Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 12:30

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

Foruminiai zaidimai mire?
Taip, AtA 18%  18%  [ 7 ]
Pagyvensim, pamatysim 45%  45%  [ 18 ]
Ne, as aktyviai dalyvauju/meistrauju 20%  20%  [ 8 ]
Ne, nors as nedalyvauju ir nemeistrauju 18%  18%  [ 7 ]
Total votes: 40
Author Message
PostPosted: 2006-04-06 23:20 
Offline
User avatar

Joined: 2003-10-17 22:32
Posts: 2032
Panasu, kad siais metais graziai numire beveik visi foruminiai ir PBEM zaidimai. Aetherio Karibu jura tebesilaiko ant plauko.

Taigi, ar foruminiai zaidimai mire?

Kiek zinau, Shizaras lygtai sekmingai surinko kompanija savo PBEM (?) vampyriniam zaidimui. Ir Dreikas zada pradeti nauja zaidima. Tokios tad svieseles foruminiu zaidimu gyvenime...

O ka manote jus?

Foruminis Lavonas Raimondas


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-04-07 0:21 
Offline
User avatar

Joined: 2003-01-09 17:24
Posts: 400
Location: Kaunas
Nemanau, kad jau reikia su siais keliais atvejais laidoti ir visus foruminius zaidimus. Galbut i pastaruosius susirinko ne patys aktyviausi/daugiausiai laiko turintys zaidejai/meistrai arba zaidimai truko per ilgai ir isbleso susidomejimas. Pvz. nadyro geimas, kad ir sraiges greiciu vykes, bet nutruko del meistro dingimo, kuri kiek zinau, uzspaude mokslai. Neabejoju kad po vasaros kas nors (Kad ir shizzar) prades nauju nuotykiu ir viskas stos i savo vezes. Neatmetu galimybes ir pats rudeni, jei tik bus paklausa, pabandyti susukti koki neistesta geimiuksti. Klausimas, ar daug kas ju butent siuo metu pasigenda, ar yra poreikis, del kurio nepatenkinimo vertetu liudeti? Mat kaip susidariau ispudi, Lietuvoje labiau vertinamas "gyvas zaidimas prie stalo", larpas, o PBEM ar foruminiai nesulaukia didesnio demesio, nors, kaip mateme, detalus ir gerai paruosti zaidimai isijautus gali suteikti ne ka mazesniu teigiamu emociju nei iprastesni budai.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-04-07 1:56 
Offline
User avatar

Joined: 2003-10-17 22:32
Posts: 2032
MudzhyJ wrote:
Klausimas, ar daug kas ju butent siuo metu pasigenda, ar yra poreikis, del kurio nepatenkinimo vertetu liudeti?
Jei butu poreikis, nebutu sitos temos. IMHO, meistru, kazka siulanciu, kol kas buvo daugiau nei zaideju.
Quote:
Mat kaip susidariau ispudi, Lietuvoje labiau vertinamas "gyvas zaidimas prie stalo", larpas, o PBEM ar foruminiai nesulaukia didesnio demesio, nors, kaip mateme, detalus ir gerai paruosti zaidimai isijautus gali suteikti ne ka mazesniu teigiamu emociju nei iprastesni budai.
Velgi, IMHO tu visiskai teisus. Stalo zaidimai + LARPas turbut patenkina dauguma poreikiu. Ir jie beveik visais atvejais yra geriau negu foruminiai arba PBEMas. Kad ir kokie geri buvo Shizzaro foruminiai zaidimai, IMHO, jie butu dar geresni prie stalo. :)

Foruminiai ir PBEMai vertingi tik neturintiems galimybiu zaisti tiesiogiai arba norintiems prisidurti prie jau zaidziamu staliniu/LARPiniu zaidimu. Ir panasu, kad tokiu zaideju yra mazai.

Zaidejas Raimondas


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-04-07 3:51 
Offline
User avatar

Joined: 2003-01-09 17:24
Posts: 400
Location: Kaunas
Raimondas wrote:
Kad ir kokie geri buvo Shizzaro foruminiai zaidimai, IMHO, jie butu dar geresni prie stalo. :)
Taip, mat ju saranga nera skirta specialiai internetiniam zaidimui, tai tiesiog geri scenarijai, pravesti forum/pbem budu. Aisku, vyko nemazai susirasinejimo privaciai, bet ne tiek, kad gyvai nebutu galima pasivedineti zaideju i sona laiks nuo laiko.
Quote:
Foruminiai ir PBEMai vertingi tik neturintiems galimybiu zaisti tiesiogiai arba norintiems prisidurti prie jau zaidziamu staliniu/LARPiniu zaidimu.
Teisingai, jei tie foruminiai zaidimai - tiesiog bandymas perkelti viska nuo stalo i monitoriaus ekrana. Taciau jei pilnai isnaudotume pbem/forum teikiamas galimybes, butu galima sukti detalius, party splitui atsparius geimus, pvz. sumastyti originalu PvP varianta (mafijos bosas ir jo ieskantis hitmanas ar tiesiog FTB agentai; pora vampyru pabega i svetima miesta, ant kulnu lipa hunteriai ir t.t.), arba toki, kuriame zaidejai susitiktu tik zaidimo pabaigoje ir suprastu, jog ju visu veksmai leme toki finala. GM'as (gal net keli GM'ai) darbo turetu daug, taciau toks prie stalo reciau igyvendinamas zaidimas sudomintu galbut platesni zaideju rata, butu kazkas sviezesnio.
Kitas dalykas - ne visiem patinka pats roleplejaus stilius rasant viska. Mat cia norint idomesnio, gilesnio zaidimo reikia daugiau detaliu aprasyti, ne vien deklaruoti ka darai. Visas emocijas, intonacijas, kurias prie stalo galima isvaidinti, reikia perteikti tekstu ir jei tai daro ne visi zaidejai - zaidimo kokybe krenta, darosi sunkiau isijausti, o tuo paciu ir hevinti fana.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-04-07 15:43 
Offline
User avatar

Joined: 2004-09-28 14:51
Posts: 329
Location: Kaunas
MudzhyJ wrote:
<...>Neabejoju kad po vasaros kas nors (Kad ir shizzar) prades nauju nuotykiu ir viskas stos i savo vezes.<...>
Hmz.. Na, tu ir stumi laika i prieki. As suprantu, kad jis gana greitai bega, bet visgi dar ir IKI VASAROS laiko siek tiek liko ;) Manyciau, iki kokios liepos 1 d. drasiai susisuktu koks nors ne perdetai istemptas nuotykelis.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-06-26 17:55 
Offline
User avatar

Joined: 2004-07-19 10:46
Posts: 792
Location: Vilnius - Klaipeda
As svarstau ar neverta Dykvietes gaivinti

_________________
ar tamsa atsiranda is nieko
jei nieko is viso nera


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited