Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 14:59

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 127 posts ]  Go to page 1 2 3 4 513 »
Author Message
PostPosted: 2008-10-01 18:27 
Offline
User avatar

Joined: 2008-10-01 18:05
Posts: 12
Location: Siauliai
Neseniai pabaigiau rasyti fantastine knyga. Joje daug siaubo elementu ir itempto mastymo reikalaujanciu vietu. Knyga rasiau remdamasis kai kuriomis "Kariai ir Magai" leidinio taisyklemis. Darbas ateme apie 3 metus. Knygos pavadinimas - "Juodasis Prakeiksmas". Ji dar neisleista, nes man reikia pagalbos ieskant remeju. Nors knyga ir visus jos skyrius bandziau redaguoti pats, taciau man reikia, kad tai padarytu tikri literaturos zinovai ar specialistai. Jeigu jus tikrai domites fantastika, fantastiniais stalo zaidimais, fantastiniais kompiuteriniais zaidimais, atkreipkite i tai demesi ir padekite man. Uz viska atsilyginciau. Susidomejusiems knygos kopija galeciau atsiusti i pasta. Manau, kad ji tikrai turetu labai dideli pasisekima. Aciu.

_________________
Esu paprastas bendraujantis vaikinas, besidomintis fantastika ir su ja susijusiais dalykais. Gyvenime domiuosi ir daugeliu kitu dalyku, apie kuriuos taip pat megstu pakalbet.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-01 18:32 
Offline
Lokys
User avatar

Joined: 2003-05-16 0:12
Posts: 1260
Location: Vilnius
Pradžiai - paviešink keletą pastraipų, a?
Quote:
Manau, kad ji tikrai turetu labai dideli pasisekima.
Hm... :?

_________________
Why do you necessarily have to be wrong just because a few million people think you are? ©Frank Zappa
kur labai open-minded, tiesiog nesugeba pasakyti, jog šūdas ir yra šūdas ©revenant


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-01 18:53 
Offline
User avatar

Joined: 2008-10-01 18:05
Posts: 12
Location: Siauliai
Pateikiu istrauka is 7-ojo skyriaus, kuris man yra vienas is megstamiausiu. Butu malonu jeigu ji perskaite zmones paliktu komentarus ar kokius nors pastebejimus:

VII skyrius. Grupės naujokų žūtis. Tamsos ketvertas

Kadangi Lijotanas stovėjo arčiausiai Zemestokano namo durų, jis pirmasis į jas pasibeldė. Kurį laiką niekas neatsakė, bet netrukus pasigirdo duslus, į vidų kviečiantis balsas. Tai buvo užkimęs jau pagyvenusio vyro balsas, kuris atrodė tarsi kankinamas kokios nors ligos. Grupės vadas trumpai į mus pažvelgė ir staigiu judesiu pravėrė duris. Keista, bet priešais save išvydome didelį židinį, iš kurio kilo juodi dūmai. Ant žemės prie židinio gulėjo kažkokie išdraskyti popieriai, panašūs į knygos lapus. Įėję į vidų pamatėme dar didesnę betvarkę: prie aplūžinėjusių laiptų gulėjo dvi didelės ir gerai aptalžytos skrynios, prie sienos stovėjo vienas sulūžęs stalas ir išdarkyta drabužių spinta. Prie apkapoto suolelio buvo puspilnis vandens kibiras ir kruvini skudurai. Netoli lango stovėjo purvina lova ir tuščia ginklinė, o netoli jų matėsi sulaužytos ietys, kardai, vienas kirvis, ir ryto žvaigždė. Visų šių daiktų centrinė figūra – Zemestokanas. Jis vilkėjo aptriušusius Saforeto nusakytos spalvos šarvus ir vienoje rankoje laikė spragilą. Jo galvoje iš tikrųjų trūko vienos akies, o kairėje veido pusėje matėsi ne randas, o visas plikas žandikaulis su dantimis. Iš jo kaktos kyšojo kažkokie stori siūlai, krintantys ant tos vienos likusios akies. Šis karys į dešinę ausį ir tos pačios pusės antakį įsivėręs po kablį. Jie sujungti raudona virvute. Rudi susivėlę plaukai veidą darė šiek tiek dailesnį, bet patys bruožai man panašūs į peraugusio goblino. Kol mes jį visą nuo galvos iki kojų nužvelgėme, tas sutvėrimas sau ramiai stovėjo netoli židinio ir laukė ką mes jam pasakysime. Jį ir mus skyrė apie dviejų metrų atstumas. Jo visiškai užteko, kad galėtume pajusti to dvikojo siaubūno smarvę. Lijotanas jau nebeslėpdamas savo kirvio jam paniekinamai tarė:
- Tu juk esi Zemestokanas, šlykštus ir per klaidą atsigavęs išsigimėlis. Sakyk, smirdantis graužike, kodėl Saforetas trokšta tavo galvos?
- Jūs pas mane atėjote galvos? – šlykščiai spjaudydamasis pradėjo kalbėti tas padaras. – Jūs negausite galvos, nes jūs per silpni mane įveikti.
- Atsakyk į prieš tai užduotą klausimą, išpuvęs kvaily. – paklausiau žiūrėdamas į tą jo likusią akį.
- Jūs nežinote mano jėgų. – piktai vaipydamasis toliau tęsė karys. – Saforetas dar pasigailės mane atstūmęs! Jam reikia kario, kuris neturi jokių silpnybių. Mano protas ir išvaizda jam per silpni! Jis bus bjauresnis už mane! Aš jį subjaurosiu!
- Tavo svajonės panašios į tave patį. – žengęs žingsnį į priekį prabilo Imestokas. – Šiuose kalnuose nėra tokios olos, kurioje nors trumpam pamirštum koks tu esi. Nuo savo smarvės ir supuvusio kūno tu nepabėgsi, todėl nors kalbėk kaip normalus išsigimėlis.
Staiga Zemestokanas žengė didelį žingsnį į priekį ir viena ranka iš visos jėgos užsimojo spragilu. Mostas buvo toks staigus ir galingas, kad net Nitera ir Lijotanas vargu ar būtų jo išvengę. Tačiau smūgis atrodė nutaikytas ne į juos, o į paskutinius žodžius ištarusį Imestoką. Jis net nespėjo pamatyti to spragilo, todėl Zemestokano smūgis mūsų grupės narį pakėlė į orą ir tiesiog jį įmūrijo į sieną prie pat židinio. Imestoko galva buvo taip suknežinta, kad dalis jo nosies ir kai kurie dantys su šaknimis pasiliko ant spragilo spyglių.

_________________
Esu paprastas bendraujantis vaikinas, besidomintis fantastika ir su ja susijusiais dalykais. Gyvenime domiuosi ir daugeliu kitu dalyku, apie kuriuos taip pat megstu pakalbet.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-01 18:55 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-09 15:07
Posts: 959
*paeme popkorno is atsisedo patogiau"

_________________
Master.... Prosto Master


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-01 23:39 
Offline

Joined: 2005-10-11 17:39
Posts: 275
ROFL


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-02 0:02 
Offline
User avatar

Joined: 2003-07-03 11:23
Posts: 638
Location: Vilnius
:) ... perlas bliamba

Kur tas Fleimeris-Fluderis kai jo reikia?

_________________
Kai aš mažas buvau, šile ožius ganiau.
Nieks manes nepažino, oželiu vadino...


Bungalo Art Gallery


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-02 9:35 
Offline

Joined: 2005-08-29 10:45
Posts: 552
Location: kaunas
:rofl: :garbinti: :garbinti: :garbinti: :garbinti:
achujiet' ne vstat'

afftar, peshy escio!

jabytute, kad tave kur sikanti sutrauktu ir varles paturetu, senai taip nezviegiau. aciu tau, gerasis zmogau, uz praskaidrinta ryta ir isvaikytus miegus. bet, sitaji, daugiau taip nebedaryk. sveikatai kenkia. taviskei irgi gali. maza ka. ne visi gal tavotalento gerbejais bus :roll:

bungalo, normalus zmones nakti miega ;)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-02 9:45 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-28 13:33
Posts: 1224
Location: Vilnius
Todėl visi publikuojami rašytojai ir sako, - "Jei nori rašyti, nepradėk nuo trilogijos, pradėk nuo eilėraščio ar trumpo apsakymo, kai jausies tvirtai su trumpais kūriniais, kai kiti juos įvertins, tada žinosi, kad gali parašyti knygą, kurią kažkas išleis."

Žinai, net R. A. Salvatore, dirbantis RPG leidžiančioms kompanijoms ir rašantis knygas, kurių siužetas rutuliuojasi naujai išleistų RPG knygų pasauliuose, nenaudoja RPG terminų romanuose :idea: Ir nerašo remdamasis RPG žaidimo taisyklėmis :idea:

_________________
The cake is a lie


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-02 10:37 
Offline

Joined: 2005-08-29 10:45
Posts: 552
Location: kaunas
simai, net jei salvatore naudotu rpg terminus, tai tikrai nepablogintu jojo opusu. gal netgi pagerintu.

o sita istrauka... jei vis tik jos tikslas ir buvo toks vat farsas irgi pasityciojimas, tada zaciot, gal ir pavyko, ale tam reiktu ivertinti visa rasliava :D


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-02 10:46 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-28 13:33
Posts: 1224
Location: Vilnius
Na, Salvatore pateikiau, kaip vieno prasčiausių plačiai publikuojamų rašytojų pavyzdį. Ir net jis laikosi tam tikrų standartų :D Net, kai žaidimus kuriančios kompanijos samdo pigų ir prastą rašytoją, kad tas kurptų rašliavą reklamuojančią produktus paaugliams, net ir tada yra stiliaus standartai. Kad ir kaip juokingai beskambėtų :)



P.S. Saforetai, jei nori profesionalaus įvertinimo tai nusiųsk "Eridanui" ar dar kokiai fantastiką leidžiančiai leidyklai savo tekstą. Ir paprašyk, kad nors kokius komentarus parašytų: kas, kodėl ir kaip.

_________________
The cake is a lie


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 127 posts ]  Go to page 1 2 3 4 513 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 54 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited