Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 20:01

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page « 1 2 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2006-04-20 22:34 
Offline
User avatar

Joined: 2003-10-17 22:32
Posts: 2032
Is prikolnu ivykiu: buvau pries kelis metus Svedijoje pas draugus su jaunesnio mokyklinio amziaus vaikais. Tai jie ten MtG ir panasiomis kortomis mokykloje keiciasi, kaip kazkada mes gal keisdavomes atvirutemis ar pasto zenklais. Tie vaikai MtG nezaide, tik keitesi kortomis, tipo "duok man ta, o man tas paveiksliukas labiau patinka". :lol:

Zodziu pas pazistamus gulejo didele kruva bet kokiu MtG kortu, tarp ju garantuoju ir rare ir kainuojanciu po kelis (keliasdesimt?) euru. :lol:

Et kolekcionieriai Raimondas


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-04-20 22:44 
Offline
User avatar

Joined: 2004-02-10 23:49
Posts: 73
Location: Vilnius
Wooz wrote:
Svarbiausia, kad zmones nei karto nemate kaip tai is tikruju vyksta ir daro neapgalvotas isvadas. :evil:
O ko tu nori? Cia juk "Lietuvos zinios"... Ju stilius visada toks ir buvo. Jei kyla noras ka nors apsikti - butinai ir apsiks ir dar popieriaus paprasys... Kazkada manes paprase pakomentuot vagyste is vieno saugomo objekto, o kai, nenoredamas pakenkti tyrimui, atsisakiau - parase istorija is pirsto lauzta ir priskyre jos autoryste man... Gaila tik, kad per tai nukentejo firma...

_________________
NEKENČIU WEB FORUMŲ!!!!!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-04-20 22:58 
Offline
Lokys
User avatar

Joined: 2003-05-16 0:12
Posts: 1260
Location: Vilnius
"Zodziu pas pazistamus gulejo didele kruva bet kokiu MtG kortu, tarp ju garantuoju ir rare ir kainuojanciu po kelis (keliasdesimt?) euru."

Na, kai Jago išpardavinėjo savąsias, aš irgi pagal paveikslėlius rinkausi. Paskui, gavęs finansinį samatą, atsijojau pagal man primtiną (aka mano sveiko proto) kainą. Man šiaip jos visos vienodos, savo verte, tik kai kurių iliustracijos gražesnės, ir tiek. O knygos žymeklį labiau norisi turėti gražų...

_________________
Why do you necessarily have to be wrong just because a few million people think you are? ©Frank Zappa
kur labai open-minded, tiesiog nesugeba pasakyti, jog šūdas ir yra šūdas ©revenant


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-04-21 10:37 
Offline
User avatar

Joined: 2003-07-03 11:23
Posts: 638
Location: Vilnius
Asas wrote:
Bungalo pastebejau esi labai nervingas...Kas liecia MtG tai tikrai perdetas susirupinimas,bet manau po kiek laiko pripras ir apsiramins kritikai
Ka tu. As labai ramus zmogus :lol:
Tik kartais norisi kam nors i dantis uzvaziuot. Ypac del to, jei uz tu dantu liezuvis ir taip nesilaiko. :D :P

_________________
Kai aš mažas buvau, šile ožius ganiau.
Nieks manes nepažino, oželiu vadino...


Bungalo Art Gallery


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-04-21 11:45 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
Vat tik nepabūk dieną online, iškart pasaulis kūliais verčiasi...

Atkreipsiu visuomenės į kelis aspektus.
1) straipsnis ne apie MtG - išskyrus nuotrauką pirmajame puslapyje, ten MaTyGos nėra, aprašomas Yu-Gi-Oh klubas - iš to ir "vartotojų" amžius; čia ne bandymas atsiriboti ir pasirodyti baltu purvo fone, tiesiog MtG yra orientuotas į kiek kitą amžiaus kategoriją, ir impactas ant vaikų smegenų yra kur kas mažesnis;
2) Lietuvos atsilikimas nuo Laukinių Vakarų paaštrino finansinę viso šito dalyko pusę. Palyginkite, kas labiau "duoda per kišenę" - 50 USD amerikonui ar 250 Lt broliui lietuviui? (maždaug toks būtų atitikmuo tarp to, kiek sukainuoja aktyvus domėjimasis CCG pas juos ir pas mus, monthly);
3) straipsnis spekuliuoja eilinio vartotojo baimėmis. apie kortų žaidimus, kaip jau kažkas pastebėjo, kalbama tik pradžioje, po to "visi tie žaidimai" virsta tiesiog kažkuo abstrakčiu, vedančiu į žudymus, skolas ir amoralizmus; CCG tampa tiesiog dar vienu blogu užsiėmimu jaunai galvai, greta kompiuterinių žaidimų. Kas yra pakankamai teisinga.
4) mane "prikolol" CCG bendruomenės ir sektos analogijos - kaip vaikai savo draugų yra provokuojami pirkti daugiau ir daugiau kortų, kad išlaikytų statusą. Nežinau, kiek tame š... yra grūdo - pradėjau žaisti MtG jau būdamas 16, nežinau, kaip į tai žiūrėčiau, būdamas devynerių.
5) CCG bujoja ir progresuoja, ant kiek žinau, jie nėra uždrausti nė vienoje pasaulio šalyje. Anoks čia argumentas, žinoma, bet teigti, kad tai vienareikšmiškai yra blogas dalykas, nėra jokio pagrindo.
6) neabejotinai, vaiko vystymuisi sportas ir pamuokų ruošimas yra daug naudingesni, nei sėdėjimas už kortų stalo. Bet mano kvailu supratimu, labiausiai jį įtakoja tai, su kuo jis bendrauja. Taigi, hipotetiškai, tėvams renkant "tinkamiausią" užsiėmimą savo vaikui, labiau reikėtų žiūrėti, su kuo jis žaidžia krepšinį ir su kuo lošia CCG.

Reziumuojant - straipsnis yra toks geras, kokio tik galime tikėtis iš spaudos. Lieka tik tikėtis, kad tai nebus tiesiog vienišas šūvis, suformuosiantis visuomenės požiūrį į CCG, ir kad Flintas duos kažkokį atsakymą. O kas liečia mano kontaktus :wink:, aš niekad nevengiau bendrauti su klubo narių tėvais. Nežiūriu į tai kaip į verslą, ir man visai nereikia, kad communitis pasipildytų vienu žmogum sulaužyto gyvenimo sąskaita.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-04-21 22:44 
Offline
User avatar

Joined: 2006-04-01 14:33
Posts: 223
"Kortų klubai vaikams - tai - būsimųjų azartiškų lošėjų ugdymas," - sako Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė.

Tačiau lieka ir daugiau konkrečių klausimų: ar legali tokių žaidimų reklama vaikiškuose žurnaluose ir tokių klubų veikla? Ar tokie klubai - išeitis, siekiant užpildyti vaikų laisvalaikį ir patenkinti poreikį bendrauti?

"Va Joną vakar MtG aplošiau, telefoną išlošiau". Jau žmonės pas mus. ką tik vaikai daro, tai vis negerai, viskas veda į narkomaniją, alkolizmą, onanizmą, komunizmą... Lošimas kortimis, klube, pilname bendraminčių ar šiaip prijaučiančių - ne bendravimas? Pasakaitai, tai atrdodo ne kortas, o širkas platina...

(Padorūs padoraus forumo lankytojai gali toklliau neskaityt)

Moderavo Gedas: nepaisant gal ir teisėto jūsų pasipiktinimo šiame forume tokie išsireiškimai netoleruojami ;)

_________________
Even in death I still serve!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-05-02 16:04 
Offline

Joined: 2002-12-19 22:42
Posts: 2976
Įdomu, kiek žmonių nuo MtG perėjo prie azartiškų lošimų... :roll: Kitas dalykas, kad pats MtG gali tapti azartu be proto. Įdomu, kas nepatenka į šią "galinčių tapti..." kategoriją. Neapsiribojant žaidimais.

_________________
We never tire of looking at each other
Only the mountain and I


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page « 1 2 3

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited