Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 21:22

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page « 1 2 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-29 17:23 
Offline

Joined: 2002-12-19 22:42
Posts: 2976
Simas wrote:
<moderuota Maumaz>

Graziai cia viskas isdestyta, bet vis tiek neiskenciau savo trigrasio neikises :) Zinoma, kad konstruktyvi kritika visada yra sveikintina, bet kai kritika tampa kaltinimais, tai jau absurdas.
OK jei matot, kad pati kritika tuscia ir nekonstruktyvi, kodel taip ir nepasakius? Uzuot kaltinus kritikuotoja, kad jis nedalyvavo organizavime (O privalejo?).
Quote:
Asmeniskai man is vis ranka (liezuvis) nekiltu pries zmones kurie aukoja savo asmenini laika, kad suskurtu kazka kitiems.
Tipo jei renginys darytas nekomerciniais tikslais, reiskia, jis savaime nekvestionuojamai geras, puikus, nuostabus ir nieks net teises neturi prasiziot apie jo (tariamus) trukumus? :D Nenuostabu kad per 10 metu 'conai nelabai tepazenge i prieki.

_________________
We never tire of looking at each other
Only the mountain and I


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-29 17:25 
Offline

Joined: 2002-12-19 22:42
Posts: 2976
Quote:
ateiti i kazkeliolikta konventa ir rekti, kad tikejaisi, kad bus visiskai kitaip nei -niolika kartu pries tai, dalyvis neturetu, net jeigu jis Nomad. Nes argi kas nors zadejo geresni, didesni, linksmesni konventa ir maziau alkoholio nei paprastai?
zinojai, uz ka moki tuos 15 ar kiek ten litu, todel neturi pagrindo reiksti po to pretenzijas, pons Nomad.
Gal gali pacituot, kur as reiskiau kazkokias pretenzijas kurio nors is 'conu atzvilgiu? Jei ne, pripazink, kad nei velnio nesupratai ka noriu pasakyt bet vis tiek sugalvojai ikist savo trigrasi.

_________________
We never tire of looking at each other
Only the mountain and I


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-29 17:59 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-13 2:04
Posts: 441
Location: Kaunas
Nomad wrote:
Ar pavadinime pamineti vejo malunai reiskia, kad beviltiska tiketis, jog kada nors organizatoriai sugebes prisiimt atsakomybe uz renginius ir neapsiverkt isgirde kritika is asmenu, kurie rengime nedalyvavo ir neprivalejo?
Apsiverkusio nei vieno nemaciau 8)
O privalet neprivalejo ir tie, kurie organizavo.
Nomad wrote:
Nenuostabu kad per 10 metu 'conai nelabai tepazenge i prieki.
Atsizvelgiant i situacija, reikia dziaugtis, kad jie begte nebega atgal. Susirasti remeju pries 10 metu buvo kur kas paprasciau. Dabar gi tenka suktis su itin mazu biudzetu.

O apie tai konstruktyvia kritika... Nagi, paziurekime, nuo ko viskas prasidejo?
Nomad wrote:
Nebutina paciam prisidet prie renginio organizavimo, kad galetum ivertint jo kokybe. Nebutina moket det kiausinius, kad galetum ivertint kiausinienes skoni. Tokie pasakymai, esa "jus tik skundziates, bet patys neprisidedat" geriausiu atveju reiskia nesugebejima apgint savo darbo ir jo rezultatu ('cono), blogiausiu - kad 'conas is tiesu nevykes ir organizatoriai netiesiogiai kalte del to bando primest jo nerengusiems.Tuo tarpu nereik but logikos specialistu, kad suprast, jog uz renginio kokybe atsakingi butent rengejai, o ne dalyviai.
Isvertus i lietuviu kalba - man nebutina organizuot kona, kad galeciau pasakyt, jog jis blogas. Konstruktyvu?
Nomad wrote:
O mano zinute above teireiskia tik tai, kas parasyta - rengejai turi nebijot prisiimt atsakomybes uz rengini, vykes jis ar ne. Daug maloniau skambetu "well, jusu kritika teisinga, pasidarem isvadas, kitasyk bus geriau" nei "patys neorganizavot tai dabar tylekit". Ir, galiausiai, tai, kuriai is tu kategoriju priklausau, neturi nieko bendro su mano zodziu teisingumu/klaidingumu. Atsizvelgt reik i visa kritika, nepriklausomai nuo ja issakancio asmens.
Uzkliuvo uz varcios - ir vel is pradzios? Tai kur ta kritika?

Praktiskai per visa diskusija maciau tik viena argumenta, pateikta olo - "per konus geriama, ir tai blogai".
Ir i ta argumenta bandziau atsakyti - neuzdrausi gi gert. Mes ne doroves policija. Matote iseiti - pasidalinkite savaja ismintimi. Tik nereikia siulyti tokiu utopiniu sumanymu, kaip daryti kona ten, kur nera baro. Buvo jau. Ir savo akimis maciau kaip 2:00 nakties zmones sugeba is po zemiu iskasti degtines buteli ir prisigerti. Taip kad tai - irgi ne iseitis.
Kur kas realesnis variantas, kad visi fandomo nariai taps sveikuoliais, negers ir nerukys. Gerai, jei tuo paciu nepraras noro dometis fantastika. Stai tuomet ir sulauksime tobulo kono :)

Zodziu, kol kas viskas atrodo taip:

Kritikuotojai: Blogai, nes... blogai.
Organizatoriai: Nepatinka - nevalgyk.

Aklaviete.

O jeigu pabandzius varianta:
Kritikuotojai: Man nepatiko, kaip buvo padarytas TAS ir ANAS. Mano nuomone TA ir ANA reiketu daryti taip ir taip.
Organizatoriai: Gal ir nieko mintis? Mes pabandysime.

Ziurek ir konas geresnis, idomesnis bus. Gal net Nomad ir olo liks suzaveti :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-29 18:30 
Offline
User avatar

Joined: 2003-03-03 16:47
Posts: 447
jo, Nomad, pasakyk, ka darytum kitaip, jei organizuotum kona pats. arba ka, tavo manymu, organizatoriai turetu daryti kitaip. gal isgirsim kazka konstruktyvaus shikart.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-10-29 20:24 
Offline

Joined: 2002-12-19 22:42
Posts: 2976
nemezide wrote:
jo, Nomad, pasakyk, ka darytum kitaip, jei organizuotum kona pats. arba ka, tavo manymu, organizatoriai turetu daryti kitaip. gal isgirsim kazka konstruktyvaus shikart.
Quote:
O apie tai konstruktyvia kritika... Nagi, paziurekime, nuo ko viskas prasidejo?
Aiskinu dar syk ir is leto.
I dalis.

I.1. As nekritikuoju cono organizatoriu del 'cono ar jo programos
I.2. As gyvenime to nesu dares - nei vieno karto. (paklaida plius minus vienas kartas)
I.3. As ir nematau reikalo to daryt. Visi conai, kuriuose dalyvavau ar apie kuriuos skaiciau/girdejau, man patiko. (neskaitant neesminiu smulkmenu, apie kurias veliau).

Idemiai perskaitom pirmus tris punktus ir apmastom. Neskaitom toliau, kol gerai nesuvokem sio etapo :)

Toliau:
II dalis.

II.1. As nesu skaites nei vienos konstruktyvios 'cono kritikos.
II.2. Taip pat as nesu skaites nei vienos nekonstruktyvios 'cono kritikos.
II.3. (apibendrinimas) Nei velnio nezinau, kokios tos kritikos buna ir ar ju reikia. Is pirmos dalies trecio punkto I.3 isplaukia, kad mano nuomone 'conams esmine kritika nereikalinga, isskyrus kai kurias smulkmenas).

OK apmastom ir tai, ir sulyginam su I dalim. Jei viska daret pagal instrukcijas, dabar jum turetu kilt klausimas "tai jei 'conai tau patiko ir organizatoriams esminiu priekaistu del organizavimo neturi, tai what the hell are you talking about ir nx apskritai are you talking?". That's OK. Pereisim prie esmines trecios dalies.

III dalis.

III.1 As sukritikavau tik kvaila ir nelogiska poziuri "jei nerengei 'cono, neturi teises ji kritikuot".
III.2 Toks poziuris yra klasikine retorikos / argumentacijos klaida, nevykes bandymas pateisint organizacines klaidas (jei ju buvo) arba nevykes atsikirtimas nepagristai kritikai (jei ji nepagrista).
III.3 Toks poziuris taip pat yra nepagarba dalyviui: kadangi 'conas nera paskelbtas uzdaru renginiu "sau patiems", jis elementoriskai yra skirtas dalyviui. Todel dalyvis turi teise ji pagristai ar nepagristai kritikuot, organizatoriai privalo i ta kritika atsizvelgt ir priklausomai nuo jos pagristumo ( o ne priklausomai nuo to, ar dalyvis kartu yra ir organizatorius) arba darytis isvadas, atsiprasyt, pasizymet uzrasu knygelej ka kitasyk daryt kitaip... arba siust dalyvi velniop kad nesimaisytu akyse su savo kvailais priekaistais.



Sios dienos skyrelio santrauka:

* Man con'ai patiko
* As pries organizatorius nekovoju
* Kritikuoju ne 'conus, o poziuri "kritika yra pagrista priklausomai nuo to, ar kritikuotojas dalyvavo rengime" bei poziuri "ne-organizatoriai kritikuot negali, jiem privalo tikti taip, kaip duosim".



Atsiprasau uz ironija, isplesta minties pateikimo buda ir possible iziurima arogancija sioje zinuteje. I'm just a human ;) Jei jau pagaliau supratot, kas yra mano kritikos objektas, bus galima test diskusija tinkama linkme arba ja uzdaryt, jei sutiksit su manim.


p.s. del to nejimo i prieki -
Quote:
Atsizvelgiant i situacija, reikia dziaugtis, kad jie begte nebega atgal. Susirasti remeju pries 10 metu buvo kur kas paprasciau. Dabar gi tenka suktis su itin mazu biudzetu.
Zinoma. Beje, del biudzeto kita kalba - busimojo organizatoriai PM man, manau, galesiu kazkiek padet. Taciau jei visus ne-organizatorius kritikuotojus siusit velniop, 'conai stoves vietoj nepriklausomai nuo biudzeto.

_________________
We never tire of looking at each other
Only the mountain and I


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page « 1 2 3

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited