Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-29 2:12

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: 2010-10-10 20:17 
Offline

Joined: 2007-08-14 20:56
Posts: 297
Location: Koordintaunas
Jūsų dėmesiui - septintasis fant. miniatiūrų konkurso-pratybų tema „Kontaktas" kūrinys „Malonumai“ (aut. Tarkim):

http://www.fantastika.lt/fantastines-mi ... -malonumai

Laukiam komentarų, pastabų ir pasiūlymų.

Konkurso taisyklės - http://www.fantastika.lt/miniatiuru-kon ... -kontaktas

_________________
Dixi.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-10-10 22:53 
Offline
User avatar

Joined: 2004-09-27 21:53
Posts: 1017
Location: negyvenu, tai žalingas įprotis
Trumpa, aišku ir įdomu. Nors turbūt galėjo būti ir geriau parašyta. Bet užskaitau :)

_________________
Nai i cala Eruo siluva tielyasse...
ąčęėįšųūž valdė, valdo ir valdys!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-10-11 0:30 
Offline

Joined: 2010-02-23 1:42
Posts: 13
Pripažįstu, tikrai buvo galima geriau; kiek skaičiau prieš siųsdamas, viskas atrodė padoriai, bet kai tik tekstą įdėjo, iš karto naujas regėjimas atsivėrė: ir čia galėjau pataisyt, ir čia galėjau kitaip... Ką gi, po laiko. :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-10-11 22:12 
Offline
User avatar

Joined: 2004-01-30 18:20
Posts: 774
Location: Vilnius
taisyt visada galima, nebūtinai konkursui:)

man norisi mažiau žmogiškojo patoso. bet ką gali žinoti, kokie tie "kiti", gal tokie patys garbėtroškos ir plepiai?

"Pasirūpink, kad mano žodžius išgirstų visoje Žemėje"?.. tai gal kreiptis derėjo tiesiai į tuos sargus? nes žmogaus sielelė pati nieko niekam neperduos... žodžiu, labai man žmogiškas tas "demonas", ir apskritai, galėjo pasiskaityti knygų prieš kūnydamasis :D arba bent jau po.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-10-11 22:29 
Offline

Joined: 2010-02-23 1:42
Posts: 13
Na,
Quote:
tegul tie bailiai besislepią žmonių sargybiniai įsisavina žinią
lyg ir turėjo nurodyti tai, kad kalbantysis sargų surasti negali, bet gal ir nepavyko man to perduoti, nežinau. :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-10-12 1:19 
Offline

Joined: 2010-02-23 1:42
Posts: 13
Nežinau, kiek čia visko pagerinau (ir esu tikras, kad norinčių patikrinti neatsiras:)), bet bent jau man širdies neskaudės.


Tarkim

Malonumai



- O, įsikūnijimo palaima! Pajusti kraują, srūvantį dabar jau mano - mano kūno! - venomis, pajusti kiekvieną ląstelę, kiekvieną nervą, net menkiausią impulsą, justi taip, kaip niekada nejuto nė vienas žmogus, neužslopintą, nepriprastą, dilgsintį, kvėpuojantį, liečiantį, regintį, ryjantį, gyvą kūną, visą jo esmę iš karto, vienu metu... - nesivaržydamas deklamavau balsu ir ankstesnis kūno savininkas, vis dar nepašalintas, tik apgailėtinai užgniaužtas, nušveistas į kampą kaip skylėta kojinė, visiškai paklaiko iš siaubo.
Jeigu jis tik būtų valiojęs - jeigu nebūčiau perėmęs kontrolės, - žviegtų dabar kaip pasiutęs, be naudos kankindamas savo balso stygas. Nors, žmogaus naudai, dera pasakyti, kad kūnas buvo išlaikytas neprastai: pataisyt reikėjo vos vieną kitą organą. Ir vis dėlto...
- Ne, neverti jūs kūniškumo privilegijos, - galėjau kreiptis tiesiai į sieliūkštę, apsieidamas be oro virpesių, tačiau, na, pasakykite didesnį malonumą negu valdyti užimtą mėsą! Taigi kalbėjau, sukdamasis po kambarį šokio ritmu.
- Dabar labai atidžiai paklausyk, - nebūtų jis, suprantama, nusiraminęs, tačiau kalba tebuvo simbolis. Kai prisireikia būti išgirstam, turiu savų, nekūniškų metodų.
- Nesu žiaurus. Normaliu atveju tavęs čia paprasčiausiai nebebūtų. Tačiau šiandieną atvykau ne malonumų vedinas.
- Bandysiu aiškinti paprastai: esu bekūnis kosmoso valkata, - vienas juokas, jei tik išgirstų mane kas nors, tauškiantį tokius niekus... Tačiau, patikėkit, iš to, kas gulėjo užimtose smegenyse, buvo aišku, kad nieko įmantresnio vaikinas paprasčiausiai nesupras. Sielos pavidalu - galbūt, tačiau vėliau, vėl prijungtas prie kūno, jis nesugebėtų apdoroti to, ką išgirdęs. O aš pasiutusiai nemėgstu gaišti laiko.
- Gali vadinti mane dvasia palaidūne. Kaip tik tau patogiau. Tačiau vertingesnė informacija tame, kad toks esu ne vienas. Į Žemę mes atvykome atsitiktinai, bet greitai supratome žmonijos teikiamus malonumus ir nusprendėme čia apsistoti. Įsikūnijimo pojūtis mus beprotiškai svaigina. Net keista, kad tokio mechanizmo, koks yra žmogaus kūnas, viduje glūdi tiktai smulki sieliūkštė, net nesugebanti deramai jo kontroliuoti...
- Žemėje mes įsitaisėme greitai. Incidentai, apie kuriuos galbūt esi girdėjęs, turiu galvoje istorijas, kai žmonės be jokios priežasties išsitaško į gabalus - taip, mūsų darbas, - jie tebuvo smulkūs eksperimentai. Prie jūsų kūnų pripratome be jokių sunkumų. Ir nebijojome nieko. Kol visai netikėtai supratome, kad atkreipėme į save nepageidaujamą dėmesį ir kad toli gražu ne jūs esate tikrieji planetos šeimininkai. Taip, egzistuoja padarai, kurie jus sergsti ir globoja kaip piemuo savo bandą. Tai atsitiktinis palyginimas - jų tikslai nėra man įdomūs.
- Visa bėda tame, kad atradimą mes padarėme praradę net kelių savo brolių gyvybes. Ne, tie sargai negali mūsų sugriebti, kol neužvaldome kūno, tačiau kažkokiu būdu geba nuspėti, kuris taps kitu apsėstuoju ir surengia staigų puolimą, - šaltis, kuris pasklido nuo manęs, tariančio šituos žodžius, nusvilino apmirusią klausytojo sielą. Turėjau nepaprastai saugotis, kad nenudobčiau to nelaimėlio.
- Lygiai taip pat jie sugeba maskuotis, todėl iki dabar išvengė mūsų pykčio. Taigi kalbu su tavimi, žmogau, kaip ir kiti mano broliai įvairiausiuose Žemės kampuose, kad perduočiau žinią: mes, bekūnės esatys, galime atimti gyvybę per vieną akimirksnį ir jeigu būsime trikdomi toliau - nesudvejosime. Joks kritusiųjų skaičius mūsų nesulaikys.
- Pasirūpink, kad mano žodžius išgirstų visoje Žemėje, tegul bailiai žmonių sargybiniai įsisavina žinią ir nutraukia mūsų medžioklę, tepripažįsta mūsų teisę mėgautis įsikūnijimo malonumu iki kol mums nusibos ir patys paliksime šitą planetą.

Sulig tais žodžiais pajutau, kaip dar vienas mano brolis tolumoje prasmego į nebūtį, nespėjęs išsmukti iš susekto kūno - ir staigiai paleidau savo auką. Žmogus sunkiai dunkstelėjęs parkrito ant žemės ir jau niekada neatsikels.

Tegul prasmenga grasinimai.

Kerštas!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2010-10-12 2:05 
Offline
User avatar

Joined: 2005-09-24 23:08
Posts: 1449
Location: Vilniaus kaimas
man atrodo pataisyta šiek tiek geriau susiskaitė, bet kuo tolau, tuo sunkiau daryt atitinkamas isvadas, tai matyt dar ryte užmesiu akį.

Apskritai idėja irgi girdėta (nors mažiau).
Buvo kažkoks kūrinys kur rasė iš pasmerktos planetos bandė surast namus ir jų žvalgas tokiu būdu turėjo paruošti visiems vietą, bet kažkodėl sufailino, nes pateko į vaiką.

Nežinau kodėl prisimniau ;)

_________________
I've seen your version of sanity. It bores me.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited