Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 2:18

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page 1 2 3 4 »
Author Message
PostPosted: 2010-04-25 19:07 
Offline

Joined: 2006-05-08 19:05
Posts: 1040
Location: Vilnius
Tema sukurta diskusijoms apie tai, kokios yra galimybes reklamuoti LARPa Lietuvos jaunimo tarpe, tam kad pritraukti daugiau demesio prie sitos musu nedideles draugijos. Kokiomis priemonemis tai daryti; pabandyti sukurti kazkokia tam tikra reklamos sistema; bandyti ivairiai padeti tiems, kas tuo uzsiima; "isklausyti" paskutiniu larperiu-naujoku nuomones apie tai, kas LARPe gali pritraukti daugiau demesio ir ka reikia daryti kad tai padaryti; "isklausyti" LARPo "seneliu" ir t.t.
Tesiog reikia rasti kazkoki vystimosi kelia, nes siuo laiku ir jau pakankamai ilgai mes stovim vietoj ir tai nera gerai, nes naujoku ateina labai mazai.

Pirma - kaip pvz. - galiu pasiulyti savo programa - Vilniaus miesto LARPo ir LARPeriu org. reklama. Ji daugmaz yra tokia:
1) Tai pajieska ir formavimas grupes bendraminciu, kuri organizuoja oficialu kluba, nes tam kad reklamuotis reikia tureti kazkokia baze - kaip maziausiai - teisine\pareigine struktura (t.y savanoriskai veikti kaip klubas - daryti treniruotes ir t.t), dar geriau tureti kazkokia oficialia baze (tarkim Vilniaus klubas "Lauretaur" yra iregistruotas kaip ne pelno siekianti asociac. i kuriuos saskaita galima pervedinet 2%. Tai yra tikrai labai gerai - nes apie oficialia org. jau net del to kad ji oficiali susikuria gera nomone - zmones ne tik susirenka patys sau pasismagint bet daro kazkokia veikla ir bando plesti savo veikla. (kaip tik sitas laiptas yra pats lengviausias)
2) Reklamines bazes kurymas. Tai gali buti interneto puslapis. Ten reikia isdestyti visa informacija apie kluba, visu klubo nariu aprasyma padaryti ir t.t. Gali buti kazkokie papildomi reklaminiai bruozai.
3) Jeigu klubas ar MK daro kazkur savo zaidynes - tai butina tureti ir savo poligona. Aisku jeigu tai nuosavas zemes pluotas labai gerai. Arba galima kaip nors bandyti tartis su savivaldybemis. Gali buti nedidelis kysis (kur gi be jo), pagal savo pavyzdi - 2 buteliai geros degtines miskininkui +1 butelis sampano ir saldainiai savivadybei tam tikam zmogui - ir poligonas jusu rankuose - aisku negadinkit\neterskit aplinkos ir nekirskit medzius. Bet dar 2-3 buteliai miskininkui ir keli medialiai krenta vistiek...Na visur galima susitarti. Geriausiai aisku kai susitarimas patvirtinamas popieriuku. Vienu zodziu - turedami poligona - turit kur pakviesti svecius is kitu miestu. Ir ko geriau tas poligonas yra parentas zaidynem - to geriau.
4) Viesoji reklama - bandom daryti reklama 'visur" kur tik imanoma. Cia ir yra sunkiausias dalykas. Todel ir sukuriau sia tema^

_________________
Svetainė: http://www.lauretaur.com El.paštas: info@lauretaur.com
[ img ]
[ img ]


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-25 20:30 
Offline
User avatar

Joined: 2006-11-11 18:53
Posts: 623
Location: Vilnius
is tikruju lietuvoi yra kruva zmoniu kurie tikrai noretu sudalyvaut larpe, bet nezino/tingi/nemoka. reklama cia galetu padet
butu labai gerai, jeigu tas klubas taip pat galetu paruost zmogu zaidynem. ne tik zodziais, bet pvz isnomuot rubus/sarvus ginklus. retas pradinukas mokes pasidaryt asu pats gera kostiuma.

_________________
"Don't drink glowing water."
--The Vault Dweller


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-25 20:34 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-20 21:40
Posts: 608
Location: Morija
Labai gera tema. Larpo populiarinimas visuomenėje pradedamas nuo kyšininkavimo pradžiamokslio. Šaunuoliai, taip ir toliau :)

_________________
My axe is my soul!
www.wargames.lt


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-25 20:58 
Offline

Joined: 2006-05-08 19:05
Posts: 1040
Location: Vilnius
To Kronas: Sutinku - man labai geda ir gaila kad taip rasau :cry: ...bet tik kisis padeda...beveik visur. :evil: :x Tai aisku galima pavadinti ir zodziu - "susitarimas" :twisted: , bet as negaliu tesiog pasakyti, nes pats susiduriau su tuo, kaip niekas neieina i jaunimo padeti. Na tai man buvo aiskiai pasakyta kai su savo pasiulymais atejau, kad miskas tarkim geriau bus apsiktas alkocholikais ir narikais, tegul ten visi kas tik gali isvarines masinomis siuksles - bet to niekas nematys, ir kaip faktas nereikes aiskintis su tais kas "auksciau" kodel tai mato savivaldybe, bet nieko nedaro - nes negali uzkirst tam kelio, nes tai viskas daroma tarkim naktimis, o tvoros aplink nepastatyti - negu i klausima - o ka ten daro tas jaunimas ir kodel naudojasi savivaldybes nuosavybe ir ar buvo parengti doc., pasirasyti ir t.t?. Suprantu gan painokai parasiau, bet ir logika pas tuos zmones - tokia pati paini. Todel kisis lengviaisiai sutraisko visus nesupratimus - ir visi tampa laimingi.
Niekam neidomu kam tau tas miskas, visiems spjaut i tai kiek tu ten medziu iskirsi ir t.t. Jiems svarbiausia kad butu popieriukai ir ko didesne nauda sau. Todel "susitarimo" stiprumas priklauso nuo kysio dydzio.
Vat del to ir aprasiau savo varianta, nes taip galbut sugebes "ismust" sau poligona koks nors kito miesto klubas, kur niekas netures tokios nuosavybes.
To Eretik: nezino - nes nera reklamos ir as tikrai sutinku kad ju yra daug, tinginiai - na tinginiai niekada ir netaps larperiais, nes sitas uzsiemimas isvis "nepriima" tinginiu, nemoka - na visu pirma tam irgi reikia buti ne tinginiu, o vaiksciuoti, treniruotis, klausti patarimu ir t.t. Su kazkokia apranga visada kaip zinau buvo, net kai as buvau i larpa atejes tik - tik vaziuok i zaidynes ar vaiksciuok i treniruotes ir tau padesim - jeigu nera galimybiu ar medziagos - padarysim ginkla, jeigu drabuziu reikia - padesim kas ko turi is armoro - arba padovanosim arba paskolinsim - cia kaip tik problema galima isspresti

_________________
Svetainė: http://www.lauretaur.com El.paštas: info@lauretaur.com
[ img ]
[ img ]


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-25 21:11 
Na su reklama, tai yra biški sudėtinga. Nes pažiūrėkite į kitus alternatyvio laisvalaikio praleidimo budus, kaip dažasvydis, encounteris, šratasvydis, rekonstrukcijos ir pan...
Dažasvysdis atrodo iš pradžiu kesitai, bet reklamuojamas yra kaip rimtas dalykas, ant mašinų ir langų gražios nuotraukos iš profesjonalaus dažasvydžio. Uniforma arba paprastas kamufliažas
Encounteris, pradžia buvo labai sekimnga, buvo sunkumu, bet žiūrėkite kaip išsipletė žaidmas. Kaip toks žaidimas išpopuliarėjo? O per internetinės reklamas, banerius su žaidėjais vykdančius užduotys visuokiuose netikėtuose vietuose. Smalsumas tikrai ima, šeip per pažintys irgi sužino. Daug draugų kviečiau sužaisti nrs vieną karta. :)
Šratasvydis - ji reklmauoja ir dažasvydinių poligonų savininkai. Gražus ginklai - labai autentiškai ir gražiai atrodo. :D Plius tas dalykas, kad dažnai paieškos susimaišo su realių ginklų paieškoms - čia tas pats kaip su rekonstrukcija, kurie dar daro visokius viešus pasirdymus. :)

Vieni ar kiti - jie duoda žmonėms tą vadinamą, kaip man patinka šis žodi, "grožį". 8) Gražus ir autentiški vaizdai - štai kas vylioja žmonės, nes daugiausia informacijos priėma iš vaizdo.

Dabar paimam LARP'ą. :)
Žaidimai įprastai vyksta toliau nuo pašalinių žmonių, kas reiškia jokių viešų pasyrodymų ar žiūrvu. Logiškas atejizmas: jei to nematau, reiškia to nėra. Daugelis žmonių net žino, kad mes egzistuojam.
Apie LARP mažai rašo. Žinau tik du stripsnius apie mūsų LARP mūsų žiniasklaidoje: Urbannation žurnale ir Delfi - tai ne taip jau daug. Ne kiekvienas skaito žurnalus ar skaio naujieas.
Taigi žodis "LARP" daugeliams žmonių yra kažkokia mistika. :o
Dabar kaip mes atrodome iš šalies (vaizdas)...

...

Čia jau autentiškumo reikalas. Na patys pagalvokite, pvz ar paprastas žmogus susivylios pvz musu dabartiniais ginklais? (pagaliai not includet) Iš šono, tai atrodo kaip vaikų žaislai - o mes čia daugelys jau seniai baigėm mokyklą - tikrai ne vaikai. :wink: Šratasvaidininkai sako, jei žmogaus ginklas nepanašus į ginklą, tai tokius jie vadina "pokemonais". Tai manau daugelis man pritars, kad čia LARP'e (ne tik lietuviškam) egzistuoja labai daug tokių lerpinių "pokemonų" ne tik su ginklais, bet ir su kostiumais. :S
Šei yra labai mažai nuotraukų ar video kur yra tikrai gerū vaizdų. Nebent postnuclear stiliaus - ten su autentiškumu kur kas geriau, va kas sėja fantasy - tai daug prasčiau. Ir čia ne tik apie zvelfus ir pokemonus kalbu. :)


Last edited by RyszardRudy on 2010-04-26 23:14, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-25 21:17 
Offline

Joined: 2006-05-08 19:05
Posts: 1040
Location: Vilnius
Bet tam kad tai butu grazesni ginklai - reikia masiskai keisti gamyba - pvz daryti Eretiko stiliaus ginklus, ir atrodo ir autentiska - ir kad medis cia jau net nera kalbos, daryti kostiumus...ne visi dar taip gerai, graziai ir su tokiu entuziazmu daro savo zaidybinius kostiumus kaip tarkim Dywa arba tu..
O vieseji pasirodymai be tu dalyki teiog nereikalingi, nes vistiek nepritemps naujuoku

_________________
Svetainė: http://www.lauretaur.com El.paštas: info@lauretaur.com
[ img ]
[ img ]


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-25 21:21 
Offline
User avatar

Joined: 2008-04-27 21:16
Posts: 47
Location: Kaunas
Gal prie plėtojimo galimybių dar galima prijungti bendradarbiavimą su kitais klubais ir organizacijomis?
Restauracija, studentiški viduramžių klubai (daugiau nežinau).


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-26 13:38 
Offline
User avatar

Joined: 2004-04-27 14:00
Posts: 363
Location: Vilnius
bla bla bla , bla bla bla . Pagrindine larperiu problema , kad visi sedi ir raso forume kaip butu gerai padaryt ta , arba sita . Bet nieks nieko nedaro , tiesiog paimkit ir atvaziuokit visi i koki larpg geima ir bus jums zmoniu . per tiek metu larpe sudalyvavo kruva zmoniu ,jeigu bent kas 3 ateitu -susirinktu tikrai nemazai zaideju . Bet kaip parode praktika mes tik mokame rasyti forume kokie mes kieti ir tt.
iki sekancio larpo/turnyro kur susirinks tie patys 3-4 zmones :wink:

_________________
Dei virtus inest nobis ! Best of the best


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-26 14:33 
Offline

Joined: 2006-07-08 15:28
Posts: 285
Location: Klaipeda
to RyszardRudy: straipniai yra dar buve vakaru eksprese ir klaipedoj, taip pat yra buve per 1 baltiskij kanal per zinias rode, tai buvo musu iniciatyva, bet greit koja pakiso mano sveikata, ir viskas subirejo, nes dauguma na tiesiog pusiau tingejo ir nebuvo kas uzsiimtu. vien reklamos nepakanka, reik zmoniu jei tiksliau senbuviu patyrusiu, nors but gerai ir nauju entuziastu. kitas dalykas, kad beveik visi larpai vyksta vilniuj ir aplink ji. ne visi gali toli taip vaziuot.

naujoji karta (tamsusis) labiau rupi bugartas nei pats larpas. kas labai daug zmoniu atbaido, nes patys pagalvokit vidutinis fantasy megejas nera ambalas, tai tokia mintis "vien tik mustis" nevilioja.

klubas kai dirbo pilnu tempu buvom pradeja daryt "naujoviskas" larp taisykles detalumu dbr neskleisiu nes yra planu jas baigt :) na prie to pacio yra planu vel ta musu kluba atkurt ir islist is "underground" bet tai bus tik po gero menesio nes daugumai nariu diplomai :D

tad jei yra noro daryt kazhka bendro su vakarais (turime galvoje klaipeda :D) tai pm kad neterst forumo.

PS turiu iras is tu ziniu kiek juokingai atrodo bet gal bus gerai :D bet reik perkelt i pc tai koki karta galesiu idet.

PPS reklama gerai bet siulyciau daryt rimtesnes organizacija, t.y. ne pavienius klubus ir visa kruva ju, o vieninga lt larp asociacija ir pan. tai labai padetu tiek organizavime tiek reklamuo tiek kituose reikaluose


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-26 15:12 
Rakotai, aš ir ne siūliai LARPinti su žiūrovais, tieiog parodžiau skirtumus.

O jei žmonės tingi ažka daryti - reiškia iš jų ne bus jokios nauduos, nes jie tiesiog tuom nesuinteresuoti. Aišku LARPe pabuvo labai daug žmonių, Gladickai. Bet problema tame, kad dalis rado įdomesnį užsiėmimą (pvz rekostrukciją) arba tiesiog nusivylė LARPu (žaidimų kokybė, poligonai, kitos priežastys).
Ačiu Dark_Meiun už info apie žinasklaida. Bet to vistiek ne daug - gal rasti kitą budą žmonėms pareklamuoti?
Gera idėa buvo su kostiumų ar ginklų nuoma. Rimtai, ir galima būtų uždirbti kelias kapeikas, bei palengvinti dalyvavimą kitiems žaidėjams, kurie arba tingi darytis sau ginklus/kostiumus, arba tiesiog nori atrodyti gražiai per žaidimą (tipo žino, kad gražiai patys nepadarys). :)


Last edited by RyszardRudy on 2010-04-26 21:04, edited 2 times in total.

Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page 1 2 3 4 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited