Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 19:49

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 »
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-26 17:15 
Offline
User avatar

Joined: 2004-11-02 22:17
Posts: 153
Location: Vilnius
[FLAME!!!111]
O taip, viešai aiškinti, kiaip kyšius duodat/davet - gera pradžia, gerai varot. :badger:
[/FLAME!!!111]

Asmeniškai, kaip anksčiau buvęs aktyvus larperis(kai dar jaunas ir durnas buvau - dabar tik durnas) ir dabar propoguojantis rekonstrukciją alkaholikas pasakysiu taip. Esu beveik tikras, kad dauguma ankstyvųjų viduramžių klubų į jus parodys pirštu ir pasijuoks (Dėl vėlyvųjų nežinau), tad geriau negaišt laiko ir neieškot kokio tai 'kompramiso'. Geriausiu atvėju iš rekonstrukcijos galit sulaukt prijaučiančių žmonių ar buvusių larperių, pvz manęs. :)

Galiu pasakyt, kokios priežastys parpastai mane atbaido nuo dalyvavimo dabartinuose Larpg:
1. Materialinis žaidynių elementai. Juokingai lėvi daugumos dalyvių kostiumai. Ant bangliskų, metalistiškų, gotiškų, maroziškų ar kitokių kasdieninių skarmalų užsiviniojimas medžiagos gabalą vietoje apsiausto - ne kostiumas. Nenoriu nieko įžeist, bet dauguma tingi, nenori ar net nebando pasidaryt padoraus kostumo. Apava - aplamai ignoruoja(bet čia tiek to, pradžioje bent padorų rūba susiruoštų.). Naujokam dar atleisčiau, ale kaikurie vėteranai ne ka geriau atrodė mano laikais.
2. Lėvas roleplay'inimas. Kai meistrai sugalvoja, kad tavo alaus bažnyčia žaidimo metu sukurtą ir suregztą iš šakų - negerai ir nusprendžia tave be jokios priežasties ir paaiškinom užpult ir visus iškerst. O vėliau: "Čia todėl, kad nesusitarėt su manim". Tai... :-P :cry:
Nekalbu, kad kaikurie veikėjai užkalbinus "aa....mmm.... jo..." daugiau nieko ir nepasako. Galų gale užknisą tą roleplay'inimą palaikyt tik iš savo arba tik iš savo komandos pusės. Bet čia aišku nuo susirinkusių žmonių priklauso daugiau.
3. Vyruojanti rusakalbystė. Prieš Rusus ir jų(jūsų) kalba nieko prieš neturiu, ale kai tu tam pačiam veikėjui mėtai užuominąs("kaip tu mano valdovo motiną pavadinai?" (c)) arba net tiesiogiai sakai, kad nesupranti, o tas vosne piktybiškai vistiek savaip. Tai sorry, bet užknisa...

Na gal dabar ir pasikeitė situaciją, nežinau. Mat paskutinį kartą larp'e buvau prieš metus ar du.

Draugiškai pastumiantis :)
Keperis.

_________________
Nebijokit, kai užkariausiu pasaulį visi galėsite būti mano vergai.


Last edited by Keeper on 2010-04-26 22:27, edited 3 times in total.

Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-26 21:14 
Offline
User avatar

Joined: 2004-09-27 21:53
Posts: 1017
Location: negyvenu, tai žalingas įprotis
Pritariu Keeper'iui visom keturiom.

Taip pat pastebėsiu, kad apie kažkokios oficialios organizacijos kūrimą nederėtų žiūrėti kaip į panacėją nuo visų ligų. Taip, ji gali duoti daug - solidumo, atskaitingumo, galimybių - bet viskas vis tiek atsirems į jos narius, o šie nepasikeis vien dėl to, kad bus įkurta organizacija. O ir tie mistiniai 2% atneš jums geriausiu atveju porą šimtų litų per metus - vienam LARPui pasiruošti gal ir užteks, bet ne daugiau.

Beje, prie LARPo lygio pakėlimo mielai prisidėčiau po poros metų, kai vėl nuolat gyvensiu Lietuvoje.

_________________
Nai i cala Eruo siluva tielyasse...
ąčęėįšųūž valdė, valdo ir valdys!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-27 14:38 
Offline
User avatar

Joined: 2009-06-16 14:54
Posts: 4
Location: Vilnius
Galėčiau padėti. Kaip tik laukiau šitokios temos :lol: Galėčiau išplatinti po internetą, mokyklose 8-9 klasėms išdalint... :D

_________________
Quick scoping U (+)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-27 15:38 
Offline
User avatar

Joined: 2009-08-06 19:41
Posts: 258
Location: Vilnius
as irgi sulioi galeciau padalint ;)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-27 15:40 
Offline

Joined: 2006-07-08 15:28
Posts: 285
Location: Klaipeda
bet vel islieka ta pati beda kad viskas lieka vilniuje :) ir finale vel liks tie patys zmones :D tdl ir sakau kad reiktu daryt "aliansa" :D


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-27 18:19 
Offline

Joined: 2006-05-08 19:05
Posts: 1040
Location: Vilnius
Kodel tik Vilniuje? Visks prasideda nuo savanoriu ir noro pajudeti. Taip, pas mus yra kazkiek zmoniu kurie gali viska aktyviai organizuoti ir vat butent galim kazka bendro surengti.
Reklama internete ir skelbimai mokyklose - lb gera ideja, bet tam kad padaryti gera reklama reikia labai geros foto ir video medziagos visu pirma - nes zavi iskart vaizdas. Tam kad padryti foto video reikia suvaziuoti i zaidynes ir Summerlando foto cia neuztenka tikrai, nors ir labai geru kadru ten galima rast kazkokiam skelbimui. Dar jeigu iskart kluba reklamuot - tada reikia klubo nariu foto pilnoi labai graziuoj aprangoi ir tt.
Niekas neziuri i ofic. org kaip i panaceja - tai tesiog geras antibiotikas. O 2% tai tikrai ne mistika - ir tarkim musu klubas savo gretose turintis 6 zmones per kelis metus surinko virs 600 simtu litu. Ir cia gi ne tik tarkim tik klubo nariai pervedinejo, tai gali buti tevai, draugai, bele kas, kam tu sugebejei paaiskinti kad tai tikrai naudinga - cia irgi reklamos problema. Ko daugiau zmoniu tu surenki i kluba, ko daugiau zmoniu uzsiima LARPu, to daugiau lesu bus ir zaidynems organizuoti. Todel viskas prasideda butent nuo savanoriu\larpo patriotu ir nuo judejimo reklamos.

Kas susije su taisyklemis - galesiu kelis variantus bendrais brozais aprasyti, kuriuos butent mes norim istobulinti\apgalvoti ir pritaikyti butent busimose zaidynese kuriuos organizuojam sia vasara. Bet tam vistiek reikes ko daugiau norinciu jas isbandyti, ieskoti ivairiausiu kliuciu, problemu, tam kad sukurti tikrai naujesne larpo taisykliu sistema, kur bus vieta kaip rekonstruktoriams dauguma is kuriu buve larperiai taip ir dabartinems larperiams.

_________________
Svetainė: http://www.lauretaur.com El.paštas: info@lauretaur.com
[ img ]
[ img ]


Last edited by Rakot on 2010-04-27 22:25, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-27 18:35 
Offline
User avatar

Joined: 2004-04-27 14:00
Posts: 363
Location: Vilnius
del foto Rakotai paziurek senas foto , kaunieciu sarvuote net tada buvo geresne uz dabartinius chainus ant metalicos maikonu , dywos kostiumai (sorry nzn ar kas dar kaune dare) tiesiog nerealus , visi mes atsimenam Konana kuris kiekviena karta parodydavo super klase ... visos nuotraukos yra larpg fotoalbume ,

_________________
Dei virtus inest nobis ! Best of the best


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-27 22:21 
Offline
User avatar

Joined: 2006-11-11 18:53
Posts: 623
Location: Vilnius
nu enaryk jau taip gladikai, metalikos maikiu po chainais jau senai nematyta. Summerlande kostiumai buvo zjbs.

_________________
"Don't drink glowing water."
--The Vault Dweller


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-27 22:29 
Offline

Joined: 2006-05-08 19:05
Posts: 1040
Location: Vilnius
Jo. Is tikruju summerlandas parode kad potencialo tikrai ne truksta. Ginklai aisku nelabai ten atrodavo, nors II - ame, net Tamplieriai, rekonstruktoriai, tada pagamino labai grazius ieciu o ne paprastus krapstukus, ir darbo i juos sake idejo visai nedaug. Galima paigrozet fotkemis

_________________
Svetainė: http://www.lauretaur.com El.paštas: info@lauretaur.com
[ img ]
[ img ]


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-04-27 23:14 
Na, dėl kostiumų tai yra labai suktas klausymas. Kartais kostiumai atrodo šeip nieko, rodos visos dedatės geros. Bet jie vis tiek kažkuom kiriasi nuo tokių kostiumų kuriuos mes matuome per teliką. Asmeniškai, manuo nuomone yra kad kalti pakeitalai ir blogi rubų dizajno įgužiai. Čia viena problema, kurią pačiam teko kramtyti paprastam gyvenime. Rūbai ne tik turėtu gražiai atrodyi, bet jos reikia mokėti ir devėti. O tai yra mokėti puikiai suderinti spalvų gama, devėti rubus tik tavo dydžio (bazuojant į larpo tematikos ir laikotarpio madą). Jie yra kaip antra oda - jais irgi reikia dėmesio. Ne butinai, jei vienam tinka, tai reiškia tiks ir tau. 8) Kitas klausymas yra rubų kokybė. Joje atsiduria ne tik zvelfai, bet ir tie kurie jais ne buvo pavadinti, bet atrodė ant "nu kažkas ne taip", manau ir pats save priskičiau save prie tos antrod grupės. Nes įprastai savo kostiumams įdedavau kelių vakarų darbo. Toje antroje grupėje yra problema su kostiumo audinai. Autentiškume audyniai yra irgi svarbus dalykas. Nuo audynio priklauso kaip jis atrodys ant žmogaus kuno. :)
Aš dar nekalbu apie ryškiaspalvius rubus. :roll:

Ginkai:
Kartais save paklausiu: Jei LARP gniklai yra pigesni nei airsoftinian, tai kodel jus neperka? Ilgai svarčiau, ir manau čia yra žaidimų dažnumo klausymas. Tiesiog neapsimoka viena kartą per mets devėti savo fantasy kostiumą. :(

Rekonstrukcijoje, kiek suprantu yra tam tikos taisyklės gaminant kostiumus. Larpe žmonės gamina kostiumus iš ko nori ir kaip nori. Todėl matomas skirtumas tarp šito:
http://larp.wbl.sk/larp.jpg
http://www.live-roleplaying.co.uk/live/ ... mwan-1.jpg
ir šito:
http://scifiandtvtalk.files.wordpress.c ... hood11.jpg
http://downloads.bbc.co.uk/apps/vision/ ... a/cast.jpg


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited