Forumas.Fantastika.lt

It is currently 2024-03-28 13:09

All times are UTC+04:00




Post new topic  Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1 2 »
Author Message
PostPosted: 2011-04-07 22:51 
Offline

Joined: 2007-08-14 20:56
Posts: 297
Location: Koordintaunas
Pristatome Brokuoto apsakymą „Defektas“:

http://www.fantastika.lt/fantastinio-ap ... s-defektas

Laukiam jūsų nuomonių ir komentarų.

_________________
Dixi.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-08 20:32 
Offline
Raudonoji kolegija
User avatar

Joined: 2002-12-13 2:04
Posts: 441
Location: Kaunas
Ne toks jau ir brokuotas :)
Sakyčiau, pernelyg ilga įžanga su potvyniais ir konferencijom, reikalinga tik tam, kad Pavelas galėtų pasiskolinti telefoną. Sakyčiau, jei būtų buvę nuobodu skaityti. Bet nesakysiu :)
Atvirai sakant, antroji, fantastiškoji dalis man netgi pasirodė kiek silpnesnė.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-22 16:40 
Offline
User avatar

Joined: 2002-12-16 13:37
Posts: 403
Standartinė įžanga: recepcija? Danguje neatsispindinti upė? Skaitykit, ką rašot, a?

Šitas mane užkabino nuo pradžių ir patiko iki galo, todėl nelabai norisi kabinėtis prie smulkmenų. Na, stilių pašlifuoti reiktų, kai kur žodžių geresnių paieškoti. Kol kas labiausiai patikęs iš skaitytų.

_________________
Alien II: He repairs cottages and plants flowers. His eagerness to do good makes him one of the most popular.
------------


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-23 2:20 
Offline
User avatar

Joined: 2003-09-08 22:44
Posts: 59
Location: Vilnius
Perskaičiau visus, ir man šis apsakymas patiko labiausiai. Kažkoks labai subtiliai subalansuotas pasirodė. Nei per daug pozityvo, nei per daug negatyvo. Ne viskas - vien nuoga pagrindinė linija, bet šalutinės detalės tik pagyvina pasakojimą neužgoždamos, neblaškydamos (kaip tik tokio balanso pritrūko mano Nr.2 "Kalbanti jūrai"). Keisčiausia, kad man eiliniam skaitytojui šiame apsakyme iš vis niekas neužkliuvo, kas paprastai retai pasitaiko.

_________________
Tiesa slypi kažkur


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-04-24 6:09 
Offline
User avatar

Joined: 2009-03-21 8:17
Posts: 157
Location: Vilnius
Tai vienintelis šio konkurso kūrinys, atitinkantis minimalius fantastikos apsakymo reikalavimus (turiu omenyje literatūrinę pusę). Kadangi konkursui tepateiktas vienas kūrinys, tai, mano galva, jis konkursą ir laimėjo...

6 iš 8.

Man pritrūko fantastikos. Pažiūrėti į artefaktą ir jį pamišti - per paprasta. Beje, kūrinys literatūriškai būtų dar vertingesnis, jei skaitytojas iki galo negalėtų suvokti, buvo artefaktas, ar nebuvo.

Koks čia „kas iš to“? Žmonės durni, ar kas? Kabliukas yra, bet mažutis, neišnešiotas.

_________________
Ieškau kūrybingai nusiteikusių MCPE naudotojų.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-05-02 21:33 
Offline

Joined: 2007-08-14 20:56
Posts: 297
Location: Koordintaunas
1 vieta konkurse, sveikinam.

_________________
Dixi.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-05-03 8:34 
Offline

Joined: 2009-05-02 12:52
Posts: 57
Apie literatura: pradzioje sakiniuose truputi padauginta budvardziu ir epitetu. Matyt vaizdingumo delei. Sveikintinas noras rasyti dialogus protarpiais isvengiant tiesiogines kalbos. Sita reikala, man regis, geriau butu ipinti kur-ne-kur, nepastebimai, zaismingai. Berods radau du tokius bandymus, ir pirmaji dar isteisinciau, o antrasis pasirode, tarsi atsainiai nuteksta riebi deme. Bendroj sumoj didesniu pastabu atlikimui nebutu, uzkliunanciu vietu labai nedaug, dialogai puse velnio, personazai, tiksliau personazas - spalvingas.

Cia turbut yra tas bandymas uzkabinti "kiek giliau", vien uz tai autoriu deretu pagerbti. Risluma taip pat vertinciau teigiamai, o stai intrigavimas pusetinas. Veikiausiai del uzsitesusiu paaiskinimu ir issaiskinimu.

Suprantu, kad kurinelis turi kiek humoristini atspalvi, bet katana virtusi telefonu, ir tas rubininis mygtukas su funkcijomis on/off nuskambejo arba ne visai brandziai, arba kiek sventvagiskai. :roll:

Rastingumas ir itaigumas, si karta, stipriausios kurinio puses. Bendras ispudis labai neblogas.

P.s. visos pastabos, nebutinai teisingos, yra surasytos gryn autoriui ir niekam daugiau.

_________________
Laisvalaikiu koreguoju kuno formas


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-05-16 15:36 
Offline
User avatar

Joined: 2003-03-03 16:47
Posts: 447
heh, pradejau skaityti biuletenyje sita nugaletoja, ir galvoju "wtf, negi sito neskaiciau? tai kiek as jam parasiau?" :D
pasirodo, skaiciau tik nuo vidurio kazkur, nes ten prasidejo kazkas idomaus :D ir parasiau daugiau negu kitiems, nes mazdaug nuo vidurio tai buvo tikrai neblogas apsakymas :)

_________________
Xenu lives! www.xenu.net


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-05-23 8:19 
Offline
User avatar

Joined: 2009-03-21 8:17
Posts: 157
Location: Vilnius
Quote:
UPD.: kadangi rzu prisipažino neskaitęs taisyklių, ir nesupratęs, kas čia turėta omenyje, paaiškinu ant pirštų, gal kam dar neaišku: vienas konkurse dalyvaujantis kūrinys nesibaigus balsavimui buvo įkeltas į kitą svetainę su nuolatiniu pseudonimu, ir stebėtojas tai žinojo. Vienas svarbiausių dalykų anoniminiuose konkursuose, žinoma, yra anonimiškumo išsaugojimas, ir man giliai tas pats, ar kas nors matė, ar nematė, ir kaip tai galėjo ar negalėjo atsiliepti. Pasakyta neviešinti, vadinasi, neviešinti. Tragedijos iš to nedarau, kūrinys nei pagerėjo, nei pablogėjo nuo to, bet tokie faktai tiesiog nuvilia.
Labiausiai nuvilia konkursui siunčiamų darbų lygis. Tikriausiai reiktų taip keisti konkurso taisykles, kad jis būtų aukštesnis? Svarstau vieną variantą, kuris birželio gale gali išvirsti į ką nors įdomaus.

_________________
Ieškau kūrybingai nusiteikusių MCPE naudotojų.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 2011-05-23 20:49 
Offline

Joined: 2008-05-14 9:52
Posts: 21
Location: Vilnius
Quote:
Kita vertus, išklotinė su datomis ir nuorodomis turbūt nėra tokia svarbi, bet jei kam įdomu būtų pamatyti, aš ją pasidariau. Tad tiesiog pasakysiu, kad man labai liūdna dėl Flax elgesio, ir dar ne netyčinio, o puikiai suprantant, kad jis nėra teisingas, ir dar labiau - dėl rzu "principingumo". Formalios ar neformalios, taisyklės tam ir yra, kad būtų tvarka.
Flax, be abejo, šis įvykis garbės nedaro, bet dėl visai kitų priežasčių nei nurodo koordinatorius. Flax visiškai nenori sakyti, kad konkurso taisyklės surašytos neaiškiai. Gali būti visko, kad Flax buvo tas vienintelis, kuris jas suprato kitaip, bet įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia. Bet kokiu atveju, kažin ar dabar prasminga aiškintis dėl to, ar Flax elgesys "nebuvo netyčinis" ir kodėl Flax pasielgė taip, kaip pasielgė. Koordinatorius su Flax nebendravo dėl, matyt, pakankamai svarių priežasčių, todėl ir išvada dėl "puikiai suprantant, kad jis nėra teisingas", yra koordinatoriaus prielaida, nežinant visiškai banalios Flax klaidos priežasčių, deja, turėjusios štai tokias pasekmes.

Suprantu, kad motyvai, kodėl Flax (smulkus niekšelis) pasielgė taip, gali būti įdomūs tik Koordinatoriui, Nuar (trečioji vieta), Valkui (antroji vieta) ir Rzu, bei neprognozuojamai krūvai skandalus mėgstančių dalyvių. Todėl Flax nesiteisins ir savo elgesio motyvus paliks nuosavos sąžinės teismui.

Belieka tikėtis, kad taisyklių pažeidimas neturėjo įtakos konkurso rezultatams ir galutinai nepalaidos Rzu bei Flax reputacijos. Jeigu yra priešingai, Flax pasiruošęs gražinti diplomą ir prizą. Galų gale, Flax ne dėl jų dalyvavo konkurse.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1 2 »

All times are UTC+04:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited