Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 14:56

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 97 posts ]  Go to page 1 2 3 4 510 »
Author Message
PostPosted: 2010-06-20 23:48 
Offline
User avatar

Joined: 2003-10-26 21:04
Posts: 44
Location: myliu tėvynę Liuksemburgą!
Skargan wrote:
Vat kilo klausimas besikalbant su draugu - kiek maždaug žmonių pnp rpg užsiiminėja Vilniuje, Lietuvoje? Klausimas iš spekuliacijos srities, bet gal kas išdrįs.
Aha, aš kažkada irgi svarsčiau, ar lietuvos fantastai yra snobai todėl, kad jų mažai, ar jų mažai yra todėl, kad esantys yra snobai :D Jums reikėtų daryt akciją „eini žaist - atsivesk ir draugą". Manau nemažai žmonių neturėdami ką veikti išbandytų kažką naujo.

Iš prancūziško žaidimo man susidarė įspūdis, kad RPG ten yra paprastas užsiėmimas paprastiems žmonėms - taip viskas outsaider friendly. Na, turbūt daug prisideda ir kultūra - su prancūzais tampi pažįstamas po 5 minučių, o lietuvoj ir po penkių fiestų dar praktiškai nieko nepažįsti (išskyrus Shizzarą, kuris vienas atstovauja šiltą lietuvišką bendravimą :) ). Kai gali labiau atsipalaiduoti, maloniau žaisti ir labiau tikėtina kad žaisi dar ir dar. Nežinau, gal tai galioja tik tokiems iki skausmo kukliems žmonėms kaip aš, bet tokių irgi yra, ir jiems beprotiškai gera, kai RPG nebūna panašus į egzaminą ir nebijo žodžio ištart! Yoohoo! :D Kas dar labai patiko, tai kad žaidėjai buvo daugiau bendradarbiaujantys ir mažiau konkuruojantys tarpusavyje dėl meistro dėmesio.

Žodžiu, jei norite neišgąsdinti naujų dalyvių, pasirūpinkite draugiška atmosfera. Gal nevisi vienodai tam jautrūs, bet tikrai nepakenks ;) Nu ir ko žiopsot dabar? Eikit susipažint! :P

išsirta iš Viskas, ko jūs norėjote paklausti apie RPG, bet nedrįsote


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-06-21 10:43 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
Nu va, atėjo Undinė ir visus (išskyrus mane :banana:)snobais išvadino...
O kaip tu radai tą "prancūzišką" žaidimą? Pažįstami pasikvietė, užėjai į renginį/hobby shopą ar tave Eliziejaus Laukuose pagavo už rankovės keli geimeriai ir paklausė, ar nenorėtum su jais pažaisti RPG?

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-06-21 13:27 
Offline

Joined: 2002-12-06 0:32
Posts: 1514
Location: Vilnius
speju, kad razmusas, o kaipr ado tai gal klubai koki?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-06-21 14:03 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-06 15:40
Posts: 3431
Location: Wilno Kochane
Tai aš neklausiu, kaip Undinė pateko į Prancūziją :) Man įdomu, kokiu būdu prancūzai realizuoja jos idealizuojamą "embrace the stranger" principą.

_________________
o jei kiekvienas pirma galvotų, o tik paskui postintų, pusė topikų išvis nebūtų gimę.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-06-21 14:53 
Offline
User avatar

Joined: 2009-03-14 23:01
Posts: 198
Location: Trakai
shizzar wrote:
Man įdomu, kokiu būdu prancūzai realizuoja jos idealizuojamą "embrace the stranger" principą.
Kažkodėl susidarau įspūdį iš šito komentaro, kad gerbiamam Shizzar atrodo, kad tai nelabai įmanoma praktikoje. Man atrodo, kad Undinės siūlomas principas nesiremia kažkokia mistiška "realizacija", o tiesiog požiūrio į eilinį non-gamerį pakeitimu iš žaidėjų pusės. D6 su savo šilta atmosfera tikrai pritraukia naujų žmonių, bet reiktų, kad tai būtų pastangos ne vien iš klubo ar pavienių žmonių, bet ir iš visos bendruomenės pusės. Undinės siūlomas paprastas priėjimas ir pasisveikinimas - pati tikriausia realizacija. Also, jei mes iš ties rūpinames savo hobiu, jis mums patinka, - kiek mes pastangų skiriame jo stiprinimui? Grubiai tariant - kiek žmonių šiemet supažindinote su netradiciniais stalo žaidimais, pnp ar la rpg, wargames ar kažkokiu kitu hobiu? Nes kas kol kas vyksta šitame community(bent jau aš susidariau tokį įspūdį) - esamų žmonių perorientavimas, o ne naujų ieškojimas( t.y. ne, nebežaisk pnp rpg, geriau pradėk -insert wargame- ir pan.) Taip, naujo žmogaus supažindinimas reikalauja pastangų, antrybės ir (neduok die) socialinio kontakto, bet be tokių dalykų community nesiplės. Net jei tik vienas iš penkių žmonių kuriems papasakoju apie savo hobi susidomi - aš manau, kad buvo verta. Galiu pasigirt, kad prieš dvi valandas darbe žaidžiau MtG su žmonėm kurie prieš savaitę apie fantastiką žinojo tik iš žvaigždžių karų, o apie board games - tik iš monopolio. Visi, kam išties rūpi jų hobis, stengsis jį stiprinti. O ką tu darai dėl savo hobio?*


*(paskutinis klausimas retorinis/propagandinis ir skirtas ne Shizzarui, mes žinom ką jis daro)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-06-22 10:42 
Offline

Joined: 2004-10-28 16:49
Posts: 1858
Location: Kaunas
Atsiprašau, bet man kažkodėl Šūkiai tipo "o ką tu nuveikei dėl savo hobio" nesiderina apskritai su hobio sąvoka. Jei reikia dėt kažkokias milžiniškas pastangas tai jau nebe malonus užsiėmimas hobiu, o darbas. O už darbą turi būt atlyginama. Pvz., esu stalo žaidimų mėgėjas. Yra kompanija su kuria gan dažnai žaidžiu, yra Kaune klubas, kur kartais apsilankau.
Yra ir šiaip būrelis žmonių, kurie visai noriai retkarčiais suderinus laiką pastumdo figūrėles ant lentos. Bet negalėčiau jų pavadint užsikalbliavusiais žaidėjais. Jei aš juos prievarta tempčiau kažkur, tai esu beveik 100 proc. tikras, kad atbaidyčiau, nes iš malonumo padaryt kažkam pareigą, tai...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-06-22 13:12 
Offline
User avatar

Joined: 2009-03-14 23:01
Posts: 198
Location: Trakai
Pjovejas wrote:
Jei aš juos prievarta tempčiau kažkur, tai esu beveik 100 proc. tikras, kad atbaidyčiau, nes iš malonumo padaryt kažkam pareigą, tai...
Ar aš kažkur pasakiau, kad žmones reikia už plaukų tempti į D6 ar kažką panašaus? Supažindinimas =/= įkyrus priekabiavimas. Kiekvienas pagal save interpretuoja. Aišku tas, kuris neturi elementarių bendravimo pagrindų gal ir imsis pasakoti apie wargame iki pardavėjai ar močiutei troleibuse, bet aš kalbu apie žmonių kurie potencialiai tuo galėtų susidomėti supažindinimą. pvz turi kursioką kuris žaidžia kompiuteriu rpg, 50% kad jam galbūt patiks ir pnp. Pabandyt verta.
Pjovejas wrote:
Jei reikia dėt kažkokias milžiniškas pastangas
Pjovejas wrote:
O už darbą turi būt atlyginama.
Aha, tai mano pasiūlytas draugiškas/supažindinantis požiūris tau yra "milžiniškos pastangos", už kurias dar turi būti atlyginama(turi omeny - grynais?). Man asmeniškai puikiausias atlyginimas yra dar vienas žmogus, kuris džiaugiasi tuo pačiu dalykų kaip aš ir su kuriuo aš galiu tuo užsiimti, o pastangos kurias į tai dedu mano manymu yra labiau simbolinės, nei "milžiniškos". Na, tavo pasakymo aišku, kad mes tiesiog esam skirtingi žmonės, ir tolesnė diskusija šiuo klausimu nebus konstruktyvi. :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-06-22 15:22 
Offline

Joined: 2004-10-28 16:49
Posts: 1858
Location: Kaunas
Skargan wrote:
Pjovejas wrote:
Na, tavo pasakymo aišku, kad mes tiesiog esam skirtingi žmonės, ir tolesnė diskusija šiuo klausimu nebus konstruktyvi. :)
Tikrai žiauriai skirtingi, jei taip interpretavai :)
Mano postas buvo iš esmės atsakymas į tavo:
Quote:
Grubiai tariant - kiek žmonių šiemet supažindinote su netradiciniais stalo žaidimais, pnp ar la rpg, wargames ar kažkokiu kitu hobiu? Nes kas kol kas vyksta šitame community(bent jau aš susidariau tokį įspūdį) - esamų žmonių perorientavimas, o ne naujų ieškojimas( t.y. ne, nebežaisk pnp rpg, geriau pradėk -insert wargame- ir pan.)
Jei aš savo draugams vieną vakarą pasiūliau: "davai, atsivešiu tokį žaidimą, nesunku išmokti, vis tiek nėr daugiau kas veikti. Gal patiks". Jie pabandė, patiko, sakė, dar kada reiks pažaisti. Karts nuo karto patys parodo iniciatyvą. Tačiau aš netrimituoju čia ir nepateikinėju ataskaitos kiek kam apie ko papasakojau. Jie patys šiaip nerodo jokio noro kažkur lankytis kokiam nors klube nustatytomis savaitės dienomis (ar pan.), nes tiesiog savos kompanijos užtenka.

Čia gerai, ar blogai? Dėl RPG tai aš pats nesu ant tiek pasišventęs mėgėjas, kad kitus mokyt/agituot. Vėlgi, gerai, ar blogai? Paskutinė tavo pastraipa iš esmės sako tą patį, ką aš norėjau pasakyti, tik kitais žodžiais. Ir prašau atkreipti dėmesį: tas žmogus, kuris džiaugiasi tuop pačiu dalyku nebūtinai norės lankytis RPG fiestose ir pan.

O panašus postų karingumas kai ką ir atbaido. Tai tiek.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-06-22 15:27 
Offline
User avatar

Joined: 2003-10-23 12:26
Posts: 122
Location: Kaunas
Šiaip pritariu Skargan, dėl socialumo.
Nes teko sutikti žmonių, kurie lyg ir norėtų, kažką pabandyti, bet dugumoje atveju susiduria su uždarumu, kad daug maž visi susimetę į savo ratelius, chebras ir jeigu žmogus už drąsą ir atkaklumą neišmeta, tai taip ir lieks už borto.
Aišku visada galima tik juos dėl to kaltinti, bet...

_________________
Pasaulis tai didelis beprotnamis,o jo vyr. psichiatras Dievas.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-06-22 17:19 
Offline
User avatar

Joined: 2009-03-14 23:01
Posts: 198
Location: Trakai
Pjovejas wrote:
Tikrai žiauriai skirtingi, jei taip interpretavai :)
Atsiprašau, jei interpretavau neteisingai, patikslink ką turėjai omeny.
Pjovejas wrote:
Jei aš savo draugams vieną vakarą pasiūliau: "davai, atsivešiu tokį žaidimą, nesunku išmokti, vis tiek nėr daugiau kas veikti. Gal patiks". Jie pabandė, patiko, sakė, dar kada reiks pažaisti. Karts nuo karto patys parodo iniciatyvą.
Būtent apie tokį dalyką aš ir kalbu. Jei konfrontaciją tarp mūsų nuomonių kyla dėl mano karingumo, tai galiu pasakyt, kad manau, jog perdaug entuziazmo yra geriau negu per mažai. Šiuo metu aš manau, kad fantastikos bendruomenė, ar bent jau ta jos dalis su kuria aš susiduriu yra apatiška naujiems žmonėms/naujoms idėjoms/iniciatyvoms. Tiesiog apatija yra pirmas žingsnis į degeneraciją. Kartais reikia žiūrėti toliau, nei vien savos chebros. :)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 97 posts ]  Go to page 1 2 3 4 510 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited