Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-04-18 6:37

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 511 »

Ka jus manote apie DI?
Neimanoma. 3%  3%  [ 3 ]
DI bus ishrastas nepraejus ne keliems metams. 16%  16%  [ 15 ]
Is esmes imanoma, bet tik ne su shiulaikinem technologijom, galbut kazhkada. 56%  56%  [ 53 ]
Tai kad jau yra :) 24%  24%  [ 23 ]
Total votes: 94
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-16 22:38 
Offline
User avatar

Joined: 2003-05-27 17:21
Posts: 23
Location: Vilnius
Protas tai protas, matematines operacijas ir panasius loginius dalykus kompiuteriai tikrai atliks (jei jau neatlieka) geriau nei zmogus. Bet juk dar yra ir 'zmogiskasis faktorius'. Intuicija ir panasus balamutai. Nors kita vertus - ar kalba eina apie dirbtinio zmogaus sukurima, ar kazkoki kita, nebutinai pagal musu paveiksla sukurta (dievu but juk norisi...), pasaulio supratima? Kitaip tariant griztame prie to paties klausimo - kas yra intelektas?... :lol:


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-17 1:29 
tai stai intelektas tai ir yra visa visuma, kada matydamas puoda gali numanyti, kad ten gali virti sriuba. O toliau intelekto dydis, jeigu jis manys, kad dar tam puode gali virti ir bulves ir dar velniai zino kas tai jis bus jau labai intelektualus dirbtinis intelektas. Ir tai taikom viskam. Ir isivaizduokim prota, robota kuris zino viska turi asociacijas apie viska, taigi jam reiketu atmesti puse zmogiskojo faktoriaus t.y. klaidu darymas tiksliau ne darymas, o pakartojimas nes, kad jis suprastu tai jam bent viena karta tektu ja padaryti. O stai kitos zmogiskojo faktoriaus dalies mes jam niekaip nepridetumem t.y. jausmu: gailescio ir t.t. Intuicija ir spejimus taipogi tektu palikti namie. Taipogi toks protas negaletu veikti visiskai be zmogaus, be abejo jisai zinotu daug, bet jis negaletu kurti. T.y. jis galetu tobulinti viska apie ka zino, pavizdziui turedamas kruva asociaciju apie puoda jis galetu pasakyti, kad pvz norint kad isvirtu bulves reikia i jas deti druskos, taigi iskarto kruva asociaciju su druska, druska laikoma druskinei, kaip galima padaryti, kad druska pati nueitu i puoda ir t.t. Ir cia nereikia mastyti pavirsutiniskai isivaizduokit "minciu" matrica t.y. puodas - eiti, puodas - druska, druska - eiti, eiti - skristi, skristi - druska, druska - druskine, skristi - druskine ir t.t. Ir sakykim jis patikrina taip viska nuo dektuko uzdegimo iki druskos isgavimo ir finale tatam jis gali pasakyti kas geriausiai tiktu siai problemai ispresti. Ir toliau jis lygiai taip pat galvotu kaip tai igyvendinti ir t.t. Tai as manau, kad tai jau butu intelektas. Bet kad toki lygi pasiektumem tektu ta robota, prota mokinti kaip vaika, ir sakykim 20m zmogaus lygi jis galetu pasiekti per kokius 5m, o tai jau 4 kartus greiciau uz zmogu. Pagalvokit ...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-17 1:34 
Offline
User avatar

Joined: 2003-03-07 11:25
Posts: 567
Location: Kawnas
Antra cia ne siaip matematiniai dalykai. O antra kuom paremtas sis pasaulis kureme gyvuoja visokie intelektai. Ogi paprasciausia matematika, viskas matematika, viskas skaiciukai. Net kai tu pyrsteli viskas matematika. O stai toks intelektas kuris mokosi gali tobuleti yra kurkas auksciau uz kompa ir manau, kad jeigu mes kudiki galime vadinti intelktu nors ir labai zemu, tai ir toki kompiuterini prota drasiai galetumem vadinti DI.

_________________
Ne tu ne defektas tu defektuotas. (c) Gimly


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-25 16:50 
kas link Turingo, tai yra klasikinis priestaravimas. isivaizduok, kad sedi Kinijoj mazam kambarely su didele knyga. tau ikisa lapeli su hieroglifais, :? susirandi atitinkama eilute knygoje ir nurasai atsakyma. :wink: zmogelis kitapus gauna lapeli ir labai dziugauja, :shock: kokia protinga masina. o tau klausimas ir atsakymas nereiskia nieko. suvoki tik instrukcijas.

va taip ir reikia vertint :evil: masinu losima sachmatais ir pan. tos uzduotys joms nieko nereiskia.

viskas susije su tokiu dalyku, kuri psichologai berods savimone vadina, tai yra savo samones egzistavimo suvokimu, o va kaip ji konstruoti ir is kur tai atsiranda, kol kas atsakymu nera.

na nebent bandymai, save apmokonanciom sistemom suteikti tam tikra vidine paskatinimu ir nuobaudu sistema, bet kiek zinau toliau vabzdziu lygio sioje kryptyje nepazengta


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-25 20:58 
Sorlac: Tai, ka tu pavaizdavai nera Tiuringo testas. Tiuringo teste galima pateikti bet kokius klausimus. Aisku, jei tavo knyga yra labai labai didele, tai tas zmogelis gali atsakyti i bet kuri klausima jo nesuprasdamas. Bet mano manymu, sukurti tokia labai labai didele knyga jau butu didziulis pasiekimas.

Tiuringo testo problema kita: jis nezmoniskai :lol: antropocentriskas. T.y. isivaizduokime, kad delfinai turi prota ir intelekta. Pritaikyti jiems Tiuringo testa neimanoma, nes jie neturi zmogisko intelekto ir negali apsimesti zmogumi. Lygiai taip pat kompiuteris turintis "delfiniska" intelekta, nepraeis Tiuringo testo, nes nesugebes apsimesti zmogum. Bet tai nereiskia, kad jis nesuvoks saves ar pasaulio.

Zodziu, slidi tema. :wink:


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-25 21:11 
Offline
User avatar

Joined: 2003-03-07 11:25
Posts: 567
Location: Kawnas
bl :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
nnn :evil: :evil:
dirbtinis intelektas ir yra vadinamas dirbtiniu, nes jis dirbtinis
jis niekada netures jausmu, nes po simts pypkiu jis bus tik sumauti nuliukai vienetukai. Jis gales imituoti, bet niekada jausti. Jokiu meliu prisirisimu ir t.t. Dirbtinis.
Ka mes vadiname dirbtiniu zmogum ta kuris nerodo jausmu anie.
tai va dirbtinis intelektas ir bus be jausmu, bet bus intelektas.
Dar yra tokie dalykai kaip absoliutus intelektas, kas mano manymu yra neimanoma be klonavimo ir visu kitu mrz.

Klausimu atsakymu vakara passintu bet kokia padorsne duom baze. Aisku tokiu klausimu kaip ka tu myli arba koks tavo megstamas filmas, normalus ai galetu imituoti tipo nu as megstu lotr fotr. Bet tai nebutu jausmas, nebutu zmogiska. Nes viskas kuom jis remtusi tai butu arba daugumos nuomone arba pagal pastatymo kokybe arba dar pagal bet koki sh. Bet pavizdziui as megstu lotr nes man zveriskai patinka gimlis as pats noreciau nuti dwarfas ir tik del to, to gyvenime nebus di ir liks di
dirbtinis intelektas

_________________
Ne tu ne defektas tu defektuotas. (c) Gimly


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-26 9:50 
Offline
User avatar

Joined: 2003-09-25 17:15
Posts: 224
raimondui:
pateiktas pavyzdys tik iliustruoja, kad apie sistemos vidne busena negalima spresti pagal isorinius duomenis. kita vertus toks poziuris veda prie absurdo, nes tada is vis nebelieka kriteriju.
be to pamirsti universaliu atsakymu variantus, vienas geriausiu kinieciu isminties pavyzdziu yra fraze "ir visa tai praeis", pasak legendos ir sukurta kaip atsakymas i visus klausimus. :wink:

kaze:
problema yra ne jausmai. savimone yra visai kita, ne taip svarbu ar ji pagrista nuliukais vienetukais ar sinapsiu neurochemija. jeigu objektas nesuvokia savo egzistencijos tai vadint ji samoningu yra beprasmiska. deja, apie tai kaip nustatyti saves suvokimo fakta, nesu girdejes nei vienos rimtos teorijos.
duomenu baze is principo reikalinga tik imitacijai, DI vystymuisi svarbesne evoliucionavimo galimybe. ko gero ne tik software, bet ir hardware srityje.
masina gali sau nejaust i sveikata, bet, kad funkcionuotu savarankiskai ji privalo kazko noreti,

_________________
Šaknis - tai šlovės atsisakiusi gėlė.
Klahlilis Džibramas


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-27 1:55 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-13 20:57
Posts: 1410
Location: Vilnius
KazE wrote:
jis niekada netures jausmu, nes po simts pypkiu jis bus tik sumauti nuliukai vienetukai. Jis gales imituoti, bet niekada jausti. Jokiu meliu prisirisimu ir t.t.
Kodel gi? Zhmogaus protas tai irgi tik neuronu grandines, tiesa, labai sudetingos. Na, dar hormonus galima prideti, bet technishkai nera jokiu kliuchiu ju poveiki dirbtiniame intelekte taip pat perduoti neuronams.
KazE wrote:
Dar yra tokie dalykai kaip absoliutus intelektas, kas mano manymu yra neimanoma be klonavimo ir visu kitu mrz.
Emm... paaishkinkite man, plz, kas yra tas "absoliutus intelektas"?
KazE wrote:
Klausimu atsakymu vakara passintu bet kokia padorsne duom baze. Aisku tokiu klausimu kaip ka tu myli arba koks tavo megstamas filmas, normalus ai galetu imituoti tipo nu as megstu lotr fotr.
Gal noretum sudaryti tokia duombaze? :) Kol kas dar niekam nieko panashaus nepavyko. O kaip su klausimu interpetacija? Juk jie nebus fiksuoti - net ir ta pati klausima galima ishreikshti n skirtingu budu. Kaip tu paieshka toje "padorioje duombazeje" vykdysi pagal nedeterminuotus ish anksto parametrus?

_________________
„Ne tik levas GM, bet ir kaip zmogus gajdys“ (c) gre


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2003-09-27 20:53 
Offline
User avatar

Joined: 2003-03-07 11:25
Posts: 567
Location: Kawnas
Quote:
Na, dar hormonus galima prideti, bet technishkai nera jokiu kliuchiu ju poveiki dirbtiniame intelekte taip pat perduoti neuronams.
va va hormonus. Pvz. kaip tu isivaizduoji di su lytiniais hormanais. Dirbtinis intelektas ir dirbtine intelekte :roll: . Aisq galima, bet ar reikia? Ir stai jie dirbtiniu intelektuoliuku turet negales taigi trauma robotams amzina. Aisq kai pazengsim klonavimo srityje tiek kad robotas pats galetu save klonuoti ta prasme delioti genus, kad isgautu panasu i save, bet ir vel tai ne robotas o gyvas zmogus. Ir supranti kaip butu blyn tevas ir motina gelezinis metkirtys.
Quote:
Emm... paaishkinkite man, plz, kas yra tas "absoliutus intelektas"?
Hmm dievas turbut viska mato viska girdi viska zino: tokiu nebuna. Blyn bendrai Maiklas Jacksonas :roll: .
Quote:
Gal noretum sudaryti tokia duombaze? Kol kas dar niekam nieko panashaus nepavyko. O kaip su klausimu interpetacija? Juk jie nebus fiksuoti - net ir ta pati klausima galima ishreikshti n skirtingu budu. Kaip tu paieshka toje "padorioje duombazeje" vykdysi pagal nedeterminuotus ish anksto parametrus?
Teoriskai tokia duom baze sudaryti galima. Bet tai truktu n metu. Todel ir reikia kad ta duom baze mokintusi pati. O kuom tau asociaciju sitema bloga. Jei isivaizduoji tai kitaip tai pasakyk man labai idomu.

_________________
Ne tu ne defektas tu defektuotas. (c) Gimly


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2004-07-19 10:59 
Offline
User avatar

Joined: 2004-07-19 10:46
Posts: 792
Location: Vilnius - Klaipeda
O kodel zmogus negali buti aprasytas vienatukais ir nuliukais. Juk bet kuriuo atveju viskas susiveda i elektrinius impulsus ir neurochemija. Is principo ir emocijos.
Plius - dabartinis kompas ir zmogus:
trumpalaike atmintis - RAM
ilgalaike atmintis - HDD
Samone - matomi operacines sistemos veikimai
pasamone - tai ko nematom, bet yra (visokie biesai)
mastymas - procesorius


ir pansiai. Aisku, tai intelektu net nekvepia, bet...


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 511 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited