Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 18:53

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 75 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 58 »
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-30 1:40 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
///2 golemas: o shizzaras atsakys - skaitykit ivada///

///prezjuminam, kad adventureriai seka paskui serzanta i Sidabrines Gvardijos arestine. Jei norit pasakyti/padaryti kazka pries iseidami is smukles - pavyzdziui, pasirupinti savo daiktais, nesitempsit gi ju i teismo sale - arba pakeliui, pradeklaruokite. Taipogi galetumete pamineti, ka nesates su savim, ar maunates sarvus ir pan.///

Kai Terderio Iltys ir serzantas Dreikas isejo is Sidabrinio Smaigo smukles, laikrodis jau rode beveik vienuolikta. Jau prasvito ir gatves maudesi taupioje saules sviesoje. Sekdami serzanta, nuotykiu ieskotojai pirmiausia kirto neturtingus Liverino kvartalus. Cia praktiskai nebuvo aukstu pastatu, todel kunigaikscio rumai, dunksantys tolumoje, ant juros kranto, atrode ispudingai net is sito tolimo miesto krasto. Kiek arciau, ten kur baigesi neturtingieji kvartalai ir prasidejo prasmatnesni pastatai, ant kalvos stovejo didelis gotikines isvaizdos namas. Kai pro ji ejote, serzantas pamojo ranka ir pasake, kad butent ten ivyko apiplesimas.
Izenge i turtingaji miesto gala, avantiuristai turejo pripazinti, kad ir situos puosnius, sidabru padabintus namus buvo apemusi ta pati nerimo nuotaika, kuri tiesiog ore kabojo visame mieste. Gatvese zmoniu beveik nebuvo, o ir tie kurie isdriso iskisti laukan nosis, skubejo savo reikalais sparciu zingsniu ir nesidairydami.
Gal po kokios valandos kelio nuotykiautojai pasieke Sidabrines Gvardijos bustine. Ji buvo isikurusi kalvos, ant kurios virsunes stovejo puikieji kunigaikscio rumai, papedeje. Butent gvardijos bustines arestineje ir buvo laikomas Fredas Terderis, didysis magu plesikas. Iltys spejo pasirodyti kaip tik laiku, kad pamatytu savo Oladamaros zyni isvedama surakinta grandinemis. Ji vede keturi gvardieciai, visi su sunkiais plokstiniais sarvais. Jis buvo vedamas i teismo rumus, kurie buvo visai cia pat. Fredas ejo nudelbes zemyn zvilgsni ir nieko nemate aplinkui.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-30 13:06 
Offline
User avatar

Joined: 2004-09-28 14:51
Posts: 329
Location: Kaunas
Dzekas isejo apsivilkes savo sharvus, su savimi pasiemes kalavija. Taipogi naturaliai su savimi pasieme kapsha sidabrioku (negi paliksi smukleje). Taciau visus kitus daiktus, kaip lanka, keliones iranga, arkli, deglus, virve su trikabiu.. ir t.t., paliko saugoti smuklininkui, pazadejes arbatpinigiu, uz visa to teisinga atlikima.

Nelabai maloniai nuteike ta saules shviesa mieste. Taipogi nelabai dziugino ir itampa, tvyranti aplink. Si itampa tikrai nebuvo musu sajungininkas tokiomis aplinkybemis, mes gi buvome viso labo prasalaiciai mieste, neturintys nei autoriteto, nei rekomendaciju. Ir ka gali zinoti, ar nesugalvos miesto sargyba ir musu apkaltinti kazhkokiais nebutais dalykais... Bet ka jau padarysi, brolis yra brolis, ir reikia viska padaryti, kad ji ishtraukti.

Viena sitame reikale truputi keista, kodel visgi Fredas buvo mago apkaltintas. Galvoje kirba vienintele mintis - norima atsikratyti liudininku, pamaciusiu, kazkokiu LABAI SVARBIU mago nenaudai dalykeliu... Reikia zhutbut susiderinti pasikalbejima "tet a tet" su juo...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-30 15:42 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-19 19:00
Posts: 1132
Location: Klaipeda
Sarvai, kalavijas ir skydas.
Beeinant:
- Aisku kaip diena, kad broli pakiso. Padla yra suktas magas. Dzeraldai, gal gali pasakyt, ka jis tokio buvo prisidirbes, kad ta kazkokia cionykste princesocka taip ant jo pavare su tom pranasystemis. Panasu, kad su situo show jis pats kazka dangsto. Tu man pasakyk, negi jam reiketu ta vargsa zyni dabar taip zlugdyti. Nu neradai ten tu brangenybiu savo skrynutej - tai pats kaltas kad zioplas. Cia brolis - nukentejusi puse. Jis gi negavo atlygio uz darba. O tam keretojui vis tiek tos brangenybes: ar pavogtos,ar atiduotos, bet ne jo. O tai neee, matai, apvoge-piplese, gelbekit-padekit. Smikis neraliuotas. Brolis del jo stengesi, nugara lenke, o tas padla kaip atsidekojo. Oj nepatinka man cia, oj nepatinka. Ir ypac teisingumo supratimas. Bliamba, kazkokie prietarai auksciau uz teisinguma! Serzante, ar tau tai nekeista?

_________________
it's all in your head


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-30 16:07 
Offline
User avatar

Joined: 2004-09-29 9:59
Posts: 126
- Atleiskite mano broliui uz tiesmukiskuma, serzante, - jei galetu, Gurdas nuraustu. - Toks jau jis yra - kas uzplaukia ant seiles, ta ir sako. Jis tikrai nenorejo izeisti jusu gimtines paprociu. Turite sutikti - neismananciam ju tikrai sunku suprasti. Taipogi gana pagristas abejones kelia ir nukentejusiojo mago pozicija. Ir del tu brangenybiu - jei vis tiek jos turejo buti Fredziui atiduotos, tai kodel gi jis apkaltintas vagyste? Nesuprantama.

Gurdas laikos nuo laiko ijungia savo "detect evil" - bando nustatyti mieste vyraujanti alignmenta (ta prasme, ar daug cia evilu).

Kiek veliau pakeliui paladinas dar pasistengs mandagiai issiteirauti serzanto sekanciu dalyku (speju, cia klausimai labiau meistrui, o ne Raimondui):
koks mieste Peloro, Oladammaros ir Nerulio statusas, kokia apskritai religija cia vyrauja (is pirmuju dvieju kultu galima sulaukti pagalbos, kadangi pirmajam tarnauju as, o antrajam - Fredis; Neruli paminejo serzantas);
ar yra mieste kokia nors paladinu organizacija (jie daznai jungiasi i ordinus, gal ir cia toks bus);
kokia to apiplestojo mago reputacija ir statusas - ar tai eilinis "sunmagis", ar iskili miesto asmenybe.


Pamates surakinta Fredi, pusorkis, pirmiausia, ivertins, ar belaisviui nebuvo padaryta kas blogo, tada pasiteiraus serzanto, ar butu imanoma pasikalbeti su Fredziu dar pries teisma, suteikti medicinine pagalba (jei reikia), padrasinti ji - juk teisiamasis akivaizdziai pasidave nevilciai.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-30 16:46 
Offline
User avatar

Joined: 2003-10-17 22:32
Posts: 2032
///2 Gurdas Varikas: Klausimai vis delto man, Dzeraldas cia vietinis ir miesto situacija daugmaz zino. Shizzaras, jei nores, gal ka ir prides :) Atsakymai truputi veliau :lol: ///


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-30 16:55 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
///2 golemas. Paskutinis kinietiskas perspejimas: jei tokiu tonu kalbesi ir su teiseju, imesiu savaitikei i belange. Laiko prafiltruoti bazara turi pries rasydamas posta, rollbackinti to, kas jau parasyta, neleisiu///

///2 Raimondas: del pasimatymo su zyniu iki teismo: proceduru tu nezinai, bet vargu bau tau bus leista pravesti toki susitikima. Nebent LABAI pasistengtum, bet tokioms pastangoms tu kaip ir neturi motyvacijos.///

Zynys neatrodo suzalotas, pora melyniu ir tiek. Raimondas gali patikslinti vaizda - tai jis ji arestavo ir pristate i belange, jei pakeliui muse - tegu paraso.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-30 17:00 
Offline
User avatar

Joined: 2003-10-17 22:32
Posts: 2032
///2 Shizzaras: Taip, as panasiai ir galvojau del pasimatymo su zyniu :) ///


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-30 17:23 
Offline
User avatar

Joined: 2004-09-28 14:51
Posts: 329
Location: Kaunas
Dzekas eidamas link teismo, prisigretina prie gvardiecio Dzeraldo, idant pasishneketu. "Dzeraldai, girdejau jus taip vadina, ar Jums neatrodo keistai sie kaltinimai? As itariu, kad cia gludi mago klasta, ir Jus turbut zinote, ka sugeba magai.. Todel, manau, Jums nenuostabu, kad zinodamas savo brolio buda ir nujausdamas jo nekaltuma, as labai labai noreciau padeti ishvengti neteisingo teismo sprendimo. Del to, as Jusu kaip garbingas zmogus garbingo zmogaus prasau padeti susitikti man su broliu ir pabandyti ishsiaishkinti ar jis nera kaip nors apkeretas, ko pasekoje gali prishneketi teisme visishkai ne to, ka ish tikruju dare ar nedare. Buciau labai dekingas..."


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-30 18:19 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-19 19:00
Posts: 1132
Location: Klaipeda
///As - paprastas kareiva, o ne dvaro strypaila, atsiziurejau tu fiti-miti kol pas teva augau - aciu nebenoriu. O sakau as visada tiesa, kad ir kokia karti ji bebutu. Jei kas mano, kad mano zodziai uzgaulus, tas klysta. Mano kulokai dar uzgaulesni... I trust in my sword and honest word.
O tiesa sakant nematau nieko uzgaulaus savo zodziuose. Is tos info, kuria gavau, man tikrai susidaro toks vaizdas...
O kaip snekesiu su teiseju - mano reikalas :P///

_________________
it's all in your head


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-09-30 19:39 
Offline
User avatar

Joined: 2003-10-17 22:32
Posts: 2032
Dzeraldas ir jo vilkas greitu zingsniu ejo Liverino gatvemis. Jam, skirtingai nuo nuotykiu ieskotoju, tiek kunigaikscio rumai, tiek Obrados namas buvo matyti beveik kasdien nuo tarnybos Liverine pradzios, tad jis net nekreipe i juos demesio. Uztat zvelge i miesto gyventojus, kartais net trumpai kariskai pasisveikindamas. Prislegta gyventoju nuotaika buvo pastebima. Is tikro, beveik visi Liverine pranasyste prieme labai rimtai. Gandai apie praejusios nakties ivykius jau spejo pasklisti po miesta ir zmoniu veiduose buvo galima iskaityti: “Pirmoji is Sesiu Naktu atejo. Kas gi atsitiks Antraja Nakti? Ar ne as tapsiu Nerulio auka?”.

Vis dar nepatikliai ziuredamas i karstakosi Boba, Dreikas kreipesi i paladina:

- Taip, sita byla siek tiek keista, sutinku su jumis. Bet teismas viska issiaiskins, teisybe nugales. Obrada – garsus magas. Jis buvo musu hercogo Brevio – tevaldo jis amzius! - patarejas kare su tamsiaja druidu princese Trasile. Baisus tai buvo karas. – jaunu serzanto veidu perbega sunkiu pergyvenimu seselis. - Obrada pats nuzude Trasile ir jos Trylika druidu ir susilauke jos prakeikimo. Sunku jam gyventi zinant pranasyste, kad jo dukra pasmerks Liverina Tamsai. – ir Dzeraldas atsiduso.

- Peloras tebunie pasveikintas si ryta. Te jo saule sviecia visiems. Hercogas ir dauguma Liverino zmoniu garbina Saules dieva. Teissklaido jis tamsa ir blogi, uzgulusius zmoniu protus. Tebunie prakeiktas Nerulis, mirties dievas. Tai jo ir Trasiles sajunga atnese sitiek nelaimiu i Liverina. Mes negalime leisti, kad jis vel izengtu i miesta. – Dreikas ryztingai sugniauze kuoka ir trinktelejo ja i skyda.

- Olidammara? Nezinau Liverine ji garbinanciu zmoniu. Gal kas is vagiu gildijos?
- Liverine yra paladinu ordinas, bet jie meldziasi Heironejui, ne Pelorui. Jie taip pat neapkencia Nerulio.

Dzeraldas pasisuko i Dzeka. Jam patiko sis Terderis. Bet serzantas pakraipe galva:
- Suprantu jusu nuogastavimus, bet leisti susitikti su Fredu negaliu. Jus liudininkai ir kalbetis su suimtuoju pries teisma negalite.

///Priejome gvardijos bustine. Jei kas norite dar ka nors aptarti pakeliui, rasykite ir iterpsim cia. :) ///

Dzeraldas pazvelgia i suimtaji. Fredas neatrodo sumustas ar suzeistas, tiesiog nukabines galva ir sugniuzdytas. Taip jis atrode nuo pat suemimo. Gal negalejo patiketi kas jam nutiko.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 75 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 58 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited