio uzlips.

IMHO raganoms orku nereikia, todel ir nesisiulau

o siaip del jaunimo entuziazmo gedas yr teisus. Kad ir imkime larpa. Larpui kiek metu 10+, jaunimo ten visokio, ateina - iseina. O normaliu taisykliu kaip nera taip nera. O juk taisykles tai ne knygele kuria perskaitei ir viskas, pagal taisykles paskutiniu metu kasmet vyksta 5+ zaidimu...
Jaunima tenkina taip kaip yra. O jei kazkas plesosi tai pats ir kvailas.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-17 7:25 
Offline
User avatar

Joined: 2003-03-07 11:25
Posts: 567
Location: Kawnas
:) ishsigime jaunimas

O jei rimtai juk tikrai nera kuom uzsiimt (apart zaidimu), na sakykim ne visi yra tiek gabus, kad darytu fenzina (nors su fenikso plunksna irgi atvejis :-P , jeigu senbuviams nereikia, tai kam jaunimui, juo labiau kad yra tokiu kur visai nera girdeja apie plunksna).
O larpas tai cia dar viena istorija :roll: patys larperiai nesusitaria niekaip nieko +10 metu, o bendru taisykliu nera.

Na gerai negalima aisku taip kaip subinei cia osht. Nereik pamirst rpg fiestu :wink: ir conu i kuriuos vel pradeda rinktis zmones (ir ne tik). Dabar mtg (vel atsigauna).

Na o kuom gyvi fantastu klubai, negi tik jaunimu.
Reik rast buda kaip panaudot interneta klubu naudai.
Nors ka as cia sneku visas sudas, visi zlugsim, tai gereu nieko nedarom ir nereiks nervintis.

_________________
Ne tu ne defektas tu defektuotas. (c) Gimly


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-17 9:02 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2003-01-09 23:27
Posts: 1336
Location: Vilnius
KazE wrote:
Reik rast buda kaip panaudot interneta klubu naudai.
Aukso zodziai... :) Tik be banalaus klubo internetinio tinklapio, kol kas niekas i galva neateina...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-17 10:36 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-19 19:00
Posts: 1132
Location: Klaipeda
Kategoriskai nesutinku su tuo, kad zaidimai - nerimta. Na, gal as ir priklausau tam 0,5% zmonijos, taciau paziurekim tai is kitos puses. Zaidimai - pramoga. Ir lygiai tokia pat pramoga kaip kinas, muzika, sportas, sexas, kulinarija, losimai, kolekcionavimas, menas ir skaitymas. O ar pramoga yra geresne ar blogesne, gali pasakyti tik pramogautojas. Man pavyzdziui pramogauti maigant teliko remote - nyku iki pazaliavimo. Kino bilekokio stengiuos neziureti (va pasaket, Arturas-sudas ir uzkasiau). O kad rpginimas privalo evoliucionuoti i kazkotai rasyma - absurdas. "Jei gali nerasyti - nerasyk" ((c) Hemingvejus). Tai visu pirma ne tie patys dalykai. Tiesa, rpg lavina iskalba ir vaizduote, net sugebejima savo vizijas vaizdziai perteikti kitiems. Taip tos savybes labai nepakenktu bet kokiam rasytojui. Taciau rpg prasme yra - to have fun, o rasant - "palikti pedsaka". Tai tikrai nera joks "talento svaistymas", o tiesiog pramoga. Kad ir tokia kaip kilnojamas su biciuliais bokalas.
Griztant prie temos. Fantastika - panasaus lygio pramoga ir jos formos bent jau dabar be galo ivairios: nuo tos pacios literaturos iki komp.zaidimu. Klubas privalo tiekti visu pirma malonuma, pramoga. Sriciu kur dirbti ir atlikti pareiga turi kiekvienas, taciau uz darba norima kompensacijos: algos, malonumo, pripazinimo etc. Pramogos sriciai reikia i pramoga orientuoto klubo. Fantastai nera caritas, kad pasiaukojanciai dirbtu vardan kitu. O nafig as kazkokius niubus turiu mokyti, dalinti jiems savo animaskes ir knygas, rizikuodamas, kad daugiau ju nepamatysiu? Man reikia mainu, o kokie mainai gali buti su publika, kurios tikslas - tik kazka pasiimti neduodant.
Taip kad klube brangieji visu pirma reikia pramogauti, o tokiu gyvu susitikimu pramogu niekada nesugebes pakeisti jokie internetai.

_________________
it's all in your head


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-21 21:40 
Offline
User avatar

Joined: 2004-09-12 22:30
Posts: 8
pabusiu uz visuotini taikytoja- www ne tik zudo sf ir f megeju klubus , bet ir juos kuria. Ar gi fantastika.lt netampa savotisku klubu?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-18 16:27 
vienintele priezastis, del kurios norejau i kluba, konkreciai, dorado, buvo jo biblioteka. bet kaip tik tuo metu is rusijos kaip is gausybes rago pasipyle knygos, o ir paciam vis pavykdavo islekt i svecias salis, tad bibliotekos poreikis atkrito. daug smagiau paciam isigyti knygas, kad jas perskaiciu jos liktu TAVO lentynoje :lol:
kas liecia ta pati rpg, visada pavykdavo arba paciam surinktu grupe, arba sutikti tokius pat ne klubinius zaidejus. kaip tais geri pazistami ir privati atmosfera kazkodel, mano giliu isitikinimu, tik pagerina geimo kokybe.

pagarbiai.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-18 16:31 
Offline

Joined: 2002-12-19 22:42
Posts: 2976
Ka gali pasiulyt fenzinas, ko nerastum internete?

_________________
We never tire of looking at each other
Only the mountain and I


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-18 17:04 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2003-01-09 23:27
Posts: 1336
Location: Vilnius
Na.. Daugeli dalyku...
Kur kas maloniau apsakymus skaityti ir spalvotu iliustraciju galerijas zvelgiant i popierinius puslapius, o ne i monitoriu.
Fenzina skaityti gali visur, monitoriaus su savim visur gi nesitampysi (na taip, gali atsispausdinti printeriu, bet... pats darau tai tik didziausio knyginio alkio kamuojamas ir pluostas printeriu atspausdintu lapeliu toli grazu neatstoja knygos ar zurnaliuko).
Cia, manau, tas pat - kaip ziureti filma kine arba - namie, zvelgiant i monitoriu.
Pagaliau, autoriui, imho, kur kas solidziau issispausdinti fenzine, nes internetas man asmeniskai, neatrodo pakankamai ilgaamzis informacijos saugojimui - cia viena diena puslapis yra, o kita jau ner. O "Dorado raganos", kiek zinau, pvz., komplektuojamos Mazvydo bibliotekoje ir gal po kokiu 50-ies metu istrauks kas jas i dienos sviesa... 8)
Tiesa, informaciniu atzvilgiu fenzinas gal ir nieko neduoda - info gana greitai gali gauti is interneto, matyt todel jau seniai "numiro" informacinis "Dorado" fenzinas "InfoSFera".


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited