Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 5:40

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: 2006-11-13 15:09 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-28 13:33
Posts: 1224
Location: Vilnius
Sveiki, čia pradėsiu vesti savo 7th Sea piratų campaigno dienoraštį. Prašyčiau šioje temoje nepostinti, kad nebūtų bardako ir kad visi galėtų skaityti daugiau mažiau tvarkingai pateiktą informaciją.

Komentarams yra kita tema RPG skiltyje "A Song of Cannon Fire: komentarai".

_________________
The cake is a lie


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-11-13 15:25 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-28 13:33
Posts: 1224
Location: Vilnius
Pradžiai pristatysiu campaigno koncepciją ir žaidėjus, o vėliau jau ir veikėjus.

GM: Simas
Žaidėjas: Sauron ze dark lord
Žaidėjas: Bungalo
Žaidėjas: LOKI
Žaidėjas: Gobla
Žaidėjas: Bonis

Veiksmas vyksta šiek tiek modifikuotame mūsų pasaulyje Karibuose 1650 m. žiemą. Piratavimas pačiame įkarštyje, Morgano žygiai skamba plačiai, Tortugoje ir Port Royalyje knibždėte knibžda piratai, bukanieriai, Kranto broliai, privatininkai, kontrabandininkai ir visi kiti šaunūs vyrukai.

Politiniai įvykiai (jie yra modifikuoti taip, kaip patogiau meistrui, todėl neieškokite istorinės logikos):

1. Airija ir Škotija užkariautos ir nusiaubtos, Anglijos karaliui nukirsdinta galva, o visas Britų salas valdo puritoniškasis Kromvelis. Dar prieš tris mėnesius į Port Royalį atvyko naujas general-gubernatorius Tomas Brigstormas, kartu su juo atplaukė 4 kariniai anglų laivai. Senasis gubernatorius nušalintas, sklinga gandai, jog jis suimtas.

2. Visos Karibuose veikiančios valstybės yra paskelbusios paliaubas. Karas nevyksta, tačiau piratams į tai nusipjauti, o ir ne vienas privatininkas spjovė į oficialumus ir perėjo į tikrų piratų gretas.

Mūsų narsieji piratai turi šaunų laivą "Storm Dancer" ir komandą iš 60-ies nutrūktgalvių žulikų. Praleidę visą audrų sezoną Tortugoję ir visiškai ištuštinę savo kišenes ir ne vieną bačką romo jie susidėjo su prancūzų bukanieriumi Lui Montagne bendrai misijai - akiplėšiškai apiplėšti ispanų Marčelikos uostą esantį Spanish Main...

_________________
The cake is a lie


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-11-13 15:42 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-28 13:33
Posts: 1224
Location: Vilnius
"Storm Dancer" šaudo į ispanų pirklio laivą "Catalina". "Surreneder You damn spanyards!!!", - nuo denio pasigrista piratų navigatoriaus olando Nielso Rynerio balsas.

[ img ]

_________________
The cake is a lie


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-11-13 16:01 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-28 13:33
Posts: 1224
Location: Vilnius
Pirmasis veikėjas

Žaidėjas: Bungalo

Vardas: Niels Rayner

Tautybė: Olandas

Gimimo vieta: Harlemas, Olandija

Amžius: 30

Specialybė: Piratas "kad tave kur į krakeno skilvį!" -quatermaster'is, jureivis, navigatorius, prekeivis, visų galų meistras, olandas su didelėm kišenėm

Tikėjimas: protestantas (kai reikia)

Šeimyminė padėtis: nevedęs

Istorija Karibuose:

Su pirmuoju savo kapitonu po Karibus plaukiojo ketverius metus, kol jojo laivė sudužo ir Nilsas vargais galais vos išsigelbėjo. Po to pakeitęs dar pora kapitonų su dabartine komanda sukasi jau nemažai laiko.

Šiaip gyvena Nilsas kaip ir visi kiti. Laive arba tavernoj. Savo buičiai nelabai reiklus: jūroj kaip jūroj, o krante, kad tik butu ne toks kietas gultas, galimybė nusipraust, sotus maistas, geras grogas ir kad tabokos netruktų. O visa kita, tai trauk juos devynios!

Kas del Nilso rūbų, tai madas stebi tiek, kiek tai susiję su mados poreikiu vienokiai ar kitokiai medžiagai, aksesuarui ir pan. Žodziu, jei madinga melyna spalva, tai vadinas plėšiant laivą "indiga imam, o karmina velniop!" Bet tai tik dėl galimo pelno, ne tam, kad pasidabint pačiam. Tad paprastai Nilsas buna apsirėdęs tikrai ne itin prabagiai. Galva dažnai aprišta tamsiai mėlyna skara. Geltonos drobinės kelnės, raudona plati juosta už kurios paprastai slepiasi peilis, tabokinė ir pypkė, bei kapšas, marškiniai (kažkada buvę balti) bene visada ir visur dėvimas rūbai. Ant "tvirtos žemės" Nilsas dėvi platų, ganėtinai sudėvėtą, tamsiai mėlyną sudurtą su didelėm giliom kišenėm, kuriose telpa visas Nilso turtas. Ten paprastai visada būna "būtiniausi daiktai" kaip antai nedidelė, gerai padėvėta užrašų knyga, pieštukas, navigacinė liniuotė, vienas kitas popieriaus lapas. O šiaip jose galima rasti betkurį daiktą, kuris ne didesnis nei pusė pėdos ir ne tiek sunkus, kad verstų Nilsą ant šono. Taigi patrankos sviedino ten gal ir nebus, bet smulkmenos kaip vienas kitas pistoleto šratas, knato galas, plunksnos, žvakė, šaukštas, kabliukai, sudžiuvęs driežas, vinis, saga, titnago gabalelis, smulkios monetos ir t.t. ir pan. Kartais ne pats Nilsas nežino ko ten turi. Tiesiog visi tie niekniekiai ten atsiduria dėl papratimo viską, kas papuola po ranka pasiimti "gal pravers" atvejui. Dėl to Nilsas dažnai ir šaukiamas kaip "Kišenė". Jį apsėdusi tokia tarytum lengva nepiktybinė kleptomanijos forma. Ne tai, kad Nilsas tiesiog imtų ir vogtų. Ne. Tiesiog surenka visus tuos daiktus, kuriu gal niekas niekada ir nepasiges, o Nilsui gali praversti. O gerai jį pažįstantis, pokalbyje kitam gali juokais patart: "Tu pas Nilsą paklausk, gal jis rado ir pasiėmė." Ir pasakyta tai bus apie dalykus tikrai netilpsiančius i Nilso kišenes: romo bačką, patranką, ar galeoną. Jei Nilsas išgirs tokią repliką, tai atsakymas bus: "Tuziną krabų - tau į barzdą, ūdros išpera! Aš tau ne Havanos gubernatorius, kad jį turėčiau, o jei ir turėčiau, tau neduočiau!". Kitą kart dėl to tų pačių kišenių nenusakomo turinio kas nors ir sunkiai pereinamą ar klaidžią vietą apibūdins: "Ne kažin kas. Tos Liukarų seklumos kaip Nilso kišenės: krakenas galva nusisuks."

Kaip žmogus Nilsas šiaip nėra piktybinis tipas. Griežtas, reiklus, bet sukalbamas. Pats nelabai tvarkingas buityje, bet tvarka laive ir visuomenėje mėgsta. Anot jo be šito nebus gero verslo, kad ir koks abejotinas jo legalumas bebūtų.

Mielai leidžia laika tavernoje su senais pažįstamais ar draugais. Jei tai laisvas laikas. Jūrlapio studijavimas irgi yra geras laisvalaikio leidomo būdas. Bet šitą galima daryt ir laive nuobodaus reido metu. Greičiau jį išnaudos informacijos apie laivu kelius ir grafikus rinkimui. Gandai apie Ispanų aukso galeonus kaip ir kiekvienam idomūs, bet gandas - dyka žinia žuvėdros klyksmo teverta. Informacija nupirkta už pinigą - jau visai kas kita. Ir nors šiaip dalijant grobį Nilsas gali pasirodyt godus ir skrupulingas, bet tavernoj Nilso kapšas visada atviras ir po ranka visuomet pasitaikys kaušas romo "potencialiam liežuviui" (keli tokie yra ir tarp ispanų). Dėl to Nilsas turi nemažai draugų už laivo ribų, kurie visada linkę su juo paplepėt, o ir reikalui esant padėt. Pats Nilsas irgi neatsakytų kam prašančiam pagalbos. Aišku ta pagalbą suteiks ne už dyką. Na nebent labai artimas draugas paprašytų. O paprastai, tai bet koks pagalbos prašymas visada bus apskaičiuotas, pasvertas ir ivertintas konkrečia suma, ar vėlesnės paslaugos forma.

"Pasakysiu jums taip, jūrų kekšės išperos. Gal iš manęs doras prekybinkas ir neišėjo. Bet apvest laivą aplink Gerosios vilties iškyšulį vienu užplaukimu, čia jums ne krakeno pautai. Palyginus su juo, Floridos ragas per audra, tai tik surugusios austrės daina, aš jums pasakysiu. Ir terauna mane devynios, jei aš meluoju ir jei yra dar kas nors šiapus Atlanto galintis tai padaryti!

Geros tada buvo dienos, kai mes su senuoju Pytu Van Dolsenu plaukiojom prie Indijos krantų vėjo pilnom burėm. Ir jei ne vienas niekšo, kuris tikrai negali būt žmogus, o greičiau yra paties velnio išpera. Jei ne to nusenusio kiro šudo gabalo piktadarystė! Linkiu jam pasigaut šiltinę, triest trylika dienų ir nudvėst! Tai aš ir dabar vesčiau sau kokią greitaeigę fliutą iš Indijos su lig rėjom prikrautą cinamono ir imbiero ir tepasikabina visas Ispanijos karūnos laivynas pilvais ant seklumų!
"

[ img ]

_________________
The cake is a lie


Last edited by Simas on 2006-11-13 16:16, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-11-13 16:14 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-28 13:33
Posts: 1224
Location: Vilnius
Antrasis veikėjas

Žaidėjas: Sauron ze dark lord

Vardas: Rojus O‘Brainas dar vadinamas - kapitonu airiu, airiu

Gimė: 1619 m. Dubline, Airijoje

Amžius: 31 m.

Profesija: laivo kapitonas

Šeimyninė padėtis: našlys

Religija: katalikas

Tėvas Dublino miesčionis gydytojas – Darrenas O‘Brainas, mama prižiūrėjo namus, 6 broliai ir trys seserys. Visi broliai žuvo 1640-1644 m. (kaip jau minėta į istorines datas dėmesio per daug nekreipkite :)) Kromvelio karinės kompanijos į Airiją metu arba 1641 m. sukilime. Seserys ištekėjusios/našlės, gyvena Dubline ir Korke. Pats yra našlys vedė dar jaunas 1640 m. 1641 m. Airijos sukilimo metu žmona žuvo susišaudyme gatvėje.

Istorija Karibuose:

Kelionėje Amerikos link pakeliui sutinkamas skęstantis laivas iš kurio pavyksta išgelbėti keletą, berods, pirataujančių škotų, vienas iš jų netgi pasirodo esąs pakankamai geras kanonierius, kad pakeistų prieš kelias dienas nuo karštinės mirusį dorąjį Džordžą, itin susirūpinusi dezertyravimu ir staigiai pasiligojusį.

Dar kelionėje ne kartą teko imtis piratavimo, Rojui itin patiko plėšti anglų laivus, o taipogi ispanus, tačiau kažkiek garbingumo dar išliko jo širdyje. Viskas pasikeitė pasiekus prancūzų salas, kuriose išlaipino ir savais keliais buvo paleisti tie, kas nenorėjo imtis piratystės, taip pat buvo parduotas ir po ilgos kelionės nemažai nukentėjęs Airiškas laivas.

Rojus dar šiandien džiaugsmingai pamena dieną, kai įsigijo „Audros šokėją“, puikios kokybės nedidelį ispanišką laiviūkštį. Rankomis plojo ir trynė ir kanonierius, apžiūrinėdamas naujojo gražuolio patrankų denį. Keli metai kelionių ir plėšimų padėjo Rojui suburti komandą, kuria jis pasitiki bei puikiai gali dirbti kartu. Tai...

Mėgsta tavernas, bordelius ir kitas nuostabias visuomeninio gyvenimo vietas. Tačiau turi neblogas etiketo žinias ir gal galėtų neapsikiaulinti ir aukštuomenės baliuje. Visuomeninė tvarka jo labai nejaudina, jis gan abejingas, kol tai nekenkia airiams ir nesuteikia privilegijų anglams... O apie anglišką visuomeninę tvarką....

Pagrindiniai bruožai

Rojus yra griežtas, disciplinuotas, karštakošis, visada laiduoja galvą už įgulą, nors gali ir nemėgti kokio nors žmogaus asmeniškai, tačiau jeigu jau priėmė į laivą tai ir gins išlaikys kol neišsiskirs. Nekenčia anglų ir jų pakalikų, laikui bėgant nacionalizmas šiek tiek silpnėja, tačiau ir toliau sudaro nemažą varomąją jėgą.

Kartu nuo Airijos sukilimo Rojus yra gan stipriai prisirišęs prie alkoholio, beveik niekada neatsisako išgerti, naktimis sapnuojasi košmarai, kai žuvo broliai, žmona, todėl mėgsta prieš miega šiek tiek nusiraminti Jo didenybe ROMU.

Rojus bijo gyvačių ir skorpionų bei dažniausiai neatsispiria ir padarytų viską dėl jam patinkančios verkiančios moters.

"Laisvalaikiu skaitinėju knygutę arba žaidžiu kortomis, kauliukais su įgulos nariais, inspektuoju visą laivo darbą, nebijau imtis valymo, tvarkymo ir kitos veiklos. Ir be abejo, didysis misteris ROMAS...."

"ĖĖĖĖĖ........... Kiek ten tu britų laivų buvo, Džonai? Trys?.. - Rojus gerai apsidairo, nepastebėjęs Džono nusišypsoir tęsią. – Ne, berods penki.... "

_________________
The cake is a lie


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-11-13 16:29 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-28 13:33
Posts: 1224
Location: Vilnius
Trečias veikėjas

Žaidėjas: Bonis

Vardas: Chose

Tautybė: ispano ir indėnės mišinys :)

Amžius: 26

Gimimo vieta: Hispanjola

Šeimyninė padėtis: nevedęs

Profesija: bocmanas

Religija: pagonybė

Istorija Karibuose:

Po nuotykių, kurie yra nutylimi, Chosė atsidūrė žvejų kaimelyje esančiame Spanish Main. O vat iš tų žveju po prievartinio rekrutavimo tapo piratsko laivo junga. Bet vaikis buvo nepėsčias, pasimokęs ir turejo galvą ant pečių, taigi greitai pritapo pas piratus. Ten praėjo sunkią kovos mokyklą. Vot tak mi i zhiviom.

Pagrindiniai charakterio bruožai:

Lėbautojas tikraja to žodžio prasme, jei atsiverstumėte žodyną ir ten surastumėte žodį "lėbauti", tai Chosė vardas būtų šalia. Visiškai patenkintas savo socialine padėtimi. Pinigai jam tik moterims, romui, lošimams ir ginklams. Silpnybės visiems anksčiau išvardintiems dalykams Artimiausi dalykai gyvenime igula, kuri atstoja seima ir laivas, atstojantis namus. Juroje jauciasi geriau nei ant kranto, mat praleido joje didziaja gyvenimo dali. Megsta ryskiaspalvius rubus, taciau stengiasi gauti geresnes medziagos ir pasiuvimo.
Plesikavimą vertina kaip normalu darba ir paprastus pirklius grabija saltu veidu. Nemegsta kareivijos kolonizatoriu visu krastu. Paniskai nekencia ir nepernesa kunigu. Laiko, kad jie ir piktasis krikscioniu dievas atnese visas bedas i Karibus. Situ nesidrovi ir zuvims nusiusti. Moteru, vaiku dazniausiai nezudo. Beginkliu ir bezabydnu irgi dazniausiai ne. Bet dideles tragedijos zudydamas nedaro. Svarbiausia sava ir komradu gerove.

Metraštininko komentaras: "Girtuoklis kaip reta, net kovos metu neužmiršta romo lakti..."

_________________
The cake is a lie


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2006-11-13 17:04 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-28 13:33
Posts: 1224
Location: Vilnius
Ketvirtasis veikėjas

Žaidėjas: LOKI

Vardas: Addamo Riccetti aka Šokėjas

Tautybė: italas

Gimimo vieta: Venecija

Amžius: 25 m.

Profesija: abordažo grupės vadas ir idėjinis lyderis/duelistas

Išskirtinis bruožas: Vienaakis, o tikliau vaikšto su raiščiu ant kairės akies

Šeimyninė padėtis: nevedęs

Istorija Karibuose:

Jau keltą metų italas plaukioja "Storm Dancer" ir atlieka shturmavyko pareigas. Vieninteliai draugai ar giminaičiai yra igula, ginklo broliai , vienintele sheima ir artimieji, labai brangina juos visus. Nekianchia turchiu ir kilminguju, bevei asocialus, bendrauja daugumoje su igulos nariais, svetimu nemegsta prisileisti. Dažnai įsivelia į muštynes dėl moterų, o tiksliau prostitučių - ne vienas yra nukentėjęs jei blogai elgdavosi su kekšėmis. Šią jo savybę žino visi įgulos nariai, o jau ir Tortugoje sklinda gandai apie "kekšių angelą sargą italą".
Kaip bebūtų keista, laive jis pasižymi ne vien greita špaga, bet sugeba komandos draugus pralinksminti savos kūrybos dainomis ar poezija.
Paprastų žmonių akimis Addamo yra vienas baisiausių galvažudžių visuose Karibuose - praktiškai nė vienas pirklys ir karininkas nelieka gyvas po abordažo kuriam vadovauja Šokėjas. Visi komandos nariai žino, jog "baltapūkius karininkėlus" ir "storapilvius pirkliūkščius" jis mėgsta žudyti asmeniškai. Dažniausiai ši "privilegija" jam ir paliekama. Dar viena italo keistenybe - perdėta homofobija ir manjakiškas higienos laikymasis (lyginant su laikmečio standartu).

Metrašininko komentaras: "Baisus galvažudys tas Šokėjas, tačiau garbingumo jam neatimsi - jei jau yra iškviestas į dvikovą, tai geriau nelysti jam į pagalbą, jei saugai savo gyvybę".

_________________
The cake is a lie


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited