Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 12:31

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 58 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 5 6 »
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-08 17:46 
Offline
User avatar

Joined: 2008-10-05 19:17
Posts: 167
Location: Vilnius
Kova su nuliu taktinių galimybių ir visiškai linijiniai požemiai - nedideli minusai?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-08 20:35 
Offline

Joined: 2007-02-20 15:54
Posts: 13
Combatai man visad būdavo trečiaeilės reikšmės, tai dėl jų man galvos neskauda. Dėl požemių visiškai sutinku, ten labai nagla buvo kaip niekur nieko tokį patį mapą naudoti, bet vis dėlto požemiuose ne tiek jau daug ir laiko praleidžiama.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-09 9:44 
Offline

Joined: 2006-11-14 13:31
Posts: 84
Kaip kovos gali būti trečiaeilės, jei jos užima beveik daugiausiai laiko? Kažkokiam aprašyme skaičiau, kad dabar galima daryt visų trijų klasių atakų kombinacijas, padidinant žalą.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-09 15:24 
Offline
User avatar

Joined: 2007-07-31 23:58
Posts: 559
Siužetas ir veikėjai patiko. Sidequestai irgi būtų patikę, jeigu ne kiekvieną jų lydinčios kovos, net kai jos ten visiškai nedera ir atrodo primestinai. O kas dėl kovų, tai į galą jau norėjau nustot žaisti, arba įsijungti kokį autopilotą. Be galo atsibostantis damage dealinimas, primenantis kokio nors windows setup'o krovimąsi. Žiūri kaip veikėjai daro dmg ir lauki, toliau vėl žaidi. Galėtų būti daugiau socialinių skillų ir daugiau pasirinkimo įvairovės, nes kaip kažkas jau minėjo, visiškai nesvarbu, ką pagrindinis veikėjas kalba - atsakymai daugumoj atvejų tie patys. Dar vienas minusas - žaidimas atrodo labai konsolinis.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-11 9:32 
Offline

Joined: 2004-10-28 16:49
Posts: 1858
Location: Kaunas
Savaitgalį ir aš pabandžiau. Tai nežinau, ar tempsiu iki galo. Kaip jau čia daug kam, taip ir man užkliuvo pokalbių sistema. Aš, aišku, suprantu, kad kompiuteriniame variante programuotojo požiūriu tas pats, ar suprogramuot atsakymo tekstą "eik tu velniop", arba "atsakymo variantas C)" yra vienas ir tas pats. Ale man, kaip žaidėjui, nuotaika dingsta nors tu ką... Ir net ten, kur kažkas parašyta, išrėžiama visai kitokia kalba...

+ nežinau, ar aš tiesiog nesugebėjau susirasti reikiamo klavišo, ar ką... Bet niekaip neišėjo padaryt, kad matyt "aktyvius" aplinkos elementus. Ta prasme Origins paspaudus "alt" rodydavo ką tu gali atidaryt, užkalbint ir pan., čia tas neveikia. Kai kurie elementai šviečia iš karto, bet dalis ne.
Niekad nebuvau didelis pixelių medžioklės mėgėjas...

Kitas dalykas, kovos... Nesu žaidęs konsolinių žaidimų, tai sunku vertint, ale kažkas keisto...

SPOILER


Pvz., pačioj pradžioj, kai bandoma su šeima pabėgti... Kažkaip keistai monotoniška ir nesunku skersti būrius tų genlokų ir hurlokų. Ir net pasirodęs Ogras su keliais mažesniais darkspawn'ais nu nesukelia jokios papildomos intrigos ir iššūkio... Tiesiog tas pats mosavimas tuo, ką turi šiek tiek ilgiau. Gal čia tik pačios pradžios klaidingas įspūdis ir vėliau bus kitaip, tik nežinau, kiek to "vėliau" man bus :)

Ai, dar, niekur neradau, kaip taktikas atjungti :) bet ir nesu įsitikinęs, kad šiam žaidime to reikia :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-11 11:52 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-16 13:37
Posts: 403
Nesiaktyvuojantis "Alt" yra vienas iš bugų, reik peršokt į kitą charą ir atgal kad nusikratyt.

A, ir - vėliau nebus kitaip.

Šiaip, nu ką, peržaidus. Istorijos idėja gera, tik papasakota prastai ir kertasi su žaidimo mechanika (kai po visą miestą sargybos kapitonės draugijoje laksto trys magai, iš kurių minimum viena - blood, kastavoja spellus templarams ant nosies ir drasko akis dialoguose, truputį sunku patikėti, kad vargšai magai tokie nu jau baisiai nelaimingi ir prispausti). Kompanionai irgi patiko. Tiesą sakant, filminė žaidimo dalis visa patiko. O vat žaidiminė dalis, tai nu jomajo - ką jie sau galvojo? :curse: Pavadinti tai action rpg combatu būtų įžeisti Diablo, mačiau lyginant su MMO stilium, bet kadangi tų nežaidžiu, tai nežinau, ale faktas tas, kad ant normalaus sunkumo žaisti nuobodu, o ant sunkaus užknisa, nes negali absoliučiai nieko planuot - vos tik susitvarkai su esamais balvonais, iš tuščio oro tiesiai į vidurį tavo party ir dažniausiai rateliu aplink magą teleportuojasi nauja porcija, o kadangi kamera dabar totalus gaidys, tai tu net patraukti jo į šoną normaliai negali. Damage tipai nieko nereiškia, gali be probemų fireballinti drakonus ir kastavoti mind spellus and andiedų. Visos priešų grupės, nesvarbu - žmonės, demonai ar vorai, yra vienodos: melee balvonai, šaudytojai, nindzės backstaberiai, leitenantas - du, bosas. Kartais vieno kurio komponento nebūna. Ir nors norėtųsi, tarkim, skirtingas atakų kombinacijas išbandyt, ta monotonija anksčiau ar vėliau užknisa + kai prisimeni, kad vėl turėsi grįžt į vietą, kurią jau matei 58 kartus, nu ir kam vargintis, galvoji.

Žo, kartą praeiti - fun. Antrą kartą eiti iškart norisi - pasižiūrėt kitą klasę ir kitą kompanioną, bet pvz. aš pabaigt nesugebėjau, nusibodo.

_________________
Alien II: He repairs cottages and plants flowers. His eagerness to do good makes him one of the most popular.
------------


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-11 14:05 
Offline
User avatar

Joined: 2008-10-05 19:17
Posts: 167
Location: Vilnius
Quote:
Ai, dar, niekur neradau, kaip taktikas atjungti Smile bet ir nesu įsitikinęs, kad šiam žaidime to reikia Smile
Neįsivaizduoju, kaip su tokia nepatogia kamera ir cooldownais paremta įgūdžių sistema kas nors galėtų norėti išjungti taktikas :D Man asmeniškai jau Origins valdyti visus personažus (žaisti be taktikų) buvo nepakenčiama, o DA2 tempas juk dar labiau išaugęs... Apskritai, tokiame žaidime smagiau žiūrėti, kaip viskas sprogsta ir taškosi, nei mėginti beprasmiškai suvaldyti tai, kas vyksta.

Dargi, matau, daug kas pabrėžia, kad žaidimas neva labai konsolinis. Aš kaip old school PC geimeris ir iš aukšto žiūrintis į visokias prie televizoriaus jungiamas netrue išmones, nesuprantu, ką tiksliai tai reiškia. Ar konsoliniai žaidimai (konkrečiai RPG) turi kažkokių savitų gameplay ypatumų? Bent jau praeityje tai daugelis žaidimų būdavo išleidžiami tiek PC, tiek konsolėms, tad kur čia skirtumas?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-11 15:17 
Offline

Joined: 2004-10-28 16:49
Posts: 1858
Location: Kaunas
revenant wrote:
Quote:
Ai, dar, niekur neradau, kaip taktikas atjungti Smile bet ir nesu įsitikinęs, kad šiam žaidime to reikia Smile
Neįsivaizduoju, kaip su tokia nepatogia kamera ir cooldownais paremta įgūdžių sistema kas nors galėtų norėti išjungti taktikas :D Man asmeniškai jau Origins valdyti visus personažus (žaisti be taktikų) buvo nepakenčiama,
Čia labiau susiję ne su rutininiu nusistovėjusios kovos procesu, o su pvz., įėjimu į naują priešišką teritoriją... Pakest negalėjau DAO, kai koks Alisteris nulekia priekin kažko bashinti skydu, o tuo metu iš pašonės prišokęs koks tūpas hurlokas dubasina kovinį magą (t.y. mane) :) aš tiesiog mėgdavau suklikint pats komandas kam ką kur veikt, o po to jau žiūrėt, įsikišant kai reik pamanevruot irba gydytis :)

O DA2 tie sprogimai... nu ką aš žinau... :) Kai maniškis rogas peiliukais vienu mostu perrėžia tris darkspawn'us pusiau per juosmenį man labiau juokas ima, nei gražu :)

EDIT:

Ai, beje, čia turbūt dar reikalai pasitaisys: pirmam mano aplankytame turguje toks vaizdas, kad visas parduodamas gearas skirtas magui :) (na, reik turėt min 17 magijos ir pan.) O aš pasirinkęs Rogue klasę...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-11 15:51 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-16 13:37
Posts: 403
Tai matyt nugrybavai į magišką larioką. Rokinis yra dokų kampe ir naktį požemyje, kur gali patekt per skylę dokų grindyse.

Taipogi, kovinis magas privalo turėti Mind Blast.

_________________
Alien II: He repairs cottages and plants flowers. His eagerness to do good makes him one of the most popular.
------------


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-11 21:22 
Offline

Joined: 2007-02-20 15:54
Posts: 13
Pjovėjau, tavo ieškomas mygtukas yra TAB.
Aš net auto-tab scriptą susiveikiau, kuris visąlaik tabą įjungtą laiko ir matai viską highlightintą :)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 58 posts ]  Go to page « 1 2 3 4 5 6 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited