Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 14:04

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 5 »
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-22 14:53 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2003-01-09 23:27
Posts: 1336
Location: Vilnius
olo wrote:
1. as ne pries alkoholi. as pries jo vartojimo pastatyma pirmoj programos vietoj. mol, jei liks laiko ir jegu, tada dar ir nueisiu kur nors..
Kurioj Lituanikono programos vietoj ir kada tai matet? Tai, kad organizatoriai - aktyviai nedraudzia zmonems vartoti alkholio - taip, tai tiesa (juo labiau, kad konventai daznai vyksta tuose paciuose kabakuose). Bet ar tai reiskia, jog organizatoriai skatina ji vartoti, padaro butina programos dalimi? Tik patys susirinke dalyviai laisva valia nusprendzia - gers ar ne ir jei is 10-ies 9 dalyviai isgeria alaus (paprastai absoliuti dauguma alkholi gurksnoja ganetinai saikingai, mazuma visai jo negeria ir mazuma isgeria kaip reikiant) - kuo cia deti organizatoriai?.. Kad neateme tu alaus bokalu is neisvijo dalyviu namolio?.. Ir kam taip viska absoliutinti - lygiai taip pat galeciau sakyti, jog i Lituaniconus susirenkama parukyti, o kadangi pats nerukau, tai nera ir ko ten veeikti.
olo wrote:
pries zaidimus velgi, neturiu nieko. bet kaip jau minejau, del to eiti i kazkoki rengini poreikio nera. as tai turiu bent pora kartu i savaite namie..
Na, jus kalbat apie rpg veikiausiai, bet vel - negi Lituanikonas - tik gerimas ir zaidimai? Kai kuriems - gal ir taip, bet jus vel absoliutinat viena is renginio elementu, parodydamas, kad tera tik tai ir tai, o kito jus nematet ir negirdejot. Blogai, kad nematet, bet tai nereiskia, jog to ir neraa.
Be to, kaip minejau - fantastikos deficito dabar nebera, nieko labai nenustebinsi paskaitele apie, pvz., cuberpunk ar pan. - visa tai kiekvienas lengvai susiras internete, tad infoprmacine Lituanikonu misija seniai priblesusi.
Telieka tik unikalus projektai - kaip pvz., filmo "Anapus" demonstravimas ir t.t., t.y. ko nepamatysi ir neisgirsi ir siaip.
olo wrote:
3. seni pazistami. galioja ankstesniuose punktuose ir postuose issakyti motyvai..
Vel - motyvai grynai asmeniniai, jei teturite pazistamus, kuriuos ir taip sutinkate kas savaite ir jums visai nereikia nauju, ka gi, skonio reikalas. Bet tai nereiskia, jog organizatoriai kalti, kad neitikino jusu issijudinti nauju draugu paieskoms.
olo wrote:
paprasciausiai, eiliniam susibegimui draugu, labai jau skambus ir pretenzingas pavadinimas parenkamas. taip kiekviena savo sesija ar pasisedejima kabokelyje prie alaus mes galetume vadinti con'u ar tai fiesta.
Zinot, net vertinant primityviai - pagal dalyviu skaiciu 100-200 dalyviu pasisedejimas 2-3 dienas, per kurias.. (ai, gal tiesiog zvilgtelkit i paskutinio Lituanicono programa:
http://lituanicon.ktu.edu/lt/indexlt.php?usr=5) gana skiriasi nuo 10-15 draugeliu vakarojimo. Pretenzingas pavadinimas, cha...
olo wrote:
ok, gal as per daug reikalauju isrenginiu. bet. eidamas i kazkoki rengini ir mokedamas uz ji pinigus (sutinku, mokestis juokingai mazas, bet vis tik) as noriu gauti ka nors daugiau, nei paprasciausia senu draugu susibegima ir pageimyjima. bet cia turbut as vienas toks keistas.
Kartoju, zvilgtelkit i programa - o jei ji jums tiesiog neidomi, taip tik ir pasakykit - nereikia savo asmeninio skonio ypatumu pateikti kaip organizatoriu (kurie, aisku, padare ne gerausiai, kaip galejo) nesugebejimo prisitaikyti konkreciai prie jusu.
Na, neprisitaike. Blogai. Lituanikonai jums neidomus. Bet kam reikia tik tu senuciu stiliaus sneku (oi, dabar visas jaunimas blogas, tik geria ir paleistuvauja) - mol Lituanikonai - tik isgertuves ir draugu pasisedejimai. Yra ir to, bet yra ne tik tai. Taip, pasnekesiai su senais biciuliais man asmeniskai maloniausia konvento dalis, bet tai nereiskia, jog ji ten vienintele.
olo wrote:
anyway, gincytis tikrai nera prasmes, nes nepasikeis vis tiek nieko.
Del skonio (o as tik taip supratau jusu priekaistus konventams) is viso nesigincijama. Jei nepatinka keli patiekalai is restorano meniu, nereikia apsaukineti, jog ten patiekiama tik tai ir del to i ji neverta vaikscioti.

Blin, susinervijau. :x Nesakau, kad nereikia kritikos, bet labiausiai uzknisa neteisinga kritika zmoniu atzvilgiu, kurie lygiai taip pat galetu rasti 100 ir viena priezasti kaip maloniau praleisti ta savaitgali namie - ir knygute fantastine po ranka ras ir filma paziures, su draugu pasisnekes, o i rengini - ai, ko ten eiti, juk jis toks ir toks, ir dar toks, tas pat, kas namie, tik su pretenzingesniu pavadinimu.
Lituanikonus juk organizuoja tokie patys zmones, ir uz dyka, savo laisvalaikio saskaita ir priekaistauti, jog nebuvo SUPER, nebuvo sveciuose Sapkovskio, naujo fantastinio filmo premjeros ar pan. lygio renginiu, paprasciausiai nepadoru. Prisiklausius tokiu kalbu, kurios pasipila po kone kiekvieno konvento (o daznai ir pries ji) vis dazniau mastosi "o velniam cia plesytis". Nedalyvaujate - ir gerai, bet kodel ta nedalyvavima prikisate organizatoriams, kodel sie turi teisintis ir ginti ta megejiska rengini, nervuotis, kad kazkam neitiko, kad susirinko keli simtai, o ne keli tukstanciai zmoniu. Gal jus tiesiog patingejote atvykti, na, bet zmogaus prigimtis tokia, jog si jausma tiesiog butina pateisinti kitu, bet ne savo paties trukumais.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-22 15:12 
:lol:

dievuliau, gedai, gi taip ir sirdis neatlaikyti gali, nereikia taip putotis :D

kartoju dar karta, trecia, dabar jau tiems kas tanke: RENGEJAMS priekaistu as neturiu. priesingai. gerbiu uz pastangas. siulau si sakini paskaityti keleta kartu, kad tiems, kas letai masto, galu gale tai dasiltu. aiskiau pasidare? nu tai ir saunu :D

ir taip, cia buvo mano ASMENINE ir SUBJEKTYVI nuomone apie con'us. toks jau as esu. turiu vat tokia beda - pats sau susidarau savo nuomone. kaltas. galbut as is tiesu esu is tu persisotinusiu informacija, is tu nieksu ir nedekinguju, kuriems itikt neimanoma. dzin. juolab, kad nesakau, kad as vienintelis teisus. tik issakiau savo POZIURI i visa tai. bet kad shizzaras nebesiparintu, nebesikartosiu. :D


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-22 15:18 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2003-01-09 23:27
Posts: 1336
Location: Vilnius
Nomad wrote:
Nebutina paciam prisidet prie renginio organizavimo, kad galetum ivertint jo kokybe. Nebutina moket det kiausinius, kad galetum ivertint kiausinienes skoni. Tokie pasakymai, esa "jus tik skundziates, bet patys neprisidedat" geriausiu atveju reiskia nesugebejima apgint savo darbo ir jo rezultatu ('cono), blogiausiu - kad 'conas is tiesu nevykes ir organizatoriai netiesiogiai kalte del to bando primest jo nerengusiems.Tuo tarpu nereik but logikos specialistu, kad suprast, jog uz renginio kokybe atsakingi butent rengejai, o ne dalyviai.
Nesamone. Organizatoriai, kurie lygiai tokie patys kaip ir daugma fantastikos megeju, kurie tikrai nepasipelno is renginio (atvejus, kai sis turejo keliu simtu Lt. pliusa galima suskaiciuoti ant pirstu), o daznai tik patiria nuostoliu, visiskai nenusipelno buti kaltinami tuo, jog nesugebejo to ir ano. Lituanikonas - bendras fendomo renginys ir nusiseka tiek, kiek prie jo prisideda visi - tai ne kinas, kai sumoki pinigus ir gali reikalauti, kad tie pinigai atsipirktu (ko ir daznai nebuna). Tiesa, yra ir tokiu renginiu - bet ten dalyvio mokestis 100 ar pan. doleriu, juos rengia profesionalai. Va ten ir galima reikalauti ir priekaistauti, bet ne is savo draugu ir kolegu.
Jiems patiems simta kartu lengviau paciam sumoketi dalyvio mokesti nei suktis pora menesiu pries rengini ir puse metu po jo gaudyt akmenis, leidziamus i tavo darza.
Kodel sie turetu teisintis, jog nepersiplese perpus, neuzstate savo namu, nemete darbu, jog surengtu koki super sou ar pan. Jie lygiai tokie patys fantastikos megejai kaip ir jus, tik, gal, labiau atsakingi ir pasiaukojantys (ar tiesiog turintys daugiau laiko) ir tie keli Lituanikonui surinkti litai is jusu is esmes suteikia tik galimybe organizuoti kazkokias patalpas, kur bus galima susitikti.
Priekaistauti galima profesionalui, imanciam didelius pinigus, valdininkui, jei neatlieka savo pareigos, bet ne tokiam paciam megejui, kaip ir jus, kuris nei privalo, nei turi galimybes (ir pareiga) padaryti tai, ka turi du pirmieji.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-22 15:21 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
[offtop] blyn, ir vel diskusija tarp red. kolegijos ir paprastu vartotoju [/offtop]

2 gedas: viskas, ka tu parasei, yra tiesa. Na ir kas? We deal with impressions here. Pas eile zmoniu susidare nuomone, kad conas - tai chebrytes susibegimas pabendrauti, gurksnojant aluti, kurio metu nieko idomaus nevyksta. Nieko nepadarysi. Galima rekti, kad tai yra netiesa - oponentas tik guztels peciais.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-22 15:45 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2003-01-09 23:27
Posts: 1336
Location: Vilnius
shizzar wrote:
[offtop] blyn, ir vel diskusija tarp red. kolegijos ir paprastu vartotoju [/offtop]

2 gedas: viskas, ka tu parasei, yra tiesa. Na ir kas? We deal with impressions here. Pas eile zmoniu susidare nuomone, kad conas - tai chebrytes susibegimas pabendrauti, gurksnojant aluti, kurio metu nieko idomaus nevyksta. Nieko nepadarysi. Galima rekti, kad tai yra netiesa - oponentas tik guztels peciais.
Ai, kartais, zinai, gal ir parekaut reikia 8) Kad nebutu taip, jog 100-kart kartojamas, hm, kaip cia dabar... va - ne visai teisingas teiginys virstu tiesa. Ir kad zmones is pasalies, neverdantys toje koseje, nesusidarytu neteisingo vaizdo: "Lituaniconai? Ai ten visi tik prisiliuobia iki zemes graibymo". Va todel ir parekauji, zmogus, kartais.

Olo, viskas tvarkoj 8) Tiesiog per pastaraji pusmeti panasiu kalbu doze vienu metu virsijo riba. O ir siaip kaip cia iseina - rengejams priekaistu, mat, neturi, o renginiui - turi?. 8) Ok, saugokim sirdis.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-22 15:56 
gedas wrote:
Olo, viskas tvarkoj 8) Tiesiog per pastaraji pusmeti panasiu kalbu doze vienu metu virsijo riba. O ir siaip kaip cia iseina - rengejams priekaistu, mat, neturi, o renginiui - turi?. 8) Ok, saugokim sirdis.
jei neatkreipei demesio i postus, temele pamastymams: renginys ne tik rengejai. renginis labai didele dalimi yra ir jo dalyviai, ar ne? ir jei nepastebejai, mano ispudis apie con'us is esmes paremtas ju dalyviu stebejimu. gal but dabar aiskiau? 8)
ok ok, gal ne tuos stebejau, prie klubinio elito jugi toli grazu nepriklausau, gal ten viskas ir kitaip :D
anyway, tema kaip ir issikvepe. o tai vel teks kartotis :D


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-22 16:10 
Offline

Joined: 2003-06-14 13:27
Posts: 640
Location: Birstonas
<<<moderated by shizzar: offtopic. Priedo, SPAM - tai ne tai, kas yra sioje temoje.>>>


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-23 0:03 
Offline
User avatar

Joined: 2003-10-17 22:32
Posts: 2032
Net imant "nealkoholinius" con'us yra zmoniu, kuriems jie patinka, yra, kuriems nepatinka.

Pvz. dauguma JAV Con'u nealkoholiniai praktiskai visa diena, nors visada salia yra restoranai ir barai, jei kam reikia alaus. Kas vyksta vakarais viesbuciu kambariuose yra privatus reikalas.

Tada tenka kalbeti apie programa. O kas joje? Sarasiukas su labai asmeniskais ivertinimais:

- Filmai - juos galima paziureti ir namuose
- Zaidimai - turbut blogiau organizuoti nei Lituanicone, bet tiksliai nezinau, daugiausia vedamos kazkokios visiskai negirdetos sistemos (nekalbu apie zaideju conus).
- Paskaitos - kai kurios jega, nes atvaziuoja pasaulinio masto NASA atstovai ar zaidimu kompaniju darbuotojai ar biologijos/istorijos profesoriai. Kai kurios nuobodzios. Bet, sakyciau, kad mane tai turbut labiausiai traukiantis dalykas. Net ir jis traukia nelabai. :( Informacijos perkrova?
- Paneliai su rasytojais arba velgi mokslininkais. Dauguma is ju nuobodus. Dauguma is ju kartojasi jei esi buves 2+ conu. Dauguma apie tai kaip rasyti ar nerasyti arba apie tai kaip kas nors rase ar nerase. :(
- Apdovanojimai (Hugo ir pan.) - visiska nuobodybe net su gerais MC.
- Maskaradai - nuobodu
- Baliukai ir pobuviai - idomu, jei yra pazistamu, kitaip neidomu
- Autografu rinkimas - sportas ta megstantiems
- Knygu ir pan. pardavejai - gerai, labai gerai, bet yra ir Amazon.com, tad pinigu daug neislosi, nebent pirksi is skuduryno (yra zmones parduodantys knygas kietais virseliais uz $1).
- Kaffeeclatches - kava su rasytoju ir 8 fanais - jei rasytojas idomus, idomu; jei ne - nuobodu.
- Sokiai: viduramziu ir ne tik - priklauso nuo organizacijos, bet neblogai.
- Filk - nedalyvauju, neidomu
- Rasytojai skaito savo kurinius - man neidomu
- Specifiniai "unikalus" con'u ivykiai - priklauso nuo ivykio.

Tiesa, is visu situ kategoriju yra isimciu, kai renginys yra puikus. Man tai dazniausiai tik isimtys.

Aisku, jei imsi kokio Worldcono programa ( http://www.noreascon.org/program/ ), tai i ja prikista nezmoniskai daug. Ir i toki kona nuejus tikrai rasi kuo uzsiimti nuo ryto iki vakaro. Bet tai vis tiek nereiskia, kad con'as "patiks". Nepaisant uzsiemimo nuo ryto iki vakaro, man jie nepatinka. Ir nemanau, kad tai rengeju kalte. Tiesiog esu...

Ne-konven-cionalus Raimondas :P


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-27 15:09 
Hi,

ikishiu ir ash savo trigrashi. Visada buvo ir bus zmoniu, kuriems nepatiks kad kai kurie 'cone geria. Dar buvo nepatenkintu, kad Kaune 'cone buvo prirukyta... Tai ne esme.

Yra esme tame, kad atsiranda vienas kitas labai isitikines savo tiesa ir pradeda rekt, atseit kritikuot. O kai buna jam pasiuloma: OK, arteja 'conas, turi minciu, pageidavimu - pirmyn, organizuok, bent jau idejas siulyk. Atsakymas buna paprastas: "ai, nu tai, ka as cia, man neidomu". Manau, kad tokie zmones neturi teises kritikuok.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-28 0:21 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2003-01-09 23:27
Posts: 1336
Location: Vilnius
Na kaip cia dar aiskiau issireiskus.. Jau n metu kartojama, kad Lituanikonas - bendras, visu fantastu renginys. Dar daugiau - net jo organizatoriai (bent jau siuo metu) keiciasi rotacijos principu Kaunas-Vilnius.
Paprastai prie renginio prisideda visi, kurie tuo metu gali, skambinama visais varpais - brangieji, prisidekit: paziurekit vien kiek ir is kur siumetiniam Lituanicone buvo organizatoriu.
Koki mes patys rengini susiorganizuojame, toki ir turime. Ir komercinio vartotojo (moku pinigus, noriu, kad butu gerai, juo labiau kad ir pinigai simboliski) poza cia visiskai netinka - tarsi zmogelis, atsineses i bendra piknika savo buteli (ar sumustiniu krepsi) staiga imtu priekaistauti likusiems, kodel jie padare ta, o nepadare ano. Taip piktintis galima restorane bet ne "chebroje", kuri tiesiog pakviete visus smagiai praleisti laika ir ne jos kalte, jog atejot suruges.

Taip piktintis galima Worldcone ar kokiam Interpreskone, kuriuos organizuoja profesionalai (daznai nieko bendro ir su fantastika neturintys) ir kuriu tikslas komercija. Lietuvoje, del fendomo nedidumo, tas renginukas karta metuose pakankamai megejiskas, kita vertus, kone visi jame dalyvaujantys pazista bent puse visu dalyviu, o dalyvaujantys ne pirma karta - gal ir 90 proc. Butent todel atsiranda ta draugiskumo atmosfera, paprastai tvyranti Lituaniconuose (del ko as juos labiausiai ir vertinu) ir butent cia slypi jo silpnybe - taip, renginiai gana megejiski, pasitaiko nesklandumu. Zmogui, atejusiam i rengini pirma karta ir stebinciam viska is pasalies galbut todel ir susidaro vaizdas -ai susirinko "sava chebra" tiesiog isgerti ir pasibendrauti... Na ir butent todel i priekaistus reaguojama pakankamai skausmingai.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 5 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited