Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 21:44

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 »
Author Message
 Post subject: Seni draugai
PostPosted: 2003-01-02 15:21 
As, kaip ir DarkElf, skaitau, kad geriausias geimo pradzios variantas yra kai personazai pazista vienas kita, yra seni draugai, turi giminystes rysiu ir panasiai. Personazai kuriami nesislapstant vienas nuo kito, bendrai ieskant salycio tasku.
Keletas argumentu:
Jiems nereikia apsimetineti, kad nezino vienas kito statistiku. Zaidimo metu nekyla bereikalingu gincu, kuris geriau moka ta ar kita dalyka, kam eiti i zvalgyba, o kam eiti pardavineti smotkes ir t.t.
Lengviau ir paprasciau susiformuoja party, grupe vienminciu, su panasia pasauleziura ir tikslais. Isvengiama tokiu nesusipratimu, kai kraujo istroskes sadistas priverstas vaikscioti kartu pacifistu. Masteris gali buti tikras, kad parcio nariai nepribaigs vienas kito del kokio lengvo juokelio jau per pirma sesija ir jo kruopsciai paruosta misija nenueis suniui ant uodegos. Visi turbut esat susidure sus situacija, kai vienas PC pribaigia kita, zaidimas eina velniop ir prasideda santykiu aiskinimasis jau realybeje i kuri itraukiami kiti zaidejai ir pats Masteris. Brrrr...
Paskutinis mano zaidimas prasidejo butent taip. Vienam is personazu pasiuloma misija, jis susiranda savo draugus ir pirmyn.
Tikrai nesigailiu.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-02 15:35 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-13 14:12
Posts: 1665
Location: Vilnius
Paprasta bet ne taip idomu, o kad pc issiaiskina ka moka kitas pc zaidimo eigoj yra tikrai idomiau. Tuo labiau reikia atsiminti kad nevisada grupes nariai gali buti draugais.

_________________
In the land of Mordor, there shadows lie...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-02 15:50 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-19 19:00
Posts: 1132
Location: Klaipeda
As tai megstu savo zaidimuose idet kuo daugiau skaudziu isdavysciu. Kad zaidejai butu isduoti arba patys isduotu savo questgiverius. Tinka ir jei jie dar ir patys vienas kita. Taigi man nedaznai tinka "jus jau seniai pazistami". Isadavyste - labai motyvuojantis veiksnys, bet reikia su ja atsargiai. Negerai, kad plejeriai zaidimo pradzioj issiskers. Taigi, reikia, kad neapykanta augtu po truputi, kaitintu krauja, o per zaidimo kulminacija issiverztu kokia rafinuota isdavyste. Niekada nemegau happy endo...

_________________
it's all in your head


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-02 16:06 
Na, as bandziau pateikti argumentus, kodel jie TURI buti draugais.
O idomumas issiaiskinti kito personazo privalumus ir trukumus greitai baigiasi ir tada tiesiog pasiziurima i draugo charsheeta. Sakau is patirties.
Vietoje to, kad patirtu kazkokiu nuotykiu, personazai trypcioja vietoje stengdamiesi issiaiskinti vienas kito galimybes ir dar priziurimi masterio, kuriam ir taip yra ka laikyti galvoje be zaideju statistiku.
Gaunasi trypciojimas vietoje, veiksma pakeicia snekos uzuominomis, periodiskai pertraukiamos gresmingo masterisko, "Tu sito negali zinoti..."
Praeina 4 zaidimo valandos, o pasirodo, kad personazai tebesedi toje pacioje smukleje. :?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-02 21:13 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-11 22:31
Posts: 910
Location: Vilnius
Kai zhaidejai vieni kitus pazhista, zhino viska apie vienas kita, dingsta grupes vidine intriga. netgi draugai vieni kitiems visko nepasakoja. kai visi draugai tai zhinoma grazhu ir malonu, bet daug paprashchiau kai jie tiesiog suvesti bendro reikalo. pas kiekviena gali buti sava priezhastis siekti galutinio tikslo, o ar sakyti ja kitiems chia jau charo reikalas. charsheeta rodyti visai nebutina, o gal jame parashyta kazhkas uzh ka mane like pc uzhdubasins.
veikeju trypchiojima turi nutraukti pats meistras pakishdamas jiems priezhasti judeti pirmyn. be to ka gali charas paprastai galima pamatyti in action ir daryti vienokias ar kitokias ishvadas.
ishdavystes yra teigiamas dalykas. skatina veikejus daugiau galvoti. nu pasake magas, kad jam reikia to artefakto ir sumokes jis jiems, o gal tai paskutine Doom's Day device'o detale? kazhkaip man abejones kelia faktas, kad visi valdzhia turintys zhmones ir nezhmones (o juk paprastai jie ir duoda visokiu ten questus, nes piniga uzh tuos questus paprastai tik jie ir tegali moket) viska daro sazhiningai ir ju siekiai bei motyvacijos yra skaidrus kaip krikshtolas. puikus pvz musu ir ne tik politikieriai.

_________________
"Dead is dead. Parts are parts. Dead guys is parts" - Ripperjack


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-02 21:49 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
Kai darau zaidimus vienam sesnui (vat kaip per naujako nakti, nuo pirmos iki sesiu ryto, ech, ottianulsia po polnoj programe), tai ne tik padarau visus veikejus, bet ir padarau juos taip, kad savaime iskiltu konfliktas tarp playeriu. Bet jei tas konfliktas iskiltu iskart, butu neidomu.

Mano paskutinio geimo isdavos tokios: chebryte mazdaug 4 valandas dirbo kartu beveik kaip idealus teamas, o po to, kai tikslas buvo salyginai pasiektas (i smulkmenas nesigilinsiu) du padare pasala likusiems (tiesa, abu ir krito kovoje), veliau gyvi like PC suskilo i dar dvi grupes (2 PC pries 1), abi grupes susiorganizavo sau po armija (vieni gavo is karaliaus reguliarios armijos pulka, kitas uz popieziaus babkytes nusisamde vokietuku) ir susiejo mass kombate (musio isvakarese vatikaniskasis PC nunuodijo viena is PC prancuzu). O prasidejo viskas nuo to, kad dilizana (eiline 17 a. "mikruske"), kuria vaziavo 5 nepazistami tarpusavyje keleiviai, uzpuole banditai.

Tuo tarpu _kampeinas_ tikrai nebus ilgas, jei grupeje yra principingai priesingu vienas kitam PC. Be to, bus ziauriai sunku meistrauti, nebent pacius scenarijus meistras sugebes patiuninti taip, kad jie gautu naudos is PC rietenu.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-03 12:11 
Prisipazystu, kai kalbejau, kad gerai kai personazai jau yra pazistami, turejau galvoje ilgalaikio kompeino pradzia. Man tai savaime suprantame. Mea culpa. Turbut mes cia Kaune per ilgai verdam savose sultyse.
Sutinku, kad vienkartiniuose geimuose intriga, skirtingi personazu tikslai ir netgi priestaringi charakteriai yra geras ir idomus dalykas. Sukurti scenariju, palaikyti itampa tarp personazu, tuo paciu neleidziant jiems banaliai issiskersti yra Masterio aukstasis pilotazas, jo brandumo irodymas.
Siulau toki pradzios varianta. Didelis Bosas surenka PC, sakykim 4 asmenis ir siuncia i operacija. Po to jis paeiliui issikviecia juos poromis ir pareiskia, kad kiti du neturetu isgyventi iki operacijos pabaigos. Dar veliau kiekvienas gauna is Boso pranesima, kad ir jo porininkas must die.
O kai personazai jau pasiruose pribaigti vienas kita, leiskit suzinoti, kad jie visi turi vienodus nurodymas. Kai Didelis Bosas mirs, personazu ugnimi neperskirsi. :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-03 19:41 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-19 13:17
Posts: 289
Location: Klaipėda
Chebra netikekit situo Raven ne 1 zodziu, ash kiek pas ji losiau(dabar irgi pliekiam ir man geriau ner buwe:D ), taj pas ji visi mentaj mane musa, ir ne mentaj irgi musa, va uzhvakar lupa praskele dar....
Nu bet ce kita karta apie tai pakalbesim....

Ish pradziu man(gal kaip kad Raven sake mes ce Kaune savo sultyse verdam) ir geriausia ta kad visi turi gyvenimo istorija iki gurps ir jie jau draugai nebutinaj visi bet...nu Raven sita geima taip ir pradejo, vien charus savajte shlifavom...
Priesh taj buwo labai liux pradzia, kai mes ish 7TL(dabartiai lajkai...)acibudom po tuso gero 3-4TL'e(viduramziai), ir prasikrapstau akis kazkos senis keistas pasisvilpaudamas ajna, sakau diedai taip ir taip kaip ir qr mes ce, jis kazka burbaa....ash kace seni varai- jis mane i varle bac...nu atverte po 5min ash jam i snuki tvot- vel karkiu sau patenkintas....
Siaip pradzia labaj zajabys buwo, bet ash asmenishkai kai pagalwoju kaip 4 eiliniai USA studenciokai aciranda medievale vidury misko ash isivaizduoju kas ten ish ju liktu...:)ne vilkam paest nebutu ko...

Nu ash turejes pvz ir tokia pradzia: aciandu ant keliuko ir ainu i prieki(ash 8 mano draugas 7 intelekto buwom tada:))), defoultas 10 siaip....) taj mes GM'o ir net neklausem o kas buwo priesh taj ish kur mes ce ir taip toliau...:)qr akis vedo ten ir ejom ir wiskas...

Nu pas DarkElf'a ash amnesiakas buvau, taj ir acubudau kabake kazkokiam: barmenas ish qr as ce? Barmenas: Kazinaw...:)

Siaip ish tu pradziu galima kroova sugalwot, svarbu kad butu idomu ir fun.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-04 3:57 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-10 15:28
Posts: 1084
Location: Kaunas
tas pasakymas mes pazystami nuvalkiotas ir truputuka absurdnas... bet geriausias variantas... nes nebuna taip matote kazka tenais prietemoje link jusu ainanti ir prasideda visokia nesamone ( asmeniskai as tai jis su ginklu rankoje? meistras taip as fast drow bilekokiam saunamam ginklui ir i galva... po to klausinesiu :))

o seip kaip gre ir sake 8 intelekto dauk ka pataiso... bet zinot sunkoka zaisti frazemis eee aaa ir pan ...

asmeniskai as irgi labiau megstu jus jau is senei pazystami... bbet yra variantas kaip kas minejo darbas, na siulau dar bendri pazystami... ir visokiu kitu pribumbasu... jjuk mes zmones lietuviai fantazija turime? o gal jus manote kad ne? na jei manote, kad mes be fantazijos tai pasizekite kiek nesamoniu buna geimuose ;]]]] ir isvis meistro leidimas mesti reakcija i kita zaideja, na turiu omeny i ta katra norima prijungti prie parcio yra totalus absurdas (sorry as ir darau sia klaida.. paskutini karta ;]]] )


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-01-04 4:37 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-13 14:12
Posts: 1665
Location: Vilnius
oi senai svajojau pazaisti su scenarijum kaip normalus siu laiku vaikinukai atsiduria fantasy pasauly. Va cia tai pc ishzaidinejimo rojus!!!!

_________________
In the land of Mordor, there shadows lie...


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited