Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-19 15:43

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 91 posts ]  Go to page 1 2 3 4 510 »
Author Message
PostPosted: 2009-07-13 17:42 
Offline
User avatar

Joined: 2005-09-24 23:08
Posts: 1449
Location: Vilniaus kaimas
Sunkus žmonijos rankų ir mašinų darbo vaisius, gigantiškas KE Krepost, ruošėsi išvykimui. Statybų platformos ir pagalbiniai moduliai buvo jau išmontuoti arba tapę erdvėlaivio dalimi, įgula atgabenta į Erdvėlaivį, kabantį aukštai Marso orbitoje. Surinktas iš asteroidų, milžiniško kiekio metalų ir pareikalavęs daugybės pinigų ir laiko, Erdvėlaivis buvo tobuliausias ir didingiausias Žmonijos produktas. Per šimtą metų darbo, tik naudojantis žmonijai atitekusiomis žiniomis apie ateivių technologijas, šis projektas tapo įmanomas.
Erdvėlaivis Krepost, žiūrint iš toli spindėjo savo blizgančia elipsoidine forma. Buitiškai šnekant, priminė nuskustą ir sidabru nupurkštą bulvę. Stebėtojui priartinus žvilgsnį, Krepost vis labiau primindavo ežį – daugybė modulių ir platformų, emiterių ir detektorių tarsi spygliai tiesėsi į beorę erdvę. Daugumos šių prietaisų pagalba ir buvo generuojamas silpnas sidabriškas švytėjimas, turintis, bent teoriškai, apsaugoti laivą nuo bet kokių žinomų ir nežinomų grėsmių.
Karinis Erdvėlaivis Krepost ir buvo pastatytas karui. Karui su ateiviais, karui, užkirsiančiam kelią „Xenoinvazijai“. Taip teigė Rusijos Federacija, pradėjusi šį projektą, tam oficialiai pritarė ir Jungtinės Tautos, tokią poziciją palaikė ir visos prisidėjusios šalys.
Ir štai, Krepost buvo užbaigtas. Biurokratai ėmė smerkti projektą, nes Invazijos ir net bet kokio kontakto su Kitais protingais sutvėrimais nebuvo. Galiausiai, projekto vadovybė paskelbė – Krėpost nėra skirtas gynybai – su ja puikiai susitvarkys nedidelės kosminės stotys, KE Krepost – tai karo laivas ir jis užkirs kelią pavojui.
Taigi, KE Krepost pasiruošė išvykimui.
Kalbas sakė svarbūs žmonės, įgula užėmė savo vietas, ir erdvėlaivis, naudodamasis postūmio varikliais atsistūmė tolyn nuo Marso. Tada prasidėjo greitėjimas, tuo pačiu ir pirmasis skrydžio etapas. Viskas čia buvo išbandyta, patikrinta ir pertikrinta, problemų neturėjo atsirasti. Jų ir neatsirado.
KE Krepost būtų galima suskaidyti į tris sekcijas – pirmoji – pačiame centre – kapitono ir patarėjų patalpos. Čia apsigyveno gabesnieji, svarbesnieji - būtiniausias Krepost egzistavimui personalas. Ši Krepost dalis mažiausiai priminė apie misiją – čia buvo ir poilsio patalpos ir Aplink jį išsidėstė antroji sekcija – darbininkai ir kolonistai, esantys čia tam, jog sėkmingos misijos atveju įkurtų pirmąją koloniją, žvaigždžių bazę, jungiančią Žemę su tolimesniu kosmosu. Trečioji ir didžiausioji sekcija buvo dedikuota karui – pabūklai, aptarnaujantys žmonės, desantininkai, kariai, pagalbinių laivų paleidimo šachtos ir panašios paskirties patalpos.

--------

Kapitonas Vasilijus Kovalenko, prabilo visiems besiklausantiems, reikia suprasti, visai įgulai. Jo kalba prasidėjo įkvepiančiais žodžiais, jis teigė, jog žmonija sukūrė kažką, kas „viršija ne tik mūsų, bet ir Jų, technologijos lygį“, Vasilijus Kovalenko nevengė priminti praeitį,
„... ir 2035 metų gruodį Rusijos Federacijos teritorijon nusileidęs modulis, nustebinęs mokslininkus žinių ir keistų technologijų gausa, užminė žmonijai mįslę. Šią mįslę krimto didžiausi mūsų šalies ir pasaulio mokslininkai, modulis buvo išardytas ir vėl surinktas daugybę kartų, kol galiausiai buvo iššifruotas pagrindinis pranešimas. Tai buvo perspėjimas ir pagalbos šauksmas. Ir Mes, visa Žmonija, į jį atsiliepėme...“
Visi žinojo – modulis atgabeno žvaigždėlapį, kuriame, per gyvenamas planetas tįso siūlas, pusiaukelėje virstantis punktyru ir galiausiai besdamas į žemę ir nubėgdamas kažkur tolyn. Ten, kur sistemas lietė siūlas, modulis pasakojo apie prasiveržusį Invazijos siaubą. Erdvėlaivis, kurio gan tikslūs brėžiniai gulėjo modulio atmintyje, lėtai ir metodiškai naikino civilizaciją galaktikoje. KE Krepost buvo sukurtas mūšiui, žinojo savo oponento stipriąsias vietas, buvo tobulesnis ir turėjo sugebėti susitvarkyti su savo misija.

Tai žinojo visi Įgulos nariai. Tačiau ne visi jautėsi taip optimistiškai, kaip stengėsi parodyti...
Buvo neišvengta kelių incidentų. Jau pačią pirmą dieną, viename iš nedaugelio laisvalaikio centrų „My Home Town“, įvyko vienas iš jų. Pradžioje viskas buvo ramu. Žmonės lošė ruletę, pokerį, šnekėjo, gėrė už Žemę ir ateities pergales... Publika buvo pati įvairiausia...

_________________
I've seen your version of sanity. It bores me.


Last edited by XXIcentury on 2009-07-15 21:57, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2009-07-13 22:04 
Offline
User avatar

Joined: 2005-09-24 23:08
Posts: 1449
Location: Vilniaus kaimas
"My Home Town" buvo lošimo centras, tačiau šiandien čia susirinkę ne apie pinigus ir lošimus galvojo, mat visiškai be perspėjimo, vienas iš paprasčiausių darbininkų, kažkoks Džefas Makojus, kaip sakė kortelė ant marškinių, užšoko ant stalo, (tas nebuvo labai stebėtina, nes KE Krepost gravitacija buvo vos vos stipresnė už įprastą Žemėje), ir ėmė sakyti kalbą:
- Visa tai - nesąmonė. Karas su ateiviais, Invazijos grėsmė, tai - Rusijos Federacijos išmislas - paminėsit mano žodį, tai - sąmokslas. Niekas net nešįsivaizduoja, kaip turėtų atrodyti tie agresoriai, jau tuo labaiu išgalvotas jų laivas ir visas šis maskaradas...
Tačiau pamatęs artėjančius tavarkdarius Džefas nušoko nuo stalo, pažerdamas žemėn žetonus:
- Ne, manęs jūs nesuimsit.

_________________
I've seen your version of sanity. It bores me.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2009-07-13 23:55 
Offline
User avatar

Joined: 2007-09-17 17:01
Posts: 200
Prie gretimo ruletės stalo stovintis Arkadijus mesteli žvilgsnį sumaišties link, tuomet atgal į bešokinėjantį ruletės kamuoliuką, dar kartą į sumaištį, ir atgal prie krūvelės žetonų stovinčių ant raudonos spalvos:

- Nagi mielasis, tėčiui reikia naujos kraujo perpilimo aparatūros...

_________________
_________________________________________

IRONic WOLF RPG BLOG
http://ironicvolf.blogspot.com/


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2009-07-14 14:41 
Offline
User avatar

Joined: 2005-09-24 23:08
Posts: 1449
Location: Vilniaus kaimas
Krepost tvarkdariai buvo tarkingai apsirėdę vyrai rusvomis uniformomis, išskirtinai tik Rusijos Federacijos piliečiai, besididžiuojantys tuo, jog jiems teko garbė tapti šio projekto apsauginėmis grandimis... Vyrai nei kiek nenusiminė, kai Džefas pradėjo kelti šurmulius - jie jau bijojo, kad darbo visai nebus, o sutramdyti vieną išgėrusį darbininką turėjo būti paprasta.

Jiems artinantis Džefas ėmė panikuoti. Persivertęs per gretimą stalą, išgąsdinęs keletą žmonių, jis pabangė bėgti, tačiau profesionalūs tvarkdariai jį sučiupo už rankų ir pamažu, besispardantį ir klykiantį "Tegyvuoja Laisvė" ėmė nešti laukan.

Prie stalo kelias akimirkas tvyrojo nejauki atmosfera. Galiausiai krupjė ištarė "raudonas trisdešimt du" ir viskas ėmė grįžti į savo vėžes.

Prie lošiančiųjų prisijungė apskritaveidis ponulis su taure rankoje:
- O visgi psicho žodžiuose tiesos buvo?, - kreipėsi į aplinkinius, pusiau iššaukiamai.

_________________
I've seen your version of sanity. It bores me.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2009-07-14 14:53 
Offline
User avatar

Joined: 2007-09-17 17:01
Posts: 200
- Kokios čia dar taip tiesos? - tarsi sau tarstelėjo Arkadijus su pasitenkinimu šluodamas laimėtus žetonus, kad 100 metų valstybė investavo į projektą kuris niekam nereikalingas? Baikit juokus, net dūmos nariai nėra tokie kvaili.

Mestelėjęs vieną žetoną krupje, Arkadijus atsisuko į nepažįstamąjį:

- Kodėl Jūs čia? Iš pastabos galiu įtarti, kad ne Žemės nuo neišvengiamos pražūties gelbėti, - mirkteli akimi ir pirštų spragtelėjimu pasikviečia padavėją.

_________________
_________________________________________

IRONic WOLF RPG BLOG
http://ironicvolf.blogspot.com/


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2009-07-14 23:32 
Offline
User avatar

Joined: 2005-09-24 23:08
Posts: 1449
Location: Vilniaus kaimas
- Oj ne, jūs negerai mane supratot - projektas - naudingas ir reikalingas, ypač Rusijos Federacijai. Kai buvo paviešinta pranešimo esmė, ir kitos šalys negailėjo finansų, o mūsų darbuotojams ir firmoms tie finansai ir keliavo. Net jeigu nieko, visiška inieko mes nerasime ten, kur turi būti agresurius - Rusijos Fedaracija išlošė. Iš ko jūs manote buvo finansuojami kolonijų Marse projektai? Iš to, ką Rusų mokslininkai pardavė Amerikai ir Europai. Iš to, ką suteikė mums kitos šalys... - žmogus visiškai įsišnekėjo, tači usustojo akimrikai užgerti, - o dėl jūsų pastabos, tai Žemės gelbėjimas - visiškai ni majo delo. Aš - Sergėjus Putišesko, firma, kuriai atstovauju - atsakinga už lošimo namus ir visas paslaugas, kurias jūs čia galite išmėginti. Tad mėgaukitės...

- Iš tiesų man įdomu, kodėl agresoriai Žemės dar nepasiekė, jeigų Jų išvis būta? Niekas jų nematė, niekas nieko nežino, yra tik modulis su informacija, brėžiniais... Vat čia - neatitikimas ir klausimas, o ne tame, ar projektas naudingas ar ne...

_________________
I've seen your version of sanity. It bores me.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2009-07-15 1:14 
Offline
User avatar

Joined: 2007-09-17 17:01
Posts: 200
- Bet tokiu atveju, jūs teigiate, jog mes tiesiog esame paaukojami kitų labui, išsiunčiami nežiania į kur, kai tuo tarpu kiti lieka Žemėje mėgautis šio projekto vaisiais, - paima taurę nuo padėklo, gestu paiūlo kitą savo pašnekovui, ant padėklo palieka dar vieną žetoną, - gan drąsus pareiškimas ir kasžin, ar susilauktų didelio bendrakeleivių pritarimo, jei apie tai bandytumėte kalbėti garsiau.

_________________
_________________________________________

IRONic WOLF RPG BLOG
http://ironicvolf.blogspot.com/


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2009-07-15 12:02 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-28 13:33
Posts: 1224
Location: Vilnius
Stovintis prie baro uniformuotas Arslanas pasuko galvą link besišnekučiuojančių.
- Įdomu ką jūs pakalbėtumėte, jei JIE pradėtų bombarduoti jūsų gimtąjį miestą. Tačiau civiliai gi visada mėgsta daug šnekėti ir savo nuomonę gali pakeisti mažiausiai dešimt kartų per dieną. Ar ne tiesa verslininke Putišesko...

_________________
The cake is a lie


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2009-07-15 12:15 
Offline
User avatar

Joined: 2005-09-24 23:08
Posts: 1449
Location: Vilniaus kaimas
Sergėjus išsišiepė:
- Na, bet kokiu atveju, mes gi sugrįšim. Arba įkūrę koloniją arba ne, arba pasivaikę nesamus priešus arba ne. O už grįžimą ir galima išgerti...

Sergėjus isispirtijo į ruletę, kur vėl riedėjo kamuoliukas, kur vėl sukosi pinigai.

Kalbant apie tai, reikėtų paminėti, jog dauguma čia esančių neturėjo ryšio su savo sąskaitom gimtojoje Žemėje - pinigai KE krepost cirkuliavo tarp jo gyventojų, tačiau buvo neatsiejami nuo Žemės. Tačiau problemų šioje srityje niekas nesitikėjo ir Tvirtovės Rubliai, taip pakrikštyti žmonių, cirkuliavo visiškai be probemų jau KE Krepost statymo metais.
KE Krepost, matyt visiškai nesirūpindamas tuo, kas dėjosi jo viduje, tuo metu didino greitį, pasirengdamas šuoliui. Šuolis, kaip suprato dauguma, buvo kažkoks būdas apeiti maksimalų visatos greitį. Laukas, šuolio metu turėjęs veikti visi galingumu, turėjo išlaikyti lavą ir žmones visiškai nepaliestus, tuo pat metu kraudamas KE Krepost energijos atsargas.

Laivas suvirpėjo, artėdamas prie reikalingo šuoliui greičio. Kamuoliukas ruletėje šoktelėjo aukščiau ir nusileido ant žalio nulio. Krupje susišlavė nemaža sumą bankui...

- Didinga, tiesa? - ištarė kažkokia mergina, apsirengusi šiek tiek neskoningai, ir pridūrė, pamačiusi, kur nusileido kamuoliukas:
- Niekšai...

_________________
I've seen your version of sanity. It bores me.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2009-07-15 12:18 
Offline
User avatar

Joined: 2005-09-24 23:08
Posts: 1449
Location: Vilniaus kaimas
Sergėjus jau buvo pasisukęs į naują pašnekuvą:
- Taip, mes civiliai jau tokie. Kol saugūs - prioštaraujam, kai iškyla pavojus verkiam, kad buvom neperspėti. Bet dabar juk viskas kitaip?

_________________
I've seen your version of sanity. It bores me.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 91 posts ]  Go to page 1 2 3 4 510 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited