Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 4:00

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: 2008-10-28 13:12 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
Norėčiau pravesti vienadienį RPG žaidimą 4-5 žaidėjams. Data - lapkričio 1 arba 2 d. (galima bus derinti). Vieta - Naujininkai, Vilnius. Sistema - nesvarbu (ta prasme, nesvarbu, ar žaidėjai bus susipažinę su sistema, kuria bus meistraujama). Svarbu yra žaidimo žanras.

O apie žaidimo žanrą galima pasakyti štai ką:
Žaidimo veiksmas vyks game of thrones setinge, ir žaidimas būtų apie politiką - visi PC būtų įvairių Noble House atstovai regiono lordo vestuvėse, ir reiktų pakankamai įtikinamai atžaisti manieringą diplomatiją. Taipogi ir veikėjų kūrimui turėtų būti skirta truputis daugiau dėmesio - ne techninei daliai, bet būtent motyvacinei.

Žemiau pateikta žaidimo priešistorė (iš esmės, Dž. Martino serijos "Song of Ice and Fire" turinys, kiek tai liečia Šiaurę, su nedideliais supaprastinimais, kad neapkrauti informacija žmonių, kurie nėra skaitę, bet norėtų dalyvauti) ir setingo aprašymas, dar žemiau - šablonai, pagal kuriuos reikėtų kurti personažus. Galimas variantas, kad personažą sukursiu aš (jei pačiam žaidėjui bus vpadlu), bet iš žaidėjų bus tikimasi, kad jie įdėmiai perskaitė bent jau priešistorę ir mano atsiųstą personažo aprašymą.

Jei jus domina šitas žaidimas, susisiekite su manim privačia žinute arba per skype (shizzaras).

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-28 13:22 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
PRIEŠISTORĖ

Šiaurė – tai gamtinių barjerų ir etninių ypatybių atskirtas atšiaurus Vesteroso kontinento regionas. Jo gyventojai, Pirmųjų Žmonių palikuonys, puoselėja savo religiją ir papročius, per daug nebendraudami su savo pietiniais kaimynais. Nuo senų senovės Šiaurę valdo kilmingos šeimos arba klanai. Prieš tūkstantį metų, Didvyrių Amžiuje, Šiaurė buvo suvienyta po Vilko vėliava, kai Vinterfelo Starkai įveikė visus, kas priešinosi jų valdžiai, ir tapo Šiaurės Karaliais. Paskutiniai jiems pakluso Dredforto Boltonai, garsūs savo tradicija dirti belaisviams odas ir dėvėti jas kaip apsiaustus.

Prieš 300 metų karalius Aegonas Pirmasis išsilaipino Vesterose su savo trim drakonais ir nukariavo šešias iš septynių Vesteroso karalysčių. Torhenas Starkas, tuometinis Šiaurės Karalius, išvedė savo kariuomenę ant Tridančio upės kranto, kad susitiktų su Aegonu mūšyje, bet pamatęs, kad jo žmonės neturi vilties įveikti didžiulių pietiečių pajėgų ir ugnimis spjaudančių drakonų, nestojo mūšin, o nulenkė galvą prieš drakonų valdovą. Taip Starkai tapo Šiaurės Lordais – antraisiais šiaurėje po Vesteroso karaliaus.

Prieš penkerius metus Vesteroso karalius Robertas pakvietė Šiaurės Lordą Edardą Starką į sostinę, kad šis taptų jo Dešiniąja Ranka – svarbiausiuoju patarėju ir karalystės reikalų tvarkytoju. Lordas Edardas labai nenoriai priėmė šį kvietimą, palikęs Vinterfelą valdyti savo šešiolikmečiam sūnui Robui. Netrukus karalius Robertas žuvo medžioklėje – įtariama, kad ne be savo žmonos Cersėjos pagalbos – o Edardas Starkas buvo apkaltintas išdavyste ir nužudytas.

Vesterosą apėmė pilietinis karas, pavadintas Penkių Karalių karu: mažamečio karaliaus sūnaus Tomeno teises į sostą atsisakė pripažinti du karaliaus broliai Stanis ir Renli, tvirtindami, kad Tomenas – ne velionio karaliaus sūnus, o bastardas, kurį karalienei užtaisė jos brolis dvynys. Tuo tarpu Šiaurėje, gavus žinią apie Edardo Starko mirtį, jaunasis Robas Starkas sukvietė savo vasalus ir buvo jų paskelbtas Šiaurės Karaliumi. Robo kariuomenė patraukė į pietus, siekdama keršto už lordo Edardo mirtį.

Robo Starko, praminto Jaunuoju Vilku, vadovaujama šiauriečių kariuomenė kovėsi keletoje mūšių prieš Lanisterius – karalienės Cersėjos giminę, ir nė vieno iš jų Šiaurės Karalius nepralaimėjo. Bet karas – tai ne tik ginkluotų žmonių susidūrimai. Kol šiauriečių kariuomenė skynė pergales pietuose, Šiaurėje pradėjo siausti lordo Boltono bastardas Ramsis, vadovaujantis plėšikų gaujai, o vėliau iš jūros atėjo Geležiniai Žmonės ir užėmė porą šiauriečių tvirtovių, tarp jų – Vinterfelą. Robo Starko karinė šlovė pritemo, šiauriečiai pradėjo už akių jį vadinti Karaliumi, Kuris Prarado Šiaurę. Pora vasalų jį paliko, kiti pradėjo regzti prieš jį sąmokslą.

Robas Starkas kartu su visais savo bendražygiais buvo pakviestas į savo dėdės vestuves. Čia du stipriausieji jo vasalai – Volderis Frėjus ir Riusas Boltonas – ir įgyvendino savo seniai rengtą išdavystės planą. Puotos metu, kai tiek didikai, tiek jų kariai įkaušo, Frėjų, Boltonų ir Lanisterių kariai surengė skerdynes, kurių metu žuvo visi ištikimiausieji Šiaurės Karaliaus šalininkai, jo motina ir pats Jaunasis Vilkas – jį, perduodamas Lanisterių linkėjimus, nudūrė Riusas Boltonas. Dėl viso kraujo, kuris buvo pralietas tą naktį, šis įvykis buvo pavadintas Raudonosiomis Vestuvėmis.

Penkių Karalių karas baigėsi Tomeno šalininkų pergale: karalius Renli žuvo paslaptingomis aplinkybėmis, o karalius Stanis, patyręs triuškinantį pralaimėjimą, atsitraukė. Riusui Boltonui už jo nuopelnus karalienė Cersėja, valdanti kaip regentė vietoj savo mažamečio sūnaus, suteikė Šiaurės Saugotojo titulą. Lordo Riuso bastardas Ramsis atkovojo iš Geležinių žmonių Starkų rezidenciją Vinterfelą, už tai jis buvo karališku ediktu paskelbtas teisėtu sūnumi, ir už jo pažadėta išleisti Arja Stark – velionio Edardo Starko dukra – taip įtvirtinant jo kaip Vinterfelo lordo statusą.

Visiems Šiaurės didikams buvo išsiųsti kvietimai į vestuvių puotą. Kvietime buvo nedviprasmiškai pastebėta, kad atsisakymas atvykti bus tolygus nepaklusimui karaliaus Tomeno valiai ir išdavystės deklaracijai. Kiekvienam šiaurės bajorui teks rinktis: ar nusilenkti išdavikui, klastingai nužudžiusiam Jaunąjį Vilką, ar pasipriešinti visai Lanisterių galybei, kai šauniausieji Šiaurės vyrai suguldė galvas Pietuose...

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-28 13:23 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
KELI ŽODŽIAI APIE SETTINGĄ

Vesterosas – tai low fantasy pasaulis, kuriame magija yra reta ir gana nereikšminga; scenarijuje ji apskritai nenumatyta. Vesteroso sezonų kaita yra netradicinė: vasara ir žiema čia trunka dešimtmečius, jų trukmė nėra fiksuota. Žaidimo metu yra pati rudens pabaiga, artėja žiema, kurios jaunesni nei 20 metų veikėjai net nebus anksčiau matę.
Šiaurė - regionas, kuriame vyksta veiksmas – kaip jau minėta, yra atskirtas nuo likusio Vesteroso didelių atstumų ir gamtinių kliūčių: nuo pietinės kontinento dalies jį skiria pelkėta sąsmauka. Tai nėra pats šiauriausias žemyno kraštas: toliau į šiaurę driekiasi laukinių, mamutų ir milžinų gyvenamos amžino įšalo plynės. Kad apsigintų nuo jų grėsmės, prieš 8000 metų Starkų lordas pastatė Sieną – šimto pėdų aukščio ir tūkstančio lygų ilgio ledinį masyvą, kurį prižiūri ir saugo visą Vesterosą nuo anapus Sienos tūnančių pavojų Nakties Sargybos ordino broliai.
Regionas yra retai gyvenamas, daugiausia apaugęs miškais. Žmonės gerai prisitaikę prie atšiauraus klimato, ir galima aptikti vienkiemį net mažiausiai tikėtinoje vietoje. Vasarą žmonės daugiausia gyvena fermose, valdomose vienos ar kelių šeimų, o artėjant žiemai persikelia į miestus, kurie, stovėję beveik tušti per vasarą, tampa judriais prekybos ir amatų centrais iki pat pavasario. Šiauriečiai garbina bevardžius Pirmųjų Žmonių dievus, skirtingai nei kitų Vesteroso karalysčių gyventojai, kurie išpažįsta Septynių Dievų religiją. Šalia daugelio didesnių gyvenviečių ir pilių yra šventmiškiai – sakralinės giraitės, natūralios šiauriečių kulto šventyklos. Tačiau regionas nėra visiškai izoliuotas nuo pietiečių įtakos: auklėti vaikus pietietiška maniera daugumai kilmingųjų yra prestižo reikalas, o ir Septynių religija randa savo pasekėjų Šiaurėje. Kurtuazinės riterių tradicijos čia nėra taip giliai įsišaknijusios, kaip Pietuose, bet jos pamažu išstumia „laisvo kario“ mentalitetą, paveldėtą iš Pirmųjų Žmonių ir vyraujantį anapus Sienos.
Technologine prasme, regionas yra „Artūro Britanijos“ atitikmuo – maždaug XV a. vakarų Europa be parako. Komunikacijos palaikomos kelių sistemos pagalba, be to, tarp pilių žinios perduodamos varnų paštu. Vandens transportas regione nėra naudojamas; nors iš dviejų pusių skalaujama jūros, Šiaurė turi tik vieną stambų laivybos centrą – Baltąjį Uostą pietrytinėje pakrantėje.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-28 13:30 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
INSTRUKCIJOS VEIKĖJŲ KŪRIMUI

Žemiau pateikti keli „tipiniai“ veikėjų kūrimo šablonai. Norint žaisti tiksliai pagal knygas, galima veikėjų priešistorę pririšti prie siužeto (smulki informacija apie šeimas yra pateikta tinklapyje http://awoiaf.westeros.org/index.php/Main_Page). Visada lieka opcija sukurti naują šeimą ar klaną, kurį Dž. Martinas „pamiršo paminėti“ savo knygoje, ir kurio pozicija gali būti bet kokia – šventa ištikimybė starkams, maksimalus izoliacionizmas, sąjunga su viena iš pietiečių ar Geležinių žmonių šeimų ir t.t. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad žaidėjai neturėtų susikurti labai aukštą socialinę padėtį užimančių personažų: žaidimas už Didįjį Džoną Amberį, Garlaną Tirelį ar bet kurios didesnės šeimos galvą padarys žaidimą vangų ir sudėtingą, padidins nesėkmės tikimybę.

1. Jaunas ir ambicingas paveldėtojas
Penkių Karalių kare suguldė galvas daug lordų ir jų įpėdinių, kai kurios žemės liko nevaldomos ar valdomos kažko laikinai, kol „lordas viską išspręs“. Įvairaus plauko bastardai ir jaunesnieji sūnūs gali įžvelgti tokioje situacijoje vieną kartą gyvenime pasitaikančią galimybę tapti lordais. Kur daugiau, jei ne šiose vestuvėse bus geriausia proga pareikšti savo teises į lordystę? Reikia tik užsitikrinti kokios nors šeimos paramą ir išsiaiškinti, kas dar siekia to paties, ir būti apsukresniam už konkurentus.
Tinkamos giminės: Dastinai, Flintai iš Flintų Piršto arba Našlės Sargybos, Lokai, Hornvudai, Servinai.

2. Bežemis bajoras, ieškantis galimybės
Kaip žinia, tėvoniją paveldi vyriausiasis sūnus, jaunėliai lieka it musę kandę. Suirutės laikais galima gi ir praplėsti savo šeimos žemes, tampant kaimyninės teritorijos valdytoju, o gal net pradėti naują klaną. Šiaip ši opcija panaši į „Jauno ir ambicingo paveldėtojo“ atvejį, tik čia veikėjas neturi jokių kraujo teisių į „dyką“ žemę. Jo šansas – įrodyti Šiaurės Saugotojui ir Vinterfelo lordui, kad jis pajėgs pasirūpinti žemėmis ir kad Boltonai iš to taip pat turės naudos. Kitas variantas – vesti žemę valdančią našlę ar velionio lordo dukterį, prie kurios rankos jau, ko gero, rikiuojasi ilga vorelė norinčių; Šiaurės Saugotojo palankumas šioje vietoje gali būti lemiantis faktorius.
Tinkamos giminės: Flintai iš Flintų Piršto arba Našlės Sargybos, Gloveriai, Lokai, Manderliai, Ryzveliai, Tolhartai, Hornvudai, Amberiai, Servinai.

3. Išverstakailis atskalūnas
Kai kurios šeimos jau yra atvirai pareiškusios priešiškumą lanisteriams ir naujajam Šiaurės Saugotojui. Bet šeimos pozicija nebūtinai turi sutapti su kiekvieno tos šeimos nario pozicija: vienas riteris gali turėti nuomonę, kuri prieštarauja lordo sprendimui. Ypač turint omenyje, kad tai gali būti puikus būdas atsisėsti į šeimos lordo sostą, kai Lanisteriai paims tėvuką ir vyresniuosius brolius ant iečių. Reikia tik laikui prisiekti ištikimybę Šiaurės Saugotojui ir Vinterfelo lordui, ir šeima nebus išrauta su šaknimis, kas ne kartą anksčiau jau yra nutikę.
Tinkamos giminės: Mormontai, Rydai, Karstarkai, Amberiai.

4. Pralaimėjęs loterijoje
Karas ką tik baigėsi, daguma šiauriečių liko pralaimėjusioje pusėje. Daugelis šeimų turi ko paprašyti Šiaurės Saugotojo: gal šeimos atžala liko Lanisterių nelasivėje, gal giminės pilis sugriauta ir žemę siaubia plėšikai, gal tiesiog reikia pinigų, kad grafystė atsistotų ant kojų, o gal velionis šeimos lordas savo laiku susikivirčijo su Riusu Boltonu ir reikia skubiai užglaistyti nesutarimus, kad nereiktų gyvent su galingu priešu. Galų gale, Boltonai – tai nauja valdančioji Šiaurės šeima, ir jiems reikia pareikšti pagarbą. Veikėjas - klano delegatas, kurio misija – išspręsti šią problemą. Galbūt jis net nežino apie savo giminės tikruosius ketinimus, ir apdairus šeimos lordas atsiuntė jį čia grynai dėl apsidraudimo, kad nebūtų paskelbtas išdaviku.
Tinkamos giminės: Dastinai, visi Flintai, Gloveriai, Lidliai, Lokai, Manderliai, Norėjai, Ryzveliai, Tolhartai, Hornvudai, Amberiai, Vuliai, Servinai.

5. Jousting knight
Jei žaidėjas visai neturi polinkio į socialinį žaidimą, galima pagrindine jo veikėjo motyvacija padaryti dalyvavimą turnyre. Veikėjas gali būti bet kokios kilmės – net prasčiokas, parodęs narsą mūšyje ar išgelbėjęs lordo gyvybę, galėjo būti įšventintas į riterius tiesiog mūšio lauke. Tačiau reikia pažymėti, kad jeigu daugumai žaidėjų iš visų siūlomų veikėjo kūrimo variantų tinka tik Jousting knight, gal neverta meistrauti šio scenarijaus šiai grupei.
Tinkamos giminės: bet kuri.

6. Svečias iš pietų
Puotoje dalyvauja ne tik šiauriečiai: čia yra didelė Tirelių delegacija, visas spiečius Frėjų, keletas kilmingų pabėgėlių iš Dorno ir grupė Vakarinių žemių riterių. Taipogi nebūtina apsiriboti vien numatytais scenarijuje NPC – personažas gali būti ateiviu ir iš kitų Vesteroso vietų, turintis savo tikslų šiame karalystės užkampyje. Tai gali būti šnipas, pasiuntinys ar oportunistas, o gal tiesiog senas kito personažo draugas, galbūt išauklėtas Šiaurėje, ir atvykęs aplankyti vaikystės vietų, o tuo pačiu ir turnyre sudalyvauti.
Tinkamos giminės: bet kuri ne Šiaurės giminė.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-28 15:37 
Offline

Joined: 2005-08-29 10:45
Posts: 552
Location: kaunas
Quote:
Technologine prasme, regionas yra „Artūro Britanijos“ atitikmuo – maždaug XV a. vakarų Europa be parako.
cia bus OT, nes zaisti nesisiulau, tik norejau pasitikslinti uzkliuvusi dalyka, t.y. ar tikrai buvo norima pasakyti tai, ka as perskaiciau :roll:

nes terminu "Arthurian England" (Arthurian Britain, etc.) beveik visuose mano uzmatytuose saltiniuose ivardijamas laikotarpis apie V-VI a. (retais atvejais iki VII amziaus).

XV amziuje (1485 m.) buvo isleista tulo Malorio "Le Morte D'Arthur". bet tai nera Arturo Britanija.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-28 15:52 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
Atsakant į offtopiką: turima omenyje stereotipinė, būtent olo paminėto Malorio sukurta "Artūro Britanija" ("Enchanted Britain"), kuri nuo realaus vaizdo spėjamu Artūro valdymo laikotarpiu Britų salose (circa V amžius) skiriasi kaip diena ir naktis.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-28 16:03 
Offline

Joined: 2005-08-29 10:45
Posts: 552
Location: kaunas
aisku. persiprasau uz OT :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-28 16:42 
Offline
User avatar

Joined: 2007-07-31 23:58
Posts: 559
Gal yra žemėlapis šito pasaulio ?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2008-10-28 16:51 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
aha:
http://www.coldones.eu/maps.html

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited