Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 2:33

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 73 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 5 68 »
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-20 5:19 
Offline

Joined: 2003-09-16 2:06
Posts: 26
Location: Kaunas
Ezellor wrote:
O jei i topicko tema: viduramzhiu pilys yra kazhkas nerealaus, tik gaila, kad Lietuvoje ju nedaug yra ishlike, o kurios ishlike griuva tiesiog akyse (pvz kaip nerealiai grazhi panemunes pilis prie jurbarko).
Gal teko lankytis, tyrinėti, griauti?:) Šiaip jei gali papasakoti ką nors įdomaus, laukiu. Na, jei gali papasakoti ką nors nuobodau irgi laukiu.:)

_________________
Viską, ką darai, reikia daryti gerai, net jei darai beprotybę.
(Balzakas)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-20 17:48 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-17 15:35
Posts: 217
Location: Vilnius
Panemunes pily teko tik lankytis. Nei tyrineti (deje) nei griauti neteko. Esme tokia: vieta ten nereali, prudeliai visokie, keliukai patvarkyta, nors nieko eepatingo nera. Pachios pilies langai uzhmuryti, uzhkalti, viskas apgriuve, tik bokshtas dar gerai laikosi. Tai tokie tad ispudzhiai. Galetu kas nors sutvarkyt ta pili, arba tegu perleidzhia nuosavybes teises man... ka nors sugalvosiu, va fantastu bureli pasikviesiu ir po metu, kitu, pilis blizges :lol:

_________________
... pievų filosofija


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-20 22:42 
Offline

Joined: 2003-03-17 21:55
Posts: 1123
Location: Vilnius
jo, cia gera ideja + turetumem LARPG vieta nerealia :D

_________________
Kentek, kazoke, - atamanu tapsi


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-22 10:12 
Offline
User avatar

Joined: 2003-05-28 11:01
Posts: 631
Location: Vilnius
St.Sebastianui:
1 Del poslo bajerio: Stebek ir jieskok! Dedukcinis principas. Viskas paprasta. Kai apziurineji kazkokia konstrukcija susirasyk ant popieriaus visus klausimus kokie tau kitlo. Tada eini i turgu, knygyna bei bibliotekas jieskot tinkamu knygu. Palaipsniui is nuotrupu susidarysi vaizda kas kam skirta ir kokia kieno paskirtis.
2 Del perstatymu. Ir dar kaip buvo perstatomi.... Paziurek kokia artilerija buvo 1850, 1870, 1890, 1900, 1910, 1914, 1916, 1920 m ir suprasi, kad net per 20 metu fortas moraliskai pasensta ir neatitinka laikotarpio.
3 Del trecio tavo komentaro, tai standartiskas lapuchizmas! Ta pati galima pasakyti apie bet ka. Progresas vyksta visur ir visada, o tai, kad kazkokiose salyse (pvz. WWII periodu Lenkija, Prancuzija)kariuomenes vadais tampa lochai nieko nereisdkia - salys pralaimi, oprogresas vyksta... Tik tas kas sugeba eiti salia laiko issilaiko, kiti isnyksta. Kaip ir anksciau mano minetuose pavyzdziuose - vieni tiesiog nepagalvojo (o Prancuzu generolai isviso dar WWI periode gyveno) ir vokietukai iskarto tuom pasinaudojo. Ir tokiu pavyzdziu begales gali surasti visuose zmonijos laikotarpiuose. O del gabumais nepasizyminciu zmoniu, tai cia kaip ir visur - zmoniu yra visokiu, taip buvo ir bus. Svarbiausia, kad pasitaikytu tie kurie eina salie laiko, o ne jame sesliai apsigyvene.... Nebuk toks kategoriskas - jei pajieskotum, pamatytum kad nemazai kariskiu yra labai stiprus moksluose ir sugeba risliai pateikti mintis. Paskaityk Klauzevitca, Guderiana, Denica, Shvabedisena, Montgomeri, Lourenca is Arabijos, Patona ir pan. Nera teke skaityti NE vieno Lietuviu istoriko, kurie taip aiskiai, risliai, ir parastai pateiktu koki tai karo istorijos laikotarpi. Klauzevitcas mano akyse suprantamiausias ir tiesmukiskiausias filosofas, o is Shvabediseno ivairus "abaldeni" analitikai galetu pasimokyti, kaip reikia analizuoti...
Beje apie koki anglu sovini kalbi?

_________________
Skelbimas: Ieshkau zmogaus su 'spravke', kad jam ne maziau 43 metu, turinti 'spravke' suteikiancia teise isduoti 'spravke' tiems kas neturi 'spravkes'. Butina tureti 'spravke' patvirtinancia ne maziau 20-ties metu 'spravkiu' isdavimo patirti.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-22 20:13 
Offline
User avatar

Joined: 2003-03-07 11:25
Posts: 567
Location: Kawnas
to st. va tu skaityk kaip zmogus. As sakau musiskiai sudejo t.y. jau post sovietine lietuvele, kada visi buvo susirge laisvos grazios ir t.t. lietuvos liga nusprende, kad tie fortai labai levai atrodo su beduru tai ir sudejo. dar pas tave su logika trumpa labai kam deti duris i kiekviena kambari i dejai i pagrindini iejima ir vsio. O kad tas vienas islauzia tai cia ne musu reikalas mes duris idejom, viskas buvo tvarkoj, vagys, bandytai chuliganai... ir tikrai netikiu kad tos durys wwI metu; lietuvoj, net sudas neuzsiguli ilgiau nej metus. :roll:.
to tadas: as visiskai pritariu del tu visu progresu ir karu. Kiekvieno rimto karo priesausri buna saltasis karas, nors kartais tai tebuna vienos puses, bet nesvarbu. Sakykim jei prancuzai gavo nuo raudonuju, nes susalo tai veliau bent puse metu siuvosi kailinius, kad kita karta nepasirautu. ir niekas tikrai nepuola mustis jei nebuna isitikines, kad jo ginklai ir pakankamai galingi. Todel progresas karyboje vyksta neytiketinu tempu. Ir tokius fortus kokius state sovietu berniukai, sunku butu net garazu padaryti.

_________________
Ne tu ne defektas tu defektuotas. (c) Gimly


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-22 20:24 
Offline
User avatar

Joined: 2003-03-07 11:25
Posts: 567
Location: Kawnas
bet cia mes oftopinti pradedam.
As pvz kaune buvau vienam bunkeri prie vytauto parko. Ten chebra buvo duris islupe. Tai mes (cia pries kokius 5m.) is laikrasciu darydvom fakelus ir varydavom ziureti, o ten sudai visur ant sienu, ant lubu ir t.t. bet vistiek kokia atmosfera (neskaitant sudeliu). Poto ten buvo dar vienos durys, bet spyna labai sunku butu buve nupjauti, nes butu reikeja kaip minimuma kokia 1,5 kubo popieriaus sudeginti. Sakykim kauno pilis tikrai labai grazi, labai daznai sededavau ir galvodavau kaip sutvarkyti, ja galima butu. Pvz. galima butu pasidometi kaip ji is tikruju atrode. Dar zinau eina pozemiai is kauno jezuitu gimnazijos iki kadetros, rotuses ir taip ten vos ne per visa senamiesti, taigi tikrai zinau, kad dar buvo naudojami pries kokia 50m. nes mociute pasakojo. Stai cia musu istorija gludi. dar labai grazus poziamiai po vilniaus katedra. ir sutvarkyti ir viska. gaila, kad ten tie kunigleiai visokie, bet ka padarysi cia dalis garbingos lietuvos istorijos. Nors as to visos krikscioniisnoskais dalies atsisakyciau. Ir viskas per tuos lenkus. tai tiek. Dar labai fainu piliakalniu ant lietuvos yra, dauguma tikrai verti demesio. O traku pilis :shock: dabar tiek

_________________
Ne tu ne defektas tu defektuotas. (c) Gimly


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-22 23:07 
Offline

Joined: 2003-03-17 21:55
Posts: 1123
Location: Vilnius
teko lankytis vokieciu bunkery prie Klaipedos - galingas daigtas, kulkosvaidzio lizdas - visas is metalo. salia - Patrankosarba PVO liekanos. Viduj betono sienos.

_________________
Kentek, kazoke, - atamanu tapsi


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-23 22:24 
Offline

Joined: 2003-09-16 2:06
Posts: 26
Location: Kaunas
Te jums naujas galvasukis.:)
Nuotraukoje jūs turėtumėte matyti tokį daikčiuką kaip plytos gabalą. Jie matote ką nors kitą - kreipkitės į psichiatrus.:)
[ img ]
Kaip matote ant jos yra užrašas 5 F, iš karto pasakau, kad ją šiandien parsitempiau iš forto. Tikriausiai jau pagalvojote, jog užrašas reiškią ką nors panašaus kaip "5 fort"? Problema tokia, kad plytą parsitempiau iš antrojo forto. Žinoma, galime manyti, kad koks nors istorijos falsifikatorius ją atsitempė iš penktojo forto, tačiau man tai atrodo švelniai tariant neįtikėtina. Beje, penktajame forte irgi yra plytų su užrašu "5 F".
Šiaip dalis plytų normalios - be jokių užrašų. Beje, pirmajame forte plytų su kokiais nors užrašais rasti dar nepavyko (paieškas tęsime). Laukiu jūsų idėjų.

P.S. Praetor sako: "Neskriauskite šikškosparnių!"

_________________
Viską, ką darai, reikia daryti gerai, net jei darai beprotybę.
(Balzakas)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-24 0:39 
Offline
User avatar

Joined: 2003-03-07 11:25
Posts: 567
Location: Kawnas
Va cia niekuom padet negaliu nes nemoku rusiskai, bet abejoju ar tai tikrai 5fort, cia greiciausiai plytos serijinis nr. ar kaskas panasaus. Beja kaip rusiskai fortas :? nejaugi rimtai fort, nesamone.

_________________
Ne tu ne defektas tu defektuotas. (c) Gimly


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-24 2:09 
Offline

Joined: 2003-09-16 2:06
Posts: 26
Location: Kaunas
Pirmiausiai atsiprašau Tado. Mažumėlę susimaišiau, kažkada Rusijoje siūlė pakeisti šovinį, tipo viską paliekame kaip yra, tik šovinį darome ne su briaunele, o su grioveliu. Čia kalba eina apie tą daikčiuką, už kurio kabinasi gilzės šalinimo mechanizmas. Vadovybė pasiuntė šią idėją pasiūliusį žmogelį labai toli. Tipo turim daug šautuvų, kurie pritaikyti prie seno šovinio, be to sandėliuose užsilikę daug šaudmenų ir pan.
Kalbant apie fortus, jie išgyveno minimalius pakeitimus. Jau pradėjus statyti jie nebeturėjo strateginės vertės. Jų tobulinti tikrai niekas nenorėjo, tačiau ne pagal paskirtį naudojo kas netingi. Vokiečiai smaginosi IX forte šaudydami žydus. Berods čia ir krematoriumas buvo, kol pagaliau apsukos padidėjo ir galiausiai lavonus ėmė deginti lauke. Po karo rusai penktame forte įrengė priešlėktuvinės gynybos bazę. Antrajame - priešlėktuvinių raketų bazę. Kas nors kartą buvęs forte tikrai žino, jog jį lengvai galima pritaikyti įvairioms paskirtims. Garažia, sandėliai ir pan. Na, jei bandysi keisti viską gausis didelė mėšlo krūva, nes viskas ten statyta amžiams. Vyriai į sienas įleisti daugiau nei reikia (kalbu apie originalius, o ne įstatytus vėliau).
Kalbant apie kariškius ir progresą... Na, pripažįstu, jog yra galvoti sugebančių žmonių, tačiau kaip ir visur, daugiausia reiškiasi tie, kurie niekuo nepasižymi. Jei aukštas pareigas pasiekia mokantis, viskas gerai. Tačiau atkreipiu dėmesį, kad carinėje rusijoje kiekvienas aristokratas turėjo ir karinį laipsnį. Niekas nesiklausdavo nori tu to ar ne. Čia tarsi mane kunigu padarytumėte. Po savaitės bažnyčia mane ne tik, kad iš kunigų gretų išvarytų, tačiau ir ekskomunikuotų.:) Minimu laikotarpiu (XIXa pabaiga, XXa pradžia) daug kur kariuomenėje vyravo sąstingis. Dėl to Kaunas turi fortų sistemą.:) Net jei manai, jog aš neteisus, palikime šį ginčą temai "karybos ir progreso ypatumai".:)
Kaze, kokiame bunkeryje prie Vytauto parko tu buvai? Gal gali tiksliau pasakyti kur jis. Būtų tikrai labai įdomu jį patyrinėti. Popieriaus man deginti nereikės - naudojuosi civilizacijos išradimasi, pvz., prožektoriumi.:)

_________________
Viską, ką darai, reikia daryti gerai, net jei darai beprotybę.
(Balzakas)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 73 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 5 68 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited